Ακατάλληλο για κατανάλωση και χρήση κρίθηκε το νερό της πόλης του Αιτωλικού, καθώς και της πηγής Κεφαλοβρύσου, σύμφωνα με απόφαση της διεύθυνσης Υγείας Αιτωλοακαρνανίας.


Σύμφωνα με την πρώτη έρευνα που έκανε κλιμάκιο της διεύθυνσης Υγείας, και μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, «η έντονη θολερότητα, η έντονη οσμή που εμφανίζει, καθώς και τα μέχρι τώρα στοιχεία, μειώνουν την πιθανότητα ανθρωπογενούς – μικροβιακής επιβάρυνσης και δείχνουν φυσικοχημική ρύπανση, που καθιστά απαγορευτική τη χρήση του».


Αύριο, στελέχη της διεύθυνσης Υγείας θα προχωρήσουν σε δειγματοληψία και σχετικές αναλύσεις, για να διαπιστωθεί η ακριβής αιτία που καθιστά ακατάλληλη τη χρήση του νερού.


Στο μεταξύ, ο δήμος Μεσολογγίου ξεκίνησε ήδη τη διανομή εμφιαλωμένου νερού στους πολίτες, ενώ αύριο η διανομή νερού θα γίνεται και από υδροφόρο όχημα μεταφοράς πόσιμου ύδατος.





Πηγή






Πηγή: Daily-News.GR








Η πρόσληψη ασβεστίου μπορεί να συμβάλλει στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης που έγινε σε άτομα μέσης ηλικίας.





Στη μελέτη συμπεριλήφθησαν σχεδόν 10.600 άτομα (άνδρες και γυναίκες) επί 12 χρόνια. Οι συμμετέχοντες ήταν από 53-57 ετών και αξιολογήθηκαν με βάση τη διατροφή τους, τη λήψη συμπληρωμάτων ασβεστίου και του συνολικού ασβεστίου στον οργανισμό τους.


Οι ερευνητές συνέκριναν τα στοιχεία αυτά με την εξέλιξη του σωματικού βάρους των συμμετεχόντων, δηλαδή αν είχαν αδυνατίσει ή είχαν παχύνει κατά τη διάρκεια των 8-12 ετών παρακολούθησης.



Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα συμπληρώματα ασβεστίου βοηθούν στη διατήρηση του βάρους, ενώ μπορεί να συμβάλλουν και στην απώλεια βάρους, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.


Το ασβέστιο που λαμβάνουμε μέσω της διατροφής δεν έχει τόσο σημαντική επίδραση στις αλλαγές του σωματικού βάρους, όσο το ασβέστιο που λαμβάνουμε από τα συμπληρώματα διατροφής.


Αυτό παρατηρήθηκε ειδικά στις γυναίκες που στη μέση ηλικία λαμβάνουν συμπληρώματα ασβεστίου λόγω της εμμηνόπαυσης, ώστε να αποτρέψουν την εμφάνιση οστεοπόρωσης. Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι αυτές οι γυναίκες είχαν την τάση να χάνουν κάποιο βάρος.


Οι επιστήμονες αναφέουν ότι είναι νωρίς με βάση τα δεδομένα που προέκυψαν, να γίνει σύσταση για συστηματική χορήγηση συμπληρωμάτων ασβεστίου με στόχο την απώλεια βάρους.


Ωστόσο, η έρευνα αυτή επιτρέπει στους επιστήμονες να εισηγηθούν την πρόσληψη συμπληρωμάτων ασβεστίου, που λαμβάνονται για άλλους λόγους, όπως για την πρόληψη της οστεοπόρωσης, καθώς, όπως είπαν, μπορούν να προσφέρουν μια μικρή ευεργετική επίδραση στη μείωση του σωματικού βάρους, ιδιαίτερα σε γυναίκες μέσης ηλικίας.


 





Πηγή






Πηγή: Daily-News.GR








Η κατάθλιψη δεν εκδηλώνεται αποκλειστικά με τις διαταραχές της διάθεσης.





Η κατάθλιψη δεν εκδηλώνεται αποκλειστικά με τις διαταραχές της διάθεσης.


Τα ψυχοσωματικά συμπτώματα είναι αυτά που κάνουν αισθητό το πρόβλημα τόσο στον ίδιο τον ασθενή όσο και στους γύρω του.


 


1. Διαταραχές του ύπνου


 



Η αϋπνία και ο διακεκομμένος ύπνος είναι ένα συχνότατο σύμπτωμα στους ασθενείς με κατάθλιψη. Παράλληλα όμως, και οι πολλές ώρες ύπνου –πάνω από 10– αποτελούν ένδειξη της νόσου.


2. Πόνος στο στήθος


 




Εάν δεν οφείλεται σε καρδιοπάθεια ή πνευμονοπάθεια, μπορεί να αποτελεί σημάδι κατάθλιψης. Ο πόνος είναι ένα συχνότατο ψυχοσωματικό σύμπτωμα των ψυχικών ασθενειών.


3. Κόπωση


 




Τα μειωμένα επίπεδα ενέργειας μπορεί να αποτελούν προάγγελο της κατάθλιψης, εάν δεν οφείλονται στην έλλειψη ύπνου. Πρόκειται για ένα φαύλο κύκλο, όπου το ένα πρόβλημα εντείνει το άλλο.


4. Μυϊκοί πόνοι και πόνοι στις αρθρώσεις


 




Όπως και στην περίπτωση του πόνου στο στήθος, ο χρόνιος πόνος αυξάνει τον κίνδυνο κατάθλιψης και η κατάθλιψη μπορεί να οδηγήσει στο χρόνιο πόνο. Ο λόγος είναι ότι οι δύο παθήσεις επιδρούν με παρόμοιο τρόπο στα κέντρα του εγκεφάλου. Μελέτες δείχνουν ότι τα άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν χρόνιο πόνο.


5. Διαταραχές της πέψης


 




Η λειτουργία του εγκεφάλου επηρεάζεται άμεσα από τη λειτουργία του γαστρεντερικού και το αντίστροφο. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουμε στομαχόπονο ή ναυτία όταν αντιμετωπίζουμε στρες ή έντονες ανησυχίες. Έτσι, και η κατάθλιψη μπορεί να πυροδοτήσει την τάση προς έμετο, τη δυσπεψία, τη διάρροια ή τη δυσκοιλιότητα.


6. Πονοκέφαλος


 




Ο χρόνιος πονοκέφαλος είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα στους ασθενείς με κατάθλιψη. Μελέτες δείχνουν ότι στη βαριάς μορφής κατάθλιψη, οι ασθενείς αντιμετωπίζουν τρεις φορές μεγαλύτερο κίνδυνο χρόνιου πονοκεφάλου και ημικρανίας.


7. Σεξουαλική δυσλειτουργία


 




Η κατάθλιψη μειώνει δραστική την ερωτική διάθεση. Παράλληλα, οι ασθενείς με κατάθλιψη έχουν περισσότερες πιθανότητες να στραφούν στην κατάχρηση αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών, παράγοντες που εντείνουν το πρόβλημα.


Διαβάστε επίσης:


Πέντε κακές συνήθειες που μας «σπρώχνουν» στην κατάθλιψη


Οι 10 προάγγελοι της κατάθλιψης


Τι δεν πρέπει να πούμε ποτέ σε ένα άτομο με κατάθλιψη





Πηγή






Πηγή: Daily-News.GR








«Το 2016 φεύγει, αφήνοντας πίσω του ένα αίσθημα απογοήτευσης και εθνικής κατάθλιψης. Η απάντηση, όμως, στην απογοήτευση δεν είναι η παραίτηση. Το 2017 πρέπει να γίνει αφετηρία αναγέννησης. Για την πατρίδα μας και για όλους τους πολίτες», αναφέρει στο μήνυμά του για τη νέα χρονιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει ότι οι Έλληνες πρέπει να διαμορφώσουμε το δικό μας σχέδιο για την έξοδο από την κρίση, ένα σχέδιο «με προϋποθέσεις την αλήθεια και τη διάθεση για πραγματική αλλαγή».


Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, επισημαίνει ότι «μετά από 6 χρόνια κρίσης, κανένας δεν επιτρέπεται να αντιμετωπίζει ακόμα τα προβλήματα των πολιτών με απάθεια και εξοργιστική ανεπάρκεια» και πως η επόμενη καλή μέρα για τη χώρα μας δεν μπορεί να έρθει χωρίς κοινή προσπάθεια.


«Χωρίς μια πανελλήνια εκστρατεία εθνικής ανάταξης. Οι Έλληνες είμαστε ένας υπερήφανός λαός. Δεν θα συμβιβαστούμε με τη σημερινή μιζέρια. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στην ιστορία μας, αλλά κυρίως απέναντι στις νέες γενεές, να διεκδικήσουμε κάτι πολύ καλύτερο για την πατρίδα μας», υπογραμμίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτει: «Οι ευχές μου για το 2017, δεν είναι τυπικές. Έχω πίστη στις δυνάμεις των Ελλήνων. Πολλές φορές στην ιστορία μας, οι μεγάλες προκλήσεις αναδείκνυαν τον καλύτερο εαυτό μας. Το ίδιο πρέπει να συμβεί και τώρα. Ας είναι το 2017, το έτος που θα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους».


Όλο το μήνυμα του προέδρου της ΝΔ έχει ως εξής:


«Το 2016 φεύγει, αφήνοντας πίσω του ένα αίσθημα απογοήτευσης και εθνικής κατάθλιψης. Η απάντηση, όμως, στην απογοήτευση δεν είναι η παραίτηση. Το 2017 πρέπει να γίνει αφετηρία αναγέννησης. Για την πατρίδα μας και για όλους τους πολίτες.


Γι’ αυτό οι Έλληνες πρέπει να πιστέψουμε στις δικές μας δυνάμεις. Να αντικρίσουμε το μέλλον με αυτοπεποίθηση. Να μην υποσχόμαστε την επιστροφή στο χθες, απλά επειδή δεν μπορούμε να οραματιστούμε το αύριο. Να διαμορφώσουμε το δικό μας σχέδιο για την έξοδο από την κρίση. Ένα σχέδιο με δύο προϋποθέσεις: Την αλήθεια και τη διάθεση για πραγματική αλλαγή.


Μετά από 6 χρόνια κρίσης, κανένας δεν επιτρέπεται να αντιμετωπίζει ακόμα τα προβλήματα των πολιτών με απάθεια και εξοργιστική ανεπάρκεια. Είναι η ώρα, ως κοινωνία, να αλλάξουμε όσα μας κρατάνε πίσω. Να ανακαλύψουμε ξανά τις αξίες της ελευθερίας, της αλληλεγγύης, της μεθοδικότητας, της ατομικής ευθύνης. Να αφήσουμε πίσω μας ξεπερασμένες ιδεοληψίες και κακές πρακτικές προηγούμενων 10ετιών.


Η επόμενη καλή μέρα για τη χώρα μας δεν μπορεί να έρθει χωρίς κοινή προσπάθεια. Χωρίς μια πανελλήνια εκστρατεία εθνικής ανάταξης. Οι Έλληνες είμαστε ένας υπερήφανός λαός. Δεν θα συμβιβαστούμε με τη σημερινή μιζέρια. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στην ιστορία μας, αλλά κυρίως απέναντι στις νέες γενεές, να διεκδικήσουμε κάτι πολύ καλύτερο για την πατρίδα μας.


Οι ευχές μου για το 2017, δεν είναι τυπικές. Έχω πίστη στις δυνάμεις των Ελλήνων. Πολλές φορές στην ιστορία μας, οι μεγάλες προκλήσεις αναδείκνυαν τον καλύτερο εαυτό μας. Το ίδιο πρέπει να συμβεί και τώρα.


Ας είναι το 2017, το έτος που θα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά.


Μπορούμε να τα καταφέρουμε.


Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους!».





Πηγή






Πηγή: Daily-News.GR








Με φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα έγινε η υποδοχή του 2017, στο Χονγκ Κονγκ, καλλιεργώντας ένα θετικό κλίμα αισιοδοξίας για τη νέα χρονιά.



Το ίδιο έκαναν και οι χιλιάδες κόσμου που μαζέυτηκαν στο Τόκιο ώστε να υποδεχθούν το νέο έτος, αλλά και να διώξουν το παλιό, όπως τους αρμόζει, με άφθονο γλέντι και χαμόγελα.


2016-12-31T153204Z_1693392038_RC1C49D73510_RTRMADP_3_NEW-YEAR-JAPAN





Πηγή






Πηγή: Daily-News.GR








Την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017 θα ξεκινήσει το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας της Εθνικής Ανδρών ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων στα προκριματικά του EURO 2020 με αντιπάλους Κύπρο και Νησιά Φερόε (13-15/1).


Η πρώτη συγκέντρωση θα γίνει ώρα 13:30 στο ξενοδοχείο Metropolitan, ενώ η προετοιμασία περιλαμβάνει και δύο φιλικούς αγώνες κόντρα στην Τουρκία στο κλειστό του Βύρωνα την Πέμπτη 5/1 (19:30) και την Παρασκευή 6/1 (19:00).


Οι προπονήσεις θα συνεχιστούν στην Αθήνα έως την Πέμπτη 12/1, όπου η Εθνική θα αναχωρήσει με προορισμό τα Νησιά Φερόε.


Οι 20 αθλητές που κάλεσε ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Νίκος Γραμματικός είναι οι: Μωραϊτης, Ζαμπούνης, Μυλωνάς, Αραπακόπουλος, Μπάγιος (ΑΣΕ Δούκα), Τσιλιμπάρης, Παπαδιονυσίου, Κανδύλας (ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι.), Λοίζος, Αραμπατζής (ΠΑΟΚ), Νικολαϊδης (ΑΕΚ), Κρητικός (Πανελλήνιος), Μπουκοβίνας (Φίλιππος Βέροιας), Μάλλιος (Ντάσενμπεργκ- Γερμανία), Παπαδόπουλος Βύρωνας (Εμπορ Ροστόκ- Γερμανία), Μπασμαλής (Λιμόζ- Γαλλία), Χερουβείμ (Μπαρτσελόνα- Ισπανία), Παπαδόπουλος Αδάμ, Τζούφρας, Πασσιάς (Χιλντεσχάιμ- Γερμανία).


Πηγή: sport-fm.gr





Πηγή






Πηγή: Daily-News.GR








Κάλυψη στην Όλγα Γεροβασίλη για την υπόθεση με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» παρέχει με ανακοίνωσή του το γραφείο του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με το δημοσίευμα  η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, κατείχε επί τρία χρόνια, κατά παράβαση του Συντάγματος την ιδιότητα του βουλευτή και ταυτόχρονα ήταν μέτοχος σε εταιρεία που παρείχε υπηρεσίες προς το δημόσιο.


Η ίδια η κ. Γεροβασίλη αναφέρει πως: «Οι συγκεκριμένες συμβάσεις οι οποίες συνάπτονται μεταξύ ΕΟΠΥΥ και τα Ιδιωτικά Ιατρεία ή Πολυϊατρεία ή εργαστήρια φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης ή Ιατρικές εταιρείες δεν συνιστούν συμβάσεις στις οποίες εφαρμόζονται οι ειδικές διαδικασίες περί ανάθεσης ή διαγωνισμών του δημοσίου, αλλά είναι συμβάσεις στις οποίες προσχωρεί οιοσδήποτε ενδιαφερόμενος ιατρός ή εταιρεία, με μια απλή αίτησή του. Οι εν λόγω συμβάσεις συνάπτονται προκειμένου οι παρεχόμενες προς τους ασφαλισμένους πολίτες υπηρεσίες υγείας από τους ιατρούς να εντάσσονται και να αμείβονται στα πλαίσια του εθνικού συστήματος ασφάλισης υγείας. Κατ’ επέκταση, δεν πρόκειται επί της ουσίας για συμβάσεις παροχής υπηρεσιών προς το Δημόσιο, αλλά για παροχή υπηρεσιών υγείας -εφόσον ζητηθεί- προς τους ασφαλισμένους πολίτες, η δε σύναψη της σύμβασης αποτελεί μια τυπική διαδικασία, ανοιχτή σε όλους τους ενδιαφερόμενους, με σκοπό την υπαγωγή των συμβαλλομένων στις υποχρεώσεις της νομοθεσίας (ιδίως του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας) και την εκάστοτε προβλεπόμενη αποζημίωση. Κατά συνέπεια, η σύναψη των εν λόγω συμβάσεων από εταιρείες στις οποίες μετέχουν εν ενεργεία βουλευτές δεν εντάσσεται στους ανωτέρω περιορισμούς του Συντάγματος αφού δεν πρόκειται για περιπτώσεις όπου ο βουλευτής μπορεί να εκμεταλλευθεί τη θέση του για να εξασφαλίσει κάποια προνομιακή ή πλεονεκτική θέση έναντι των συμπολιτών του. Άλλωστε, ένας πολύ μεγάλος αριθμός -όχι μόνο των εν ενεργεία, αλλά και των διατελεσάντων βουλευτών- ασκούσε το συγκεκριμένο επάγγελμα με βάση τις ανωτέρω διαδικασίες».


Διαβάστε ολόκληρη την απάντηση του Αλέξη Τσίπρα


Συγκοινωνούντα δοχεία και επισήμως, πλέον, ο Κυρ. Μητσοτάκης με το Πρώτο Θέμα, εφημερίδα του κομιστή, κ. Θ. Αναστασιάδη, που θέτει υπό τη σκέπη του «δημοσιογραφικά ορφανά» του κ. Στ. Ψυχάρη, έχοντας περιμαζέψει και τον αποδεδειγμένα κοινό συκοφάντη, κ. Β. Χιώτη -με τα ψεύδη του για τον Γ. Κατρούγκαλο και το «λάθος» για το σπίτι του πρωθυπουργού. Σήμερα ο ίδιος άνθρωπος ανακαλύπτει το «σκάνδαλο του αιώνα» στο πρόσωπο της Όλγας Γεροβασίλη.


Η ΝΔ, και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης, έδωσε το franchise της διαπλοκής και του βούρκου στον εκδότη που συνεχίζει τη «δημοσιογραφία», όπως την ξεκίνησε: με φόντο το μαύρο. Από τη «Μαύρη τρύπα» και το ξέπλυμα νεοναζί, στις μαύρες σακούλες με τα εκατομμύρια. Δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο. Το παρελθόν του κ. Μητσοτάκη προδιαγράφει, εξάλλου, και το μέλλον του. Άλλωστε από «μαύρα» (και για να μην παρεξηγηθούμε, εννοούμε ταμεία) γνωρίζει αρκετά…


Η ΝΔ συνεχίζει να καλύπτει την πλήρη απουσία των πολιτικών της επιχειρημάτων με τις υπηρεσίες του κομιστή και άλλων υπό κατάρρευση εκδοτών, που παίζουν τα ρέστα τους για να μην πληρώσουν και να συνεχίσουν να απομυζούν το Δημόσιο και τις τράπεζες.


Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κάνει σημαία του τον βούρκο: από τα ψεύδη για τον Γ. Κατρούγκαλο μέχρι την υιοθέτηση των ανυπόστατων και ψευδών δημοσιευμάτων για την Όλγα Γεροβασίλη. Τον ενημέρωσε, άραγε, κανείς ότι αν ευσταθούν στο παραμικρό τα όσα γράφονται θα πρέπει να παραιτηθεί άμεσα γιατί την ίδια περίοδο ήταν βουλευτής και ταυτόχρονα ιδιοκτήτης εφημερίδας που είχε συναλλαγές με το δημόσιο;!


Καλή χρονιά!


ΥΓ. Το Ποτάμι, απλά επιβεβαιώνει ότι σέρνεται πίσω από τον Κυρ. Μητσοτάκη, ελπίζοντας στην πολιτική του επιβίωση. Είναι μάταιο, καλύτερα να κάνει… τάμα στον Άγιο Βασίλη!





Πηγή






Πηγή: Daily-News.GR








Μεταβολικό σύνδρομο ονομάζεται ένα σύνολο παθήσεων-παραγόντων που όταν συνδυάζονται αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο χρόνιων προβλημάτων υγείας, όπως η καρδιοπάθεια, ο διαβήτης και το εγκεφαλικό. Το μεταβολικό σύνδρομο περιλαμβάνει την υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση), το αυξημένο σάκχαρο, την αυξημένη συσσώρευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς και τα αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης ή τριγλυκεριδίων.





Το μεταβολικό σύνδρομο θεωρείται ότι προκαλείται κατά κύριο λόγο από μια διατροφή πλούσια σε λιπαρά ή υδατάνθρακες. Τα άτομα με μεταβολικό σύνδρομο ή με περισσότερους από έναν παράγοντες κινδύνου για μεταβολικό σύνδρομο πρέπει να υιοθετήσουν δραστικές αλλαγές στις καθημερινές τους συνήθειες για να καθυστερήσουν ή να αποφύγουν τις επιπλοκές που αυτό συνεπάγεται.


Μια άγνωστη μέχρι τώρα αλλά καθοριστική παράμετρος στην πρόληψη ή και τη διαχείριση του μεταβολικού συνδρόμου είναι η επάρκεια βιταμίνης D στον οργανισμό, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Frontiers in Physiology.


Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη ώστε ο οργανισμός να μπορεί να απορροφά το ασβέστιο από τις τροφές και να εξασφαλιστεί η σωστή ανάπτυξη του σκελετού. Η βασική πηγή βιταμίνης D για τον άνθρωπο είναι η ηλιακή ακτινοβολία –η βιταμίνη D παράγεται όταν το δέρμα εκτίθεται στις υπεριώδεις ακτίνες– και συμπληρωματικά λαμβάνουμε μικρή ποσότητα της βιταμίνης από ορισμένες τροφές ή από συμπληρώματα.


Σύμφωνα με τα νέα ευρήματα, η βιταμίνη D μπορεί να βελτιώσει τις παραμέτρους που σχετίζονται με το μεταβολικό σύνδρομο ή ακόμα και να δράσει προληπτικά στην εκδήλωσή του.


Η διαπίστωση αυτή προέκυψε όταν στο πλαίσιο πειραμάτων οι ερευνητές παρατήρησαν πως για να εξελιχθεί το μεταβολικό σύνδρομο στα ποντίκια πρέπει να υπάρχει στον οργανισμό τους έλλειψη της βιταμίνης. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τους ανθρώπους και ευελπιστούν να το επιβεβαιώσουν με αντίστοιχες μελέτες στο μέλλον.





Πηγή






Πηγή: Daily-News.GR








Πρόκειται για την μεγαλύτερη κινητοποίηση της αστυνομίας στο Βερολίνο: 1.700 αστυνομικοί και 600 άτομα της περιφρούρησης των οργανωτών θα προσπαθήσουν σήμερα να κυλήσουν όλα ομαλά στο καθιερωμένο πάρτι της Πρωτοχρονιάς, το οποίο γίνεται στη λεωφόρο της 16ης Ιουνίου, μεταξύ της Πύλης του Βραδεμβούργου και της Στήλης της Νίκης (Siegessauele).


Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, ντόπιοι και τουρίστες, θα πλημμυρίσουν την μήκους δύο χιλιομέτρων λεωφόρο, η οποία διασχίζει το πάρκο Tίργκαρτεν και είναι από χτές ερμητικά κλειστή, αφού έχει περιφραχτεί με φράκτη περίπου 20 χιλιομέτρων.


Επίσης, σε νευραλγικά σημεία της πόλης, αλλά και σε όλα τα φανάρια της λεωφόρου έχουν τοποθετηθεί κάμερες.


Το μεγαλύτερο υπαίθριο πάρτι της Γερμανίας και η κίνηση γύρω από αυτό θα παρακολουθούνται συστηματικά στο κέντρο της Αστυνομίας, ενώ 390 πυροσβεστικά οχήματα με 1.500 πυροσβέστες θα βρίσκονται σε επιφυλακή για παν ενδεχόμενο.


Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας της γερμανικής πρωτεύουσας Τόμας Νόιενντορφ δήλωσε λακωνικά ότι απλώς «έγινε νέα επεξεργασία του σχεδίου ασφαλείας».


Οπερ σημαίνει σε απλά …γερμανικά: η λεωφόρος της 16ης Ιουνίου έχει μετατραπεί σε πραγματικό φρούριο και οι ένοπλοι πλέον αστυνομικοί θα είναι πανταχού παρόντες.


Μετά την τρομοκρατική επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά της πλατείας Μπράιτσάιντ, η οποία συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά, ενώ όλες οι χριστουγεννιάτικες αγορές κλείνουν πάντα στις 24 Δεκεμβρίου, το αρχικό μούδιασμα κατοίκων και τουριστών έχει ξεπεραστεί. Η ζωή στην πόλη κυλά όπως πάντα στις γιορτές. Τ


ο Βερολίνο, οι Βερολινέζοι και οι τουρίστες δεν φαίνεται να πτοούνται. Τα πάσης φύσεως μαγαζιά είναι γεμάτα από κόσμο, καμιά καλλιτεχνική ή άλλη εκδήλωση δεν έχει ματαιωθεί, ενώ οι ξενοδόχοι δεν αναφέρουν ακυρώσεις και αυτό είναι εμφανές παντού.


Η γερμανική πρωτεύουσα είναι και φέτος μαγνήτης για τους τουρίστες από όλον τον κόσμο και, όπως λένε ορισμένοι, στην χειρότερη περίπτωση δεν θα πάνε στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι και θα το δουν από την τηλεόραση. Τις εκδηλώσεις του πρωτοχρονιάτικου πάρτι θα μεταδώσει απευθείας το δεύτερο δημόσιο γερμανικό τηλεοπτκό δίκτυο ZDF επί 4 ώρες.


Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ίσως όμως μεταπείσουν τελικά τους επιφυλακτικούς: Προστατευτικά εμπόδια από μπετόν έχουν τοποθετηθεί στους δρόμους που οδηγούν στην λεωφόρο της 16ης Ιουνίου, ενώ θα γίνεται πολύ αυστηρός έλεγχος των προσωπικών αντικειμένων των επισκεπτών. Εχουν απαγορευτεί κάθε είδους τσάντες, σακίδια, μπουκάλια, αιχμηρά ή άλλα επικίνδυνα αντικείμενα και πυροτεχνήματα.


Η πρόσβαση θα γίνεται μόνο από συγκεκριμένες εισόδους. Ο αυστηρός έλεγχος συνεπάγεται βέβαια ουρές και καθυστερήσεις στην προσέλευση του κοινού, αλλά η μουσική πανδαισία από δεκάδες συγκροτήματα και καλλιτέχνες και το υπερθέαμα με τα πυροτεχνήματα, το οποίο θα συνοδεύεται από κλασική ή τέκνο μουσική, θα αποζημιώσει τους επισκέπτες για την όποια ταλαιπωρία.


Τα πάντα είναι έτοιμα στο Βερολίνο από πλευράς ασφάλειας ώστε να ξεπεραστεί και από τους τελευταίους το χριστουγεννιάτικο σοκ της τρομοκρατικής επίθεσης στο κέντρο του δυτικού Βερολίνου και να γίνει και φέτος μαζικά η υποδοχή του νέου χρόνου όπως πάντα, έστω κι αν δεν είναι όπως πάντα. Οπως είπε όμως η καγκελάριος Μέρκελ στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά της προς τους πολίτες, «μαζί είμαστε πιο δυνατοί να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία».





Πηγή






Πηγή: Daily-News.GR

MARI themes

Από το Blogger.