Οι γυναίκες που έχουν προσβληθεί από καρκίνο του μαστού, μπορούν να προλάβουν την επανεμφάνισή του ακολουθώντας μια συγκεκριμένη διατροφή.




Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, μελέτησαν στοιχεία από 3.000 γυναίκες με καρκίνο του μαστού που είχαν πάρει μέρος σε μελέτη με στόχο την διερεύνηση της διατροφής με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και υψηλή σε φρούτα και λαχανικά στην πρόληψη της επανεμφάνισης του καρκίνου.


Οι γυναίκες ήταν κατά μέσο όρο 53 ετών και οι μισές είχαν πάρει εντολή να διπλασιάσουν την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, σε 10 ημερήσιες μερίδες, να τρώνε περισσότερες φυτικές ίνες και λιγότερα λιπαρά.


Περίπου το 30% των αρχικών 3.000 γυναικών που είχαν επιβιώσει από τον καρκίνο του μαστού, δήλωσε ότι δεν είχε εξάψεις, μια συχνή παρενέργεια της αντικαρκινικής θεραπείας του μαστού.


bigstock Slim healthy Woman losing weig 79384558


Οι επιστήμονες μελέτησαν και στοιχεία για τις γυναίκες αυτές και διαπίστωσαν ότι μόνο το 16% αυτών που είχε διπλασιάσει την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είχε επανεμφάνιση όγκου μετά από επτά χρόνια, συγκριτικά με το 23% των γυναικών που είχαν πάρει μερικές μόνο διατροφικές οδηγίες.


Οι γυναίκες που βρίσκονταν στην εμμηνόπαυση μείωσαν τον κίνδυνο κατά 47% όταν αύξησαν την κατανάλωση σαλατικών, φρούτων και φυτικών τροφών.


Καθώς τα οιστρογόνα είναι η κινητήριος δύναμη της συχνότερης μορφής καρκίνου του μαστού, αυτό σημαίνει ότι οι επιπλέον μερίδες φρούτων και λαχανικών, πέραν των πέντε μερίδων την ημέρα που ορίζουν οι κατευθυντήριες οδηγίες, μπορεί να μειώνουν τα επίπεδα των οιστρογόνων στις γυναίκες που έχουν επιβιώσει του καρκίνου.


Μάλιστα ένα διατροφικό πλάνο πλούσιο σε φρούτα, λαχανικά και φυτικές ίνες, έχει διαπιστωθεί ότι μειώνει τα κυκλοφορούντα επίπεδα οιστρογόνων, μπορεί να είναι σημαντικό μόνο για τις γυναίκες με επίπεδα κυκλοφορούντων οιστρογόνων πάνω από ένα συγκεκριμένο όριο.


Σύμφωνα με την Έλλεν Γκοντ και τους συνεργάτες της στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, τα αποτελέσματα ισχύουν μόνον για τις γυναίκες που δεν έχουν εξάψεις μετά την ογκολογική θεραπεία, γεγονός που δείχνει ότι τα φρούτα και λαχανικά ενδεχομένως να δρουν επί των οιστρογόνων.



 


 


 


 


 


Πηγή: onmed.gr






Πηγή: Daily-News.GR



Οι άνδρες που χρησιμοποιούν πέρα από κάποιο όριο το κινητό τηλέφωνο, επηρεάζουν τη γονιμότητά τους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Reproductive BioMedicine Online.




Η έρευνα περιέλαβε 106 άντρες που αξιολογήθηκαν σε μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής το διάστημα 2011-2012 και πληρούσαν μια σειρά προδιαγραφών που συνδέονται με συνήθειες χρήσης κινητού τηλεφώνου και την ποιότητα σπέρματος, σύμφωνα με παραμέτρους που έθεσε ο ΠΟΥ το 2010.


Οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια που περιλάμβαναν δημογραφικά στοιχεία για παθήσεις και λεπτομερείς ερωτήσεις για τη χρήση τηλεφώνου.


Μετά τη συλλογή των στοιχείων, οι ερευνητές εξέτασαν τη σχέση μεταξύ όλων των ανεξάρτητων παραγόντων και των αποτελεσμάτων στην ποιότητα του σπέρματος. Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στην έρευνα με τίτλο «Συνήθειες σχετικά με τη χρήση κινητού τηλεφώνου και ποιότητα σπέρματος – Χρήζουν προσοχής;».


bigstock Single Male Sperm Cell 81359582


Όπως υποδεικνύουν τα αποτελέσματα της μελέτης, οι τακτικές συνομιλίες στο κινητό τηλέφωνο για περισσότερο από μια ώρα την ημέρα και το να μιλά κάποιος όταν φορτίζει το κινητό του, διπλασιάζουν την πιθανότητα μείωσης της συγκέντρωσης σπερματοζωαρίων από 33,3% έως 66,7%.


Η έρευνα δείχνει επίσης ότι οι συγκεντρώσεις σπερματοζωαρίων μειώνονται σε μη φυσιολογικό επίπεδο στους άντρες που κρατούν το τηλέφωνο σε απόσταση μικρότερη των 50,8 εκατοστών από τη βουβωνική χώρα. Μη φυσιολογική συγκέντρωση φάνηκε σε περίπου 47% των ανθρώπων που κρατούν το τηλέφωνο σε μικρή απόσταση σε σύγκριση με περίπου 11% στον συνολικό αντρικό πληθυσμό.


Τα ευρήματα στηρίζουν την υπόθεση σχέσης μεταξύ χρήσης κινητού τηλεφώνου και αντρικής υπογονιμότητας που προκαλείται από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία των κινητών.


Ο Dr. Ariel Zilberlicht, του Carmel Medical Center και του Technion Faculty of Medicine, στη Χάιφα, δήλωσε ότι μετά τα ευρήματα συνιστάται η μείωση της διάρκειας των τηλεφώνων, η μη μεταφορά του κινητού κοντά στη βουβωνική χώρα, να μην κοιμάται κάποιος δίπλα του ή όταν φορτίζεται και η χρήση hands-free.


Διευκρινίζει πάντως, ότι χρειάζονται μεγαλύτερες έρευνες για να επιβεβαιωθούν τα ευρήματα.



 


 


 


 


 


Πηγή: onmed.gr






Πηγή: Daily-News.GR



Η στάση σώματος που υιοθετούμε όταν περπατάμε, στεκόμαστε όρθιοι ή καθόμαστε επηρεάζει την υγεία μας, από τη σπονδυλική στήλη μέχρι την αναπνευστική λειτουργία, αλλά και τη διάθεση και την εμφάνισή μας.




Δεδομένου ότι διανύουμε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από την καθιστική ζωή και εργασία, η σωστή στάση σώματος κρίνεται πιο σημαντική και απαραίτητη από ποτέ.


Στο γράφημα που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε ποιες είναι οι πιθανές επιπτώσεις στην υγεία από την κακή στάση σώματος αλλά και τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να βελτιώσετε τον τρόπο που κάθεστε, στέκεστε και περπατάτε.


good posture guide


Πιθανές επιπτώσεις από την κακή στάση σώματος


– κακή κυκλοφορία του αίματος


– χρόνιος πόνος στο αυχένα, τη μέση και τους ώμους


– χρόνια κόπωση


– πονοκέφαλος


Σημεία-κλειδιά για σωστή στάση σώματος


1. Όταν κάθεστε


– Μη σκύβετε το κεφάλι προς τα εμπρός ή προς τα πίσω


– Μη σκύβετε τους ώμους προς τα εμπρός


– Κρατήστε τα γόνατα λίγο χαμηλότερα από το ύψος των γοφών


– Κρατήστε τα πέλματα σε επαφή με το έδαφος


2. Όταν στέκεστε


– Κρατήστε το πηγούνι σε θέση παράλληλη με το έδαφος


– Σε κάθε βήμα, φροντίστε να πατά πρώτα η φτέρνα και μετά τα δάχτυλα


– Κρατήστε το στομάχι και τους γλουτούς σε ευθυγράμμιση με το υπόλοιπο σώμα


3. Όταν τρέχετε


– Κρατήστε το κεφάλι ψηλά, να κοιτάτε μπροστά


– Διατηρήστε τα χέρια χαλαρά, σε γωνία 90 μοιρών με τους αγκώνες


– Σε κάθε βήμα, φροντίστε να πατά πρώτα το μεσαίο τμήμα του πέλματος και μετά το πέλμα να «κυλά» προς τα εμπρός


4. Όταν κοιμάστε


– Φροντίστε το στρώμα να παρέχει επαρκή υποστήριξη


– Κάντε διατάσεις πριν τον ύπνο για να χαλαρώσουν οι μύες



 


 


 


 


Πηγή: onmed.gr






Πηγή: Daily-News.GR


Μια γευστική απόλαυση για το πρόσωπό σας. Τα φιστίκια, όπως και όλοι οι ξηροί καρποί περιέχουν μεγάλες ποσότητες ελαίων, μαγνήσιο και βιταμίνες Β & Ε, που αφήνουν το δέρμα υγιές και εύπλαστο. Αυτή η απλή μάσκα με φυστικοβούτυρο θα προσφέρει ένα βαθύ καθαρισμό στο δέρμα βοηθώντας στην αποσυμφόρηση και την εξάλειψη των ενοχλητικών κηλίδων.

Αν έχετε αλλεργία στους ξηρούς καρπούς καλό θα ήταν να μην την χρησιμοποιήσετε.

Μάσκα με φυστικοβούτυρο

Φυστικοβούτυρο


1 κουταλιά μέλι


Αναμίξτε το μέλι και το φυστικοβούτυρο και εφαρμόστε στις πληγείσες περιοχές.


 


 


 


 


 


Πηγή: neadiatrofis.gr






Πηγή: Daily-News.GR


Συγγραφή και επεξεργασία χωρίς τη χρήση του πληκτρολογίου


Εδώ και περίπου πέντε μήνες η Google έχει ανακοινώσει τη δυνατότητα φωνητικής υποβολής κειμένου στην υπηρεσία Google Docs, με λειτουργία και στα ελληνικά, ενώ τώρα επεκτείνει τη δράση αυτή.


Συγκεκριμένα, η Google πλέον προσφέρει τη δυνατότητα πλήρους επεξεργασίας του κειμένου με νέες φωνητικές εντολές.


Όταν οι χρήστες δηλαδή εκφωνούν «bold» ή «copy» ή αντίστοιχες λειτουργίες θα εκτελούνται χωρίς να χρειαστεί ο χρήστης να πατήσει κουμπιά στο πληκτρολόγιο η να κατευθύνει τον κέρσορα στις συγκεκριμένες επιλογές.


Μέχρι στιγμής αυτές οι εντολές υποστηρίζονται μόνο στην αγγλική γλώσσα, και για να το κάνετε αυτό θα πρέπει να ενεργοποιήσετε την επιλογή από το Tools Menu στο Google Docs.












Πηγή: newsbeast.gr







Πηγή: Daily-News.GR


Η Devin Brugman αναστατώνει διαδικτυακά και όχι μόνο


Ορισμένοι άνθρωποι κάνουν τη ζωή που ονειρεύονται, όπως η συγκεκριμένη fashion blogger, Devin Brugman η οποία «σαρώνει» τις παραλίες των ΗΠΑ και όχι μόνο, επιδεικνύοντας τα κάλλη της.


david10david9david1david2david3david04david05david6david7david8


 


 


 


 


Πηγή: newsbeast.gr






Πηγή: Daily-News.GR


Ακολουθήστε αυτή τη συμβουλή για να είσαστε σίγουρες ότι κάνετε το καλύτερο για τις βλεφαρίδες σας!

Βάζετε πολύ μάσκαρα στο πινέλο

Μήπως ξοδεύετε περισσότερο χρόνο στο να χωρίζετε τις βλεφαρίδες σας από ό, τι να βάλετε μάσκαρα; Εδώ είναι μια γρήγορη λύση: Μην βάζετε και βγάζετε το ραβδί της μάσκαρα μέσα και έξω από το μπουκάλι. Αυτό ωθεί τον αέρα μέσα στο σωλήνα, και κάνει τη μάσκαρα να στεγνώνει πιο γρήγορα, προκαλώντας τη συσσώρευση και το ξεφλούδισμα. Αντ ‘αυτού, στρίψτε ελαφρά το ραβδί εμπρός και πίσω ή με κυκλικές κινήσεις για να πάρετε την επιθυμητή ποσότητα του προϊόντος. Όταν αφαιρείτε τη ράβδο από τη φιάλη, φροντίστε να ξύνεται τυχόν περίσσεια μάσκαρα.


 


 


 


 


Πηγή: neadiatrofis.gr






Πηγή: Daily-News.GR



Ο πόνος στο κεφάλι που οφείλεται σε τραυματισμό ή στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι εύκολα αναγνωρίσιμος.




Σε άλλες περιπτώσεις, όμως, ο εντοπισμός της αιτίας του πονοκεφάλου μπορεί να αναδειχθεί σε πρόκληση τόσο για εμάς όσο και για τους γιατρούς.


Ο πονοκέφαλος μπορεί να είναι είτε πρωτοπαθής είτε δευτεροπαθής, δηλαδή να αποτελεί μεμονωμένη πάθηση ή σύμπτωμα άλλου προβλήματος, αντίστοιχα.


Όπως επισημαίνει ο νευρολόγος Τζακ Σιμ, ο δευτεροπαθής πονοκέφαλος μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνος, άρα η ορθή αναγνώριση της υποκείμενης αιτίας του κρίνεται ζωτικής σημασίας.


Με τη βοήθεια του παρακάτω τεστ σε μορφή γραφήματος, μπορείτε να πάρετε μια πρώτη ιδέα για τις πιθανές αιτίες του πονοκεφάλου που σας ταλαιπωρεί.


headache test graph


Πατήστε επάνω στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος.


1. Ίσως πρόκειται για διάσειση. Καλέστε το γιατρό σας ή επισκεφθείτε τα Επείγοντα.


2. Πρόκειται πιθανώς για δευτεροπαθή πονοκέφαλο που οφείλεται στην κατανάλωση αλκοόλ, μια γρίπη, ένα κρυολόγημα ή σε ιγμορίτιδα. Η αντιμετώπιση της αιτίας (π.χ. με παυσίπονα και επαρκή ενυδάτωση) θα σας ανακουφίσουν από τον πονοκέφαλο.


3. Καλό θα είναι να επισκεφθείτε τα Επείγοντα. Ίσως πρόκειται για ενδείξεις εγκεφαλικού επεισοδίου ή άλλης σοβαρής κατάστασης.


4. Πρόκειται μάλλον για ημικρανία, με ή χωρίς αύρα.


5. Πρόκειται πιθανώς για αθροιστική κεφαλαλγία. Αυτό το είδος πονοκεφάλου εκδηλώνεται ξαφνικά και υποχωρεί εξίσου αιφνίδια, εντός 15 λεπτών έως 2 ωρών.


6. Ο πόνος οφείλεται πιθανώς σε κεφαλαλγία τάσης. Είναι ο συνηθέστερος τύπος πονοκεφάλου και συχνά συνοδεύεται από συμπτώματα όπως η αδυναμία, ο πόνος στο σαγόνι και ο πόνος στον αυχένα.


 


 


 


 


 


Πηγή: health.com







Πηγή: Daily-News.GR



Οι ορμόνες είναι αυτές που διαφοροποιούν τα σωματικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα του φύλου, αυτές δηλαδή που χαρακτηρίζουν το αρσενικό και το διαφοροποιούν από το θηλυκό και το αντίστροφο, με την επίδρασή τους σε συγκεκριμένα κέντρα του εγκεφάλου.




Αν και πολλές έρευνες προσπάθησαν να τις συνδέσουν με συγκεκριμένες αρσενικές ή θηλυκές συμπεριφορές, δεν αποδείχτηκε κάτι τέτοιο. Το μόνο που φάνηκε να έρχεται ως αποτέλεσμα των ερευνών είναι πως οι ορμόνες του φύλου μπορούν να δώσουν συγκεκριμένους τρόπους συμπεριφοράς, για παράδειγμα να κάνουν τα αγόρια δραστήρια ή ακόμα και άγαρμπα στις κινήσεις τους, ενώ τα κορίτσια αντίθετα πιο ντελικάτα, με πιο λεπτές κινήσεις.


Στο συγκεκριμένο παράδειγμα φαίνεται πως η κυρίαρχη ανδρική ορμόνη, η τεστοστερόνη μπορεί να προσδώσει όλα αυτά τα «ανδρικά» χαρακτηριστικά καθώς θα μπορούσαμε χαριτολογώντας να την ονομάσουμε «επαναστατική ορμόνη της δύναμης». Βλέπουμε λοιπόν τα αγόρια να θέλουν να είναι αρχηγοί, να λειτουργούν περισσότερο ανταγωνιστικά και αντιδραστικά, να μαλώνουν πιο εύκολα ή ακόμα και να «πιάνονται στα χέρια» μεταξύ τους. Όσες μαμάδες έχετε γιο καταλαβαίνεται σίγουρα για τι ακριβώς μιλάμε!


fylo


Στα κορίτσια, τα οιστρογόνα φαίνεται να είναι αυτά που τους δίνουν μεγαλύτερη ικανότητα στην εκφραστικότητα, στο «πως φαίνονται», στο να είναι όμορφες, αλλά και καλύτερες μαθήτριες σε σχέση με τα αγόρια.


Ας έχουμε βέβαια πάντα στο μυαλό μας πως ο κάθε κανόνας έχει και την εξαίρεσή του. Μπορεί δηλαδή ένα αγόρι να έχει περισσότερο «κοριτσίστικες συμπεριφορές», να είναι δηλαδή πιο ήσυχο, να μην χαρακτηρίζεται από την αγορίστικη επιθετικότητα, να μην του αρέσουν τα σπορ ή να μην θέλει να τσακωθεί με τους συνομηλίκους του.


Μπορεί επίσης να δούμε ένα κορίτσι που θα το χαρακτηρίζαμε «αγοροκόριτσο», που μπαίνει εύκολα σε καυγάδες με άλλα κορίτσια ή και αγόρια, που δεν ενδιαφέρεται για την εμφάνισή της ή να παίξει με τις κούκλες της. Ας μην βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα ή να δώσουμε χαρακτηρισμούς. Ας μην ξεχνάμε πως ο κάθε κανόνας έχει και τις εξαιρέσεις του, χωρίς αυτό να σημαίνει πως το παιδί δεν έχει αναπτύξει πλήρως τα χαρακτηριστικά του φύλου του ή αυτό που οι περισσότεροι γονείς ανησυχούν: μην είναι ομοφυλόφιλο…



 


 


 


 


 


Πηγή: mothersblog.gr






Πηγή: Daily-News.GR


ΚΡΙΟΣ


Η εβδομάδα ξεκινά με τη σύνοδο Ηλίου – Ποσειδώνα εντός του 12ου οίκου, γεγονός που μπορεί να σε κάνει είτε ιδιαίτερα ρομαντικό/ή είτε διαισθητικό/η. Στα επαγγελματικά θα χρειαστεί προσοχή ειδικά προς το τέλος της εβδομάδας αφού το τετράγωνο του Ερμή με τον Άρη θα σε κάνει να διεκδικείς με μανία τα δικαιώματά σου. Στον ερωτικό τομέα, μεταξύ Τρίτης και Πέμπτης, η Αφροδίτη που κυβερνά τον οίκο των σχέσεων πραγματοποιεί θετικές όψεις και μπορείς να δώσεις χρώμα στη σχέση σου. Αν είσαι μόνος/η στα μέσα της εβδομάδας θα σου δοθούν οι ευκαιρίες να κάνεις γνωριμίες και συναντήσεις που θα έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν κάπου. Οικονομικά, ίσως χρειαστεί να κάνεις κάποια έξοδα παραπάνω αλλά δεν χρειάζεται να φοβάσαι καθώς ένας θετικός άνεμος αλλαγής θα φυσάει στα πανιά και τις τσέπες σου.


Το μότο της εβδομάδας: Με Ήλιο – Ποσειδώνα να θυμηθώ να μην πω «ποτέ δεν θα σε αφήσω. Γιατί με το εξάγωνο Αφροδίτης – Ουρανού ξαφνικά χωρίς εξηγήσεις, χωρίς ένα «γεια», για άλλη αγάπη ίσως αρμενίσω.


 


ΤΑΥΡΟΣ


Μπορείς να πετύχεις τα πάντα κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας αρκεί να έχεις κατά νου πως τόσο ο Ερμής όσο και η Αφροδίτη μέσα από το ζώδιο του Υδροχόου ίσως ξυπνήσουν τον μικρό επαναστάτη που κρύβεις μέσα σου όσον αφορά επαγγελματικά ζητήματα. Οι σχέσεις σου θα περάσουν κάποιες διακυμάνσεις λόγω του ότι η παρουσία του Άρη στον 7ο οίκο σε κάνει να εναντιώνεσαι στους άλλους και να μην πηγαίνεις με τα νερά τους. Αν είσαι σε αναζήτηση σχέσης, δεν αποκλείεται να βρεθείς απέναντι σε κάποιες προκλήσεις οι οποίες σε προτρέπουν να κάνεις εσύ το πρώτο βήμα. Αν είσαι σε δέσμευση, ό,τι και να συμβαίνει αντιμετώπισέ το face to face και μην κρύβεις τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι. Στα οικονομικά, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή αφού προς τα τέλη της εβδομάδας ίσως βρεθείς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ ενδεχομένως να πρέπει να διορθώσεις κάποια βλάβη η οποία θα σε βγάλει εκτός προγραμματισμού.


Το μότο της εβδομάδας: Με τον Άρη στον Σκορπιό δεν σε παρακαλάω, δεν σε ρωτάω «πως μου το έκανες αυτό;» με όλα τα μέσα σε πολεμάω και σε ξεπερνώ.


 


ΔΙΔΥΜΟΙ


Το ξεκίνημα της εβδομάδας θα σε βρει να κάνεις ιδιαίτερες σκέψεις σχετικά με τα επαγγελματικά σου. Οι αποφάσεις που θα λάβεις θα πρέπει να είναι δικές σου και να μην ακούς τι λένε οι άλλοι, ακόμα και αν πρόκειται για τους «ισχυρούς» και κυρίως μην εμπιστεύεσαι τα υποτιθέμενα εχέγγυα που σου δίνουν. Οι σχέσεις σου μεταξύ Τρίτης και Πέμπτης θα νιώσεις πως ανανεώνονται και κυρίως οι όποιες παρεξηγήσεις αποκαθίστανται. Ωστόσο, η παρουσία του Κρόνου στον οίκο των σχέσεων σε καλεί οτιδήποτε κάνεις να είναι υπεύθυνο. Αν είσαι σε αναζήτηση σχέσης κοντά στην Τσικνοπέμπτη (3/3) με το εξάγωνο Αφροδίτης – Ουρανού σου δίνεται η δυνατότητα να φλερτάρεις με αυξημένες πιθανότητες επιτυχίας. Αν είσαι σε δέσμευση, το κλίμα θα είναι θετικό για διασκέδαση και χαρά. Οικονομικά, ίσως χρειαστεί να κάνεις κάποιες απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις και να συμμαζέψεις τα έξοδά σου τα οποία πολλές φορές είναι αλόγιστα.


Το μότο της εβδομάδας: Με τον Ήλιο σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα, ενώ νομίζεις ότι με «ξεγελάς» το δικό μου παιχνίδι παίζεις. Ά… ρε αφεντικό σε τι πλάνη μπορείς να ζεις όταν νομίζεις ότι ένας Δίδυμος μπορεί να είναι αφελής.


 


ΚΑΡΚΙΝΟΣ


Η εβδομάδα ξεκινά με μια σύνοδο Ηλίου – Ποσειδώνα η οποία θα σε βοηθήσει να βγάλεις από μέσα σου όλα όσα κρύβεις και τα όποια είναι για εσένα το ψυχικό σου άβατο. Η παρουσία του Ερμή και της Αφροδίτης στον 8ο οίκο είναι για εσένα το εφαλτήριο για να βάλεις μπροστά ζητήματα που σχετίζονται με τα οικονομικά και να μπορέσεις να τακτοποιήσεις φορολογικές ή άλλης μορφής υποθέσεις. Μεταξύ Τρίτης και Πέμπτης η Αφροδίτη μετις όψεις που πραγματοποιεί σου κλείνει το μάτι για ερωτικές στιγμές αλλά, γιατί όχι, και να δεχτείς απροσδόκητες ερωτικές προτάσεις. Αν είσαι σε αναζήτηση ερωτικού συντρόφου, έχεις πολλές πιθανότητες ο θεός έρωτας αυτήν την εβδομάδα να σε έχει βάλει στο μάτι και να σε χτυπήσει με το βέλος του. Προς το τέλος της εβδομάδας πρόσεξε ζητήματα που σχετίζονται με τα επαγγελματικά σου.


Το μότο της εβδομάδας: Τι λέει τώρα; Αν με Ήλιο – Ποσειδώνα βγάλω προς τα έξω το πόσο «αρρωστημένα» σ’ αγαπώ, το θέατρο του παράλογου θα ζήσουμε ή στο τρελοκομείο θα καταλήξουμε και οι δυο.


 


ΛΕΩΝ


Η εβδομάδα ξεκινά με τη σύνοδο Ηλίου – Ποσειδώνα εντός του 8ου οίκου σου, γεγονός που θα σου εγείρει αμφιβολίες για το αν κάποια πράγματα τα έχεις κάνει καλά στον οικονομικό τομέα. Αυτό όμως που θα πρέπει να προσέξεις είναι περί τα τέλη της εβδομάδας, που ο Ερμής θα βρίσκεται σε όψη τετραγώνου με τον Άρη και ενδεχομένως να έχεις μια οικονομική χασούρα. Επαγγελματικά, οι επιδιώξεις σου να εδραιωθείς αλλά και να γίνεις παράδειγμα προς μίμηση στο χώρο της εργασίας σου βρίσκουν ευκαιρίες να πραγματοποιηθούν μεταξύ Τρίτης και Πέμπτης που η Αφροδίτη θα βρίσκεται σε όψη εξαγώνου τόσο με τον Κρόνο όσο και τον Ουρανό. Θα πρέπει ωστόσο να θυμάσαι ότι το κλειδί που θα ξεκλειδώσει την επιτυχία συνδέεται με κάποια συνεργασία. Αν είσαι μόνος/η, η παρουσία Ερμή και Αφροδίτης στον Υδροχόο ανοίγουν δίαυλους επικοινωνίας που θα σε βοηθήσουν να έρθεις πιο κοντά με το πρόσωπο που επιθυμείς. Αν είσαι σε σχέση, σκέψου αλλιώς, ξάφνιασε το ταίρι σου και η ανταπόκρισή του θα σε δικαιώσει.


Το μότο της εβδομάδας: Εγώ να σκεφτώ αλλιώς; Τα ακούς; Και την τρέλα σου με τον Ερμή στον Υδροχόο παλεύω και εκπλήξεις λέει να σου κάνω… Τέλος πάντων ας είναι, αν και εσύ με τον Άρη στον Σκορπιό μεταφέρεις τις «μάχες» από το τραπέζι στο κρεβάτι μας…


 


ΠΑΡΘΕΝΟΣ


Θα πρέπει να δείξεις ιδιαίτερη προσοχή με την έναρξη της εβδομάδας αφού εντός του οίκου των σχέσεων και των συνεργασιών θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος Ηλίου – Ποσειδώνα. Σε ό,τι ακούς και ό,τι βλέπεις θα χρειαστεί να επιστρατεύσεις ένα φίλτρο επιπλέον, αυτό της λογικής, προκειμένου να έχεις μια δικλείδα ασφαλείας διότι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Αν είσαι σε δέσμευση, ίσως ζήσεις πολύ ρομαντικές στιγμές. Αν αναζητάς το ταίρι σου τότε μπορεί μια αγάπη να σε εξιτάρει όμως θα πρέπει να μάθεις λίγα πράγματα περισσότερα για αυτήν. Στα οικονομικά, οπωσδήποτε θα χαλαρώσει ο «βρόγχος» μεταξύ Τρίτης και Πέμπτης αφού η Αφροδίτη, κυβερνήτης του οίκου των οικονομικών, πραγματοποιεί όψη εξαγώνου τόσο με τον Κρόνο όσο και τον Ουρανό γεγονός που θα συμβάλλει στο να μπει μια τάξη στον οικονομικό τομέα.


Το μότο της εβδομάδας: Με τον Ήλιο σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα μη μου πεις τάχα πως θα αφήσεις άλλο πρόσωπο για να με ανεβάσεις στα ουράνια, στα μάτια μου θα πέσεις, στο λέω, δεν θα με ξελογιάσεις.


 


ΖΥΓΟΣ


Με το ξεκίνημα της εβδομάδας η σύνοδος Ηλίου – Ποσειδώνα εντός του 6ου οίκου ίσως σε κάνει να νιώσεις μια σωματική αδιαθεσία. Τόνωσε το ανοσοποιητικό σου και πρόσεχε τι τρως και τι πιάνεις. Σχετικά συμπτώματα μπορεί να έχουν αντίκτυπο στην απόδοσή σου σε επαγγελματικά ζητήματα και μάλιστα η όλη κατάσταση να «τραβήξει» μέχρι τα μέσα της εβδομάδας. Στα οικονομικά, η παρουσία του Άρη στον 2ο οίκο βγάζει απροσδόκητα έξοδα, ενώ θα πρέπει να επιδείξεις ιδιαίτερη προσοχή στο τέλος της εβδομάδας αφού το τετράγωνο Ερμή – Άρη ίσως να βγάλει κάποιους έκτακτους λογαριασμούς. Αισθηματικά, μπορείς να περιμένεις κάποιες καλύτερες καταστάσεις λόγω της παρουσίας της Αφροδίτης και του Ερμή στον Υδροχόο που τελικά θα σου δώσουν τις ευκαιρίες που χρειάζεσαι προκειμένου να δείξεις στο ταίρι σου το μέγεθος της αγάπης σου. Αν είσαι σε αναζήτηση σχέσης, ο Ερμής και η Αφροδίτη στον οίκο των ερώτων ανοίγουν και σου δείχνουν το δρόμο της επιτυχίας.


Το μότο της εβδομάδας: Δεν είναι οι ιώσεις, δεν είναι τα μικρόβια είναι η απουσία σου που δεν μπορώ να αντέξω. Είσαι αρρώστια, μες στο αίμα μου μια αγάπη που δεν περνάει.


 


ΣΚΟΡΠΙΟΣ


Η εβδομάδα ξεκινά ιδανικά έτσι όπως θα ήθελες αφού η σύνοδος Ηλίου – Ποσειδώνα πραγματοποιείται στον οίκο των ερωτικών σου υποθέσεων. Έτσι, θα δημιουργήσεις τις κατάλληλες περιστάσεις και το πρόσωπο θα βρεθεί στο κρεβάτι χωρίς καν να το καταλάβει. Αν είσαι μόνος/η το ίδιο πάλι θα συμβεί και δεν θα χρειαστεί, να τάξεις τον ουρανό με τα άστρα. Σε οικονομικό επίπεδο, θα χρειαστεί προσοχή λόγω του ότι ο Κρόνος μέσα από τον 2ο σου κάνει σινιάλο για περιορισμό των εξόδων. Όμως, περί τα τέλη της εβδομάδας το τετράγωνο Ερμή – Άρη τελικά θα σε ωθήσει να ξοδέψεις πέρα από τις πραγματικές σου δυνατότητες. Το νου σου. Επαγγελματικά, ενώ έχεις τις δυνατότητες να πετύχεις πολλά, κάπου οι ατυχείς συγκυρίες κάπου ο υπέρμετρος εγωισμός ίσως σε οδηγήσουν σε ολισθηρές ατραπούς. Εννοείται ότι έχεις τις δυνατότητες να αντιστρέψεις την κατάσταση. Τι περιμένεις;


Το μότο της εβδομάδας: Με Ήλιο – Ποσειδώνα αφήσου στο φιλί και στο κορμί μου και η πόρτα της ηδονής και για τους δυο θα ανοίξει.


 


ΤΟΞΟΤΗΣ


Στο κατώφλι της εβδομάδας η σύνοδος Ηλίου – Ποσειδώνα μέσα στον 4ο οίκο φέρνει το απόλυτο χάος όσον αφορά θέματα σπιτιού, ζητήματα που συνδέονται με γονείς και κάθε λογής οικογενειακές υποθέσεις. Προσπάθησε να τα έχεις όλα εν τάξει αν δεν θες να αντιμετωπίσεις μουρμούρα και ψυχαναγκασμό. Στα αισθηματικά, δεν ευνοούνται μυστικές συναντήσεις και επικοινωνίες εκτός αν θέλεις να παίξεις ρώσικη ρουλέτα με… έξι σφαίρες στο μύλο. Αν είσαι σε σχέση, δημιούργησε τις κατάλληλες συνθήκες προκειμένου το ταίρι σου να παραμείνει ήρεμο και να επιβεβαιωθεί πως τελικά υπάρχει αγάπη. Αν είσαι μόνος/η, με τον Ερμή και την Αφροδίτη στον Υδροχόο, θα έχεις την ευκαιρία να «ψήσεις» το πρόσωπο που θέλεις. Άδραξέ τη. Επαγγελματικά, από τα μέσα της εβδομάδας θα μπορέσεις να ατενίσεις με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον αφού το εξάγωνο της Αφροδίτης με τον Κρόνο και τον Ουρανό θα σε βοηθήσει να βρεις λύσεις στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί.


Το μότο της εβδομάδας: Όσα με στεναχωρούν τα διαγράφω και μόλις η επιρροή της συνόδου Ηλίου – Ποσειδώνα «φύγει» το παραμύθι σου, όπως και εσύ, δεν θα μου λείπει.


 


ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ


Η εβδομάδα με το «καλημέρα» ζητά να βρίσκεσαι σε εγρήγορση λόγω του ότι η σύνοδος Ηλίου – Ποσειδώνα εντός του οίκου της επικοινωνίας ίσως τελικά σε οδηγήσει στο να εξαπατηθείς. Αισθηματικά, από τη μία θα κοιτάς τη μόνιμη σχέση και από την άλλη με το εξάγωνο της Αφροδίτης- Ουρανού (3/3) όλο και κάπου αλλού θα «παίζει» το μάτι σου. Αν είσαι μόνος/η πιθανόν ένας έρωτάς ή μια γνωριμία με ένα πρόσωπο εντελώς αντισυμβατικό να έρθει στη ζωή σου και να την αναστατώσει. Επαγγελματικά, θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός/η αφού αν και ανοίγονται νέες προοπτικές ενδεχομένως προς το τέλος της εβδομάδας να διαπιστώσεις πως κάποιοι δεν μπορούν να κρατήσουν το λόγο τους. Οικονομικά, η παρουσία τόσο της Αφροδίτης όσο και του Ερμή στον 2ο οίκο θα μπορέσουν να σου δώσουν μικρές αλλά ουσιαστικές ανάσες προκειμένου να κάνεις το σχεδιασμό σου και να βγεις τόσο ηθικά όσο και υλικά αλώβητος/η.


Το μότο της εβδομάδας: Ο έρωτας από το στομάχι περνάει κι αφού 3 Μαρτίου είναι Τσικνοπέμπτη μαζί με τη σούβλα και η τύχη μου γυρνάει.


 


 


ΥΔΡΟΧΟΟΣ


Η εβδομάδα σε «καλημερίζει» με τη σύνοδο Ηλίου – Ποσειδώνα στον 2ο οίκο, γεγονός που ενδεχομένως σου δημιουργήσει μια θολούρα σε οικονομικά ζητήματα ενώ και στις σχέσεις ίσως βρεθείς απέναντι σε μια κατάσταση που αν και λάθος να θέλεις να ξανακάνεις. Αν είσαι σε δέσμευση, μπορείς να δημιουργήσει πολύ όμορφες περιστάσεις για να περάσεις εξαιρετικά εσύ και το ταίρι σου ενώ αν είσαι σε αναζήτηση σχέσης ίσως ένα φλερτ που θα ξεκινήσει σαν παιχνίδι τελικά να έχει αναπάντεχη επιτυχία. Η παρουσία του Άρη στον 10ο σε βοηθά να εδραιωθείς στο χώρο εργασίας αλλά πρέπει να προσέχεις περί τα τέλη της εβδομάδας διότι το τετράγωνο του Ερμή με τον Άρη μπορεί να σε κάνει να μη δέχεσαι μύγα στο σπαθί σου.


Το μότο της εβδομάδας: Ο δικός μου ο έρωτας δεν έχει οικειότητα, δεν έχει συμβατότητα, δεν έχει λογική δεν έχει ηθική… έχει τρέλα. Ο δικός μου ο έρωτας, είναι από άλλο υλικό και με την Αφροδίτη στο δικό μου ζώδιο δεν θα χαθούμε αν σε άλλες αγκαλιές βρεθούμε.


 


ΙΧΘΥΕΣ


Η θεατρικότητα και η απαράμιλλη γοητεία σου θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τους σκοπούς σου στο ξεκίνημα της εβδομάδας. Σε οικονομικό επίπεδο θα χρειαστεί να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός/η στο χειρισμό των οικονομικών σου και να μην εφησυχάσεις επειδή η Αφροδίτη του 8ου θα κάνει καλές όψεις, γεγονός που σημαίνει ότι ακόμα και αν ξεμείνεις με ευκολία θα βρεις δανεικά. Στα αισθηματικά, η παρουσία του Δία στον 7ο οίκο αποτελεί ένα εχέγγυο επιτυχίας και αυτό αν είσαι σε δέσμευση μπορεί να μεταφραστεί ως βούληση είτε δική σου είτε του προσώπου που συνδέεσαι να αλλάξει επίπεδο η σχέση και να πάει παρακάτω. Αν είσαι σε αναζήτηση σχέσης, ξύπνα το κυνηγό που κρύβεται μέσα σου γιατί αν όχι τώρα τότε πότε; Επαγγελματικά, θα πρέπει να προσέχεις το τι υπόσχεσαι αλλά και να μη δίνεις ιδιαίτερη σημασία στο τι σου υπόσχονται οι άλλοι, κι αυτό γιατί πολλοί μπορεί να σου τάξουν λαγούς με πετραχήλια προκειμένου να πετύχουν τους σκοπούς τους. Με τον Κρόνο στον 10ο δούλεψε σκληρά και ρίξε τους σπόρους ώστε αργότερα να «συλλέξεις» τους καρπούς.


Το μότο της εβδομάδας: Με τον Ήλιο σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα μεθά το σώμα και το πνεύμα μου αλλά ξέρω καλά τι θα συμβεί και ας παραμυθιάζομαι, επειδή το χρειάζομαι.


 


 


 


 


 


Πηγή: astrology.gr







Πηγή: Daily-News.GR

MARI themes

Από το Blogger.