Τα αντισυλληπτικά χάπια είναι από τα πιο μελετημένα φάρμακα. Είναι εύκολα στη χρήση και συνιστούν μια από τις πιο αξιόπιστες μεθόδους αντισύλληψης καθώς, αν χρησιμοποιηθεί σωστά, προσφέρει πάνω από 99% προστασία από μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.




Είναι μια αντισυλληπτική μέθοδος που αποφασίζεται αποκλειστικά από τη γυναίκα και δεν επηρεάζεται από τη συναίνεση ή μη του συντρόφου της.


Το αντισυλληπτικό χάπι δεν επηρεάζει τη γονιμότητα της γυναίκας. Χάρη στο χάπι νέας γενιάς σήμερα εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο ζουν τον έρωτα χωρίς το φόβο μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης και έχουν την ευκαιρία να αποφασίσουν συνειδητά αν και πότε θα αποκτήσουν παιδί (οικογενειακός προγραμματισμός).


Τα αντισυλληπτικά αποτελούν μία από τις πιο επαναστατικές ανακαλύψεις του περασμένου αιώνα με σημαντικά πλεονεκτήματα και ευεργετικά οφέλη όπως:


1. Αντισύλληψη


Το σημαντικότερο όφελος είναι ότι προσφέρουν με αποτελεσματικό τρόπο αυτό για το οποίο έχουν σχεδιαστεί, αποφυγή δηλαδή μίας εγκυμοσύνης. Όταν λαμβάνονται με σωστό τρόπο, η πιθανότητα αποτυχίας είναι λιγότερο από 1% ανά έτος και αποτελούν την πιο αξιόπιστη μέθοδο αντισύλληψης. Στην περίπτωση που ο τρόπος λήψης δεν είναι ιδανικός, η πιθανότητα εγκυμοσύνης με τα αντισυλληπτικά παραμένει κάτω από το 10% ανά έτος, (σταθερά και σημαντικά μικρότερη από την πιθανότητα αποτυχίας άλλων μεθόδων αντισύλληψης όπως το προφυλακτικό).


1contra09r0eg


2. Ρυθμίζουν απόλυτα την περίοδο σε γυναίκες ή έφηβες και μειώνουν σημαντικά τον πόνο της περιόδου


Τα αντισυλληπτικά έχουν σημαντικές θετικές επιδράσεις στην περίοδο. Η πιο άμεση και εμφανής είναι ότι κάνουν πιο σταθερό τον κύκλο και μειώνουν τη ροή του αίματος. Επίσης καταπολεμούν σε σημαντικό βαθμό τους πόνους της περιόδου.


2contra09r0eg


3. Έχουν ευεργετική δράση στην περίπτωση της ακμής


Η ακμή είναι ένα συχνό δερματικό πρόβλημα στις νέες ηλικίες και εμφανίζεται κυρίως λόγω της επίδρασης των ανδρογόνων. Στον ίδιο λόγο οφείλεται συχνά και η εμφάνιση τριχόπτωσης ή αυξημένης τριχοφυΐας. Η λήψη ειδικών αντισυλληπτικών έχει θετική επίδραση στα προβλήματα αυτά, διότι τα αντισυλληπτικά έχουν την ιδιότητα να μπλοκάρουν τη δράση των ανδρογόνων.


3contra09r0eg


4. Προλαμβάνουν φλεγμονές της μήτρας και των σαλπίγγων


Η λήψη αντισυλληπτικών έχει φανεί ότι προστατεύει από τον κίνδυνο να εμφανίσει μια γυναίκα φλεγμονή στη μήτρα ή στις σάλπιγγες.


4contra09r0eg


5. Μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου των ωοθηκών


Mετά από έρευνες, φάνηκε ότι η συχνή χρήση με το αντισυλληπτικό χάπι προστατεύει την γυναίκα από τον καρκίνο των ωοθηκών, πιθανά γιατί καταστέλλει την ωοθυλακιορρηξία.


Τα αντισυλληπτικά χάπια είναι ένας σύμμαχος της σημερινής γυναίκας που φροντίζει την υγεία της, προγραμματίζει τη ζωή της και θέλει να έχει τον έλεγχο στο σώμα της!



 


 


 


 


 


Πηγή: onmed.gr







Πηγή: Daily-News.GR






Ακούμε συχνά για περιπτώσεις ανθρώπων που διαμαρτύρονται ότι παχαίνουν επειδή έχουν πολύ άγχος ή άλλους που ισχυρίζονται ότι αν και κάνουν δίαιτα και γυμναστική δεν χάνουν βάρος λόγω στρεσογόνων καταστάσεων.




Παλαιότερη έρευνα σε ποντίκια έδειξε ότι η σχέση μεταξύ άγχους και περιττών κιλών είναι πολύ ισχυρή. Στη διάρκεια του πειράματος κάποιοι ποντικοί υπό συνθήκες στρες πήραν έξτρα βάρος ακόμα και αν οι θερμίδες που έπαιρναν κάθε μέρα δεν αυξάνονταν. Σύμφωνα με τους ερευνητές, μετά από 3 μήνες τα ίδια ποντίκια έγιναν διπλάσια σε σχέση με την ομάδα των ποντικιών που δεν είχαν στρες, παρότι έτρωγαν τις ίδιες ποσότητες.


Όταν το άτομο έχει άγχος, εκκρίνει μεγαλύτερες ποσότητες κορτιζόλης, με αποτέλεσμα να διαταράσσεται ο θυρεοειδής και το σάκχαρο του αίματος. Ως αποτέλεσμα δημιουργείται λίπος το οποίο αποθηκεύεται στο σώμα και ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς.


bigstock Lose weight text with measure 25562543


Νέα μελέτη επιβεβαιώνει ότι αν τρέφεστε υγιεινά και γυμνάζεστε και εν τούτοις δεν χάνετε βάρος, είναι πιθανό να ευθύνεται το στρες που κατακλύζει την καθημερινότητά σας.


Όπως συμπέραναν αμερικανοί ερευνητές, το άγχος εξουδετερώνει τα οφέλη που έχει ένα ισορροπημένο γεύμα για τον οργανισμό σας. Η δρ. Janice Kiecolt-Glaser, βασική ερευνήτρια της μελέτης, εξήγησε ότι κατά τη διάρκεια μιας στρεσογόνας περιόδου οι δείκτες φλεγμονής των γυναικών που έλαβαν μέρος σε αυτήν (58 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 53 χρόνια) ήταν υψηλότεροι ανεξάρτητα από το πόσο υγιεινό ή όχι ήταν το πρωινό που κατανάλωναν.


Τα ευρήματα των ερευνητών από το Ιατρικό Κέντρο Wexner του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο ρίχνουν περισσότερο φως στο πως η ψυχολογική μας κατάσταση μπορεί να επηρεάσει τη σωματική μας υγεία.


Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Molecular Psychiatry.



 


 


 


 


 


 


Πηγή: onmed.gr







Πηγή: Daily-News.GR






Οι ραγδαίες εξελίξεις στις μεθόδους διάγνωσης, θεραπείας και πρόληψης τουκαρκίνου του μαστού, έχουν ως αποτέλεσμα οι εννέα στις δέκα ασθενείς να έχουν σήμερα όλες τις πιθανότητες με το μέρος τους να τον νικήσουν.




Πριν από 50 χρόνια επιβίωνε το 40% των ασθενών, ενώ σήμερα τα ποσοστά ίασης μπορεί να φτάνουν το 90%, τουλάχιστον στις χώρες όπου εφαρμόζεται συστηματικά ο προληπτικός έλεγχος με υπερηχογραφήματα, μαστογραφίες και ψηλάφηση μαστού, ο οποίος οδηγεί σε έγκαιρη διάγνωση της νόσου.


Συχνά ωστόσο, για λόγους που δεν πάει το μυαλό των γυναικών, οι εξετάσεις μπορεί να δώσουν ψευδώς θετικό αποτέλεσμα.


Για κάθε 10.000 γυναίκες που υποβάλλονται σε μαστογραφία κάθε χρόνο από τα 40 και μετά, οι 5 θα γλιτώσουν από θάνατο από καρκίνο του μαστού μέσα στην επόμενη δεκαετία. Όμως οι 6.000 θα κληθούν για περαιτέρω εξετάσεις λόγω λανθασμένης διάγνωσης (ψευδώς θετικό αποτέλεσμα). Μπορεί δηλαδή να εντοπιστεί κάτι που μοιάζει με καρκίνο, αλλά είναι τελείως ακίνδυνο, όπως μία κύστη, ένας καλοήθης όγκος ή πυκνός μαστικός ιστός.


Ένα ψευδώς θετικό αποτέλεσμα συνεπάγεται άγχος, τακτικές επισκέψεις στον γιατρό και πολλά έξοδα.


Για να το αποφύγετε δείτε τέσσερις παράγοντες που μπορεί να δυσχεράνουν τη σωστή διάγνωση.


bigstock Mature female doctor assisting 42969442


Εμφυτεύματα στήθους


Τα υλικά πλήρωσης (fillers) με φυσιολογικό ορό ή σιλικόνη που χρησιμοποιούνται στην πλαστική χειρουργική για την αυξητική στήθους μπορεί να εμποδίσουν να φανούν καθαρά ορισμένα τμήματα του στήθους σας κατά τη διάρκεια της απεικόνισης. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για να σας παραπέμψει σε κάποιον που έχει εμπειρία στην εξέταση γυναικών με εμφυτεύματα.


Τατουάζ


Σε σπάνιες περιπτώσεις, το μελάνι του τατουάζ μπορεί να μοιάζει με καρκίνο που έχει εξαπλωθεί στους λεμφαδένες. Βεβαιωθείτε ότι ο γιατρός και ο ακτινολόγος γνωρίζουν για τα τατουάζ που έχετε στο σώμα σας.


Αποσμητικό


Μερικά αντιιδρωτικά περιέχουν ουσίες που μπορεί να εμφανιστούν σε μια μαστογραφία ως λευκές κηλίδες. Την ημέρα που θα κάνετε μαστογραφία μην φορέσετε αποσμητικό.


Πυκνότητα μαστών


Το 40% των γυναικών έχουν πυκνό μαστικό ιστό, ο οποίος μπορεί να καλύψει πιθανούς όγκους και να δυσχεράνει τον εντοπισμό τους. Γι’ αυτό και ο γιατρός σας μπορεί να σας ζητήσει εκτός από μαστογραφία να υποβληθείτε και υπέρηχο μαστού.















Πηγή: Daily-News.GR






Νέα δεδομένα στη ριζική αντιμετώπιση των κιρσών δημιουργεί η πλέον σύγχρονη, αναίμακτη και ανώδυνη θεραπεία με «super κόλλα» (Venaseal), που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ.




Το Venaseal είναι η πρώτη και μοναδική συσκευή που χρησιμοποιεί ενδαγγειακή κόλλα (cyanoacrylate) για τη σύγκλιση, απορρόφηση και εξαφάνιση των φλεβών που προκαλούν τους κιρσούς.


Η θεραπεία κιρσών με Venaseal γίνεται με τοπική αναισθησία σε ένα μόνο σημείο και επιτρέπει τη θεραπεία οποιασδήποτε φλέβας (μείζων σαφηνής ή ελάσσων σαφηνής, ή κλάδοι αυτών) σε όλο το μήκος τους, σε αντίθεση με το ενδαγγειακό laser και τα ραδιοκύματα που θεραπεύουν τους κιρσούς μόνο έως το γόνατο και με πολλαπλές παρακεντήσεις στο μηρό. Στο σημείο παρακέντησης εισάγεται ένας ειδικός καθετήρας μέσα στην φλέβα που προκαλεί τους κιρσούς. Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας μια ειδική συσκευή (πιστόλι έγχυσης) τοποθετείται η super-κόλλα (Venaseal) στη φλέβα. Η όλη διαδικασία ελέγχεται σε πραγματικό χρόνο με υπερσύγχρονο, υψηλής ευκρίνειας έγχρωμο υπερηχοτομογράφο. Με τον τρόπο αυτό, η κόλλα τοποθετείται με ασφάλεια και ακρίβεια χιλιοστού στη θέση που επιθυμεί ο χειρουργός. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, τα τοιχώματα της φλέβας αποφράσσονται και στη συνέχεια η φλέβα απορροφάται από τον οργανισμό. Επειδή δεν χρησιμοποιείται θερμότητα, αποφεύγεται η πιθανή βλάβη νεύρων ή δέρματος που μπορεί να παρουσιάσει η θερμική θεραπεία με ενδαγγειακό laser ή ραδιοκύματα. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, ο ασθενής πηγαίνει σπίτι του την ίδια μέρα, χωρίς ελαστική κάλτσα και επιστρέφει άμεσα στις δραστηριότητές του.


Σχολιάζοντας τη θεραπεία ο Διευθυντής της Aγγειοχειρουργικής Κλινικής του ΥΓΕΙΑ, αγγειοχειρουργός κ. Σταύρος Καλλιάφας δήλωσε «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που, πρώτοι στην Ελλάδα, εφαρμόζουμε στο ΥΓΕΙΑ την πιο σύγχρονη, ανώδυνη και ριζική θεραπεία των κιρσών, την θεραπεία με «super κόλλα» Venaseal. Η θεραπεία με Venaseal, έχει εξαιρετικά αποτελέσματα και έχει ήδη εφαρμοστεί με απόλυτη επιτυχία σε ένα μεγάλο αριθμό ασθενών.


Επιπλέον στην Κλινική μας, η οποία είναι πάντα πρωτοπόρος στην αναίμακτη θεραπεία των αγγειακών παθήσεων, συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε όλες τις παλαιότερες τεχνικές για τη θεραπεία των κιρσών (ενδαγγειακό laser, ραδιοκύματα, σκληροθεραπεία αφρού, ενδαγγειακό stripping, μικροκιρσεκτομή). Με τον τρόπο αυτό, η θεραπεία εξατομικεύεται για κάθε ασθενή έτσι ώστε να επιτυγχάνονται άριστα και ριζικά αποτελέσματα».

Το σύστημα Venaseal έχει έγκριση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA). Κλινικές μελέτες έχουν αποδείξει την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και τα προτερήματα της μεθόδου αυτής.



 


 


 


 


 


Πηγή: onmed.gr







Πηγή: Daily-News.GR





Τι σχεδιάζει η Samsung για τη νεότερη ναυαρχίδα


Η νέα ναυαρχίδα της Samsung στα smartphones αναμένεται να είναι η καλύτερη απ’ όλες και σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν ετοιμάζεται ήδη.


Η εταιρεία έχει να αντιμετωπίσει τα περιστατικά εκρήξεων συσκευών Galaxy Note 7, ενώ από την άλλη πλευρά έχει ένα νέο ανταγωνιστή και αυτός δεν είναι άλλος από το iPhone 7. Αν και είναι απίθανο να δούμε το νέο μοντέλο της Samsung πριν από το Μάρτιο του 2017, υπάρχουν ήδη οι πρώτες διαρροές μέσω διαδικτύου.


Σύμφωνα με τη βρετανική Mirror, οι πιο πρόσφατες ειδήσεις σχετικά με το Samsung Galaxy S8 έχουν να κάνουν με το τσιπ του επεξεργαστή στο εσωτερικό των ίδιων των τηλεφώνων. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι, ενδεχομένως με το νέο επεξεργαστή, το τηλέφωνο να είναι έως και 1,8 φορές πιο ισχυρό από το ήδη εντυπωσιακό Galaxy S7. Όσον αφορά την οθόνη αναμένεται να είναι 5,2 ιντσών έχοντας πάντα το πλεονέκτημα της πολύ υψηλής ανάλυσης.


Όσον αφορά την ημερομηνία κυκλοφορίας του Galaxy S8 μπορεί να μην υπολογίζεται μέσα στους επόμενους μήνες, αλλά είναι σχετικά εύκολο να προβλεφθεί. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, τα νέα τηλέφωνα της Samsung θα είναι στα ράφια των καταστημάτων μέχρι το τέλος του Μαρτίου ή -το πιο πιθανό- στις αρχές Απριλίου. Το Mobile World Congress του 2017 θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Φεβρουαρίου μέχρι τις 2 Μαρτίου. Εκεί αναμένεται και η ανακοίνωση της Samsung για το εν λόγω μοντέλο.


Τιμολογιακά, η νέα συσκευή δεν υπολογίζεται να έχει μεγάλη διαφορά από το Samsung Galaxy S7 και θα κινηθεί στα περίπου ίδια επίπεδα. Στην περίπτωση όμως που βελτιωθεί η δυνατότητα αποθήκευσης από τα 32GB που φτάνει σήμερα, τότε ενδεχομένως αυτό να επηρεάσει και το κόστος.


galaxy-s7-1


 


 


 


 


 


Πηγή: newsbeast.gr






Πηγή: Daily-News.GR





Το σούπερ μόντελ που δεν πήρε το μόντελινγκ πολύ στα σοβαρά – Δείτε φωτογραφίες



Είκοσι χρόνια πάνω στην πασαρέλα και μπροστά στο φωτογραφικό φακό κλείνει φέτος η διάσημη Miranda Kerr και όπως εξομολογείται στο Stellar Magazine «είναι κάπως παράξενο, ποτέ δεν πήρα το μόντελινγκ πολύ στα σοβαρά».


Η 33χρονη, που είναι ένα από τα πιο γνωστά supermodel στον κόσμο, λέει πως ήξερε πως από τη βιομηχανία αυτή θα μπορούσε να ζήσει αλλά δεν είχε ποτέ τόσο έντονη επιθυμία να γίνει μοντέλο.


Όπως λέει, τώρα πια έχει πετύχει όσα θα ήθελε στο χώρο και θέλει να επικεντρωθεί στην οικογένειά της.


Η Miranda είναι αρραβωνιασμένη με τον 26χρονο ιδρυτή του  Snapchat, Evan Spiegel, και δηλώνει θετική στο ενδεχόμενο να αποκτήσει μαζί του κι άλλα παιδιά.


«Είμαι πολύ χαρούμενη με το ένα παιδί που έχω αλλά δεν θα έλεγα όχι στο να αποκτήσω κι άλλα», εξηγεί, προαναγγέλλοντας «μικρό και κλειστό γάμο».


Αφετηρία για την καριέρα της Kerr αποτέλεσε μια αναζήτηση ταλέντων από το περιοδικό Dolly όταν εκείνη ήταν μόλις 13 ετών.


Εμφανίστηκε σε διάφορους καταλόγους, φόρεσε ρούχα διάσημων οίκων  και το 2007 έγινε το πρώτο «αγγελάκι» της Victoria’s Secret από την Αυστραλία. Το 2013 το συμβόλαιό της δεν ανανεώθηκε.


Σύμφωνα με το RichestCelebrities.org πάντως, το 33χρονο σούπερ μόντελ «αποτιμάται» στα 20 εκατομμύρια δολάρια.


vadad3vadad2vadad4vadad5














Πηγή: Daily-News.GR





Δώστε βάση στη διατροφή και τις βιταμίνες


Ο χειμώνας πλησιάζει και πολλοί είναι οι γονείς που απελπίζονται μπροστά στη σκέψη ότι τα παιδιά τους θα είναι συνέχεια άρρωστα. Εάν το παιδί σας αρρωσταίνει συχνά ή αν απλά θέλετε να τονώσετε το ανοσοποιητικό του υπάρχουν μερικά μυστικά που μπορούν να βοηθήσουν, αρκεί να ξεκινήσετε έγκαιρα.


«Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού δεν γίνεται εν μία νυκτί. Γι’ αυτό ξεκινήστε άμεσα ώστε να προλάβετε την εποχή των ιώσεων και της γρίπης (φθινόπωρο, χειμώνα και νωρίς την άνοιξη) και να θωρακίσετε το παιδί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους» αναφέρει η Dr. Ελένη Παπαγιαννίδου Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.


Μυστικά θωράκισης του οργανισμού


Σύμφωνα με την κ. Παπαγιαννίδου ξεκινήστε από την διατροφή του. Εξαλείψτε τη ζάχαρη και φυσικά όλους τους χυμούς φρούτων και τους σπιτικούς. Ο σπιτικός χυμός λαχανικών ενδείκνυται ανά τακτά διαστήματα εντός της εβδομάδας. Ακόμα και μέτρια κατανάλωση ζάχαρης καταστέλλει το ανοσοποιητικό, κάνοντας πιο δύσκολο για το σώμα να καταπολεμήσει λοιμώξεις όπως γρίπη.


Βεβαιωθείτε πως τρώει άφθονα πράσινα λαχανικά, επαρκή ζωική πρωτεΐνη (συκώτι, κρέας, ψάρι, πουλερικά) και καλά λίπη όπως αγνό βούτυρο, ελαιόλαδο, λάδι καρύδας, αβοκάντο, (όχι σπορέλαια και μαργαρίνες) κατανεμημένα ισόποσα στο πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό.


Βελτιώστε την υγεία του εντέρου του


«Το έντερο είναι η «πύλη» για την υγεία. Το 70-80% του ανοσοποιητικού μας βρίσκεται στο έντερο», επισημαίνει η κ. Παπαγιαννίδου. Σημειώνει ότι, τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση όπως το γιαούρτι και το κεφίρ βελτιώνουν τη χλωρίδα του εντέρου. «’Έχει αποδειχθεί πως τα προβιοτικά μειώνουν τη συχνότητα εμφάνισης πυρετού, βήχα, καταρροής και χρήσης αντιβιοτικών. Ψάξτε για προβιοτικά σε μορφή σκόνης ή σε υγρή μορφή για παιδιά, ώστε να μπορείτε να το προσθέσετε σε ένα γιαούρτι ή σε πουρέ μήλου. Παιδιά άνω των 12 ετών μπορούν να πάρουν προβιοτικά για ενήλικες».


Βιταμίνες Α, D3 και Κ2


Ο κύριος λόγος που αρρωσταίνουμε κατά τη χειμερινή περίοδο είναι τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D, αναφέρει η κ. Παπαγιαννίδου. Η βιταμίνη D3 ενισχύει το ανοσοποιητικό, αλλά λειτουργεί καλύτερα μαζί με βιταμίνη Α και Κ2. Το φως του ήλιου συνθέτει βιταμίνη D διασπώντας τη χοληστερόλη του δέρματος. Περίπου το 80% της βιταμίνης D που χρειαζόμαστε μπορεί να προέλθει από τον ήλιο. Άτομα με ανοιχτόχρωμο δέρμα, χρειάζονται περίπου 30 λεπτά έκθεση στον ήλιο, ενώ άτομα με σκούρο δέρμα περίπου 2 ώρες. Κατά το χειμώνα το μουρουνέλαιο αποτελεί την τέλεια λύση. Τρόφιμα πλούσια σε A, D και Κ2 είναι τα αβγά ψαριών, η πέστροφα, το σκουμπρί, οι σαρδέλες, ο σολομός, το συκώτι, ο κρόκος αβγού και το αγνό βούτυρο. Σε συνεργασία με τον παιδίατρο ελέγχετε τακτικά τα επίπεδα της 25(OH)D στο παιδάκι σας.


Ψευδάργυρο


Ο ψευδάργυρος αποτελεί ισχυρό αντιοξειδωτικό που παίζει καθοριστικό ρόλο στο ανοσοποιητικό. Βρίσκεται στα στρείδια, το συκώτι, το μοσχαρίσιο κρέας και το αρνί. Σύμφωνα με την κ. Παπαγιαννίδου, η καθημερινή λήψη ψευδαργύρου για έως και 5 μήνες, μειώνει την πιθανότητα για ιογενείς λοιμώξεις, κρυολογήματα και τη χρήση των αντιβιοτικών στα παιδιά. Μπορεί εύκολα να δοθεί ως παστίλια στα μεγαλύτερα παιδιά, ενώ για τα μικρότερα παιδιά δοκιμάστε σε υγρή μορφή.


Βιταμίνη C


Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, οι υψηλές δόσεις βιταμίνης C δεν μας προστατεύουν από τα κρυολογήματα, λέει η κ. Παπαγιαννίδου. Τονίζει ότι σύμφωνα με 30 μελέτες στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από 11.000 ενήλικες, τα συμπληρώματα βιταμίνης C δεν μειώνουν τη συχνότητα εμφάνισης κρυολογήματος και λοιμώξεων του αναπνευστικού. Μόλις τα συμπτώματα εμφανιστούν η βιταμίνη C δεν επηρεάζει τη διάρκεια ή τη σοβαρότητα του κρυολογήματος. Ωστόσο, μια μικρή δόση των 250 mg μια φορά την ημέρα μαζί με το συμπλήρωμα ψευδαργύρου μπορεί να ενισχύσει τη δράση του ψευδαργύρου.


 


 


 


 


 


 


Πηγή: newsbeast.gr






Πηγή: Daily-News.GR





Μυστικά που θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη



Γιατί να πετάτε τα τυριά που έχουν λίγη μούχλα και έχουν σκληρύνει οι άκρες τους; Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι την επόμενη φορά που θα κόψετε τυρί να το επαλείψετε με μια λεπτή στρώση από βούτυρο.


Στη συνέχεια βάλτε το στο ψυγείο. Κάθε φορά που θα κόβετε τυρί θα επαναλαμβάνετε την επάλειψη με το βούτυρο.


Ξεφορτωθείτε τη μυρωδιά του ψαριού


Καθαρίσατε ψάρια και τα χέρια σας μυρίζουν; Απλά τρίψτε λίγο βούτυρο στα χέρια σας, ξεπλύνετε με ζεστό νερό και σαπούνι, και τα χέρια σας θα μυρίζουν καθαρά και φρέσκα.


Κρατήστε το κρεμμύδι φρέσκο


Η συνταγή ζητά μισό κρεμμύδι και θέλετε να κρατήσετε το υπόλοιπο μισό φρέσκο όσο το δυνατόν περισσότερο; Τρίψτε βούτυρο στην επιφάνεια κοπής και τυλίξτε το κρεμμύδι σε αλουμινόχαρτο πριν το βάλετε στο ψυγείο. Το βούτυρο θα μείνει φρέσκο.


Κρατήστε το νερό που βράζει μέσα στην κατσαρόλα


Δεν μπορείτε να πάρετε τα μάτια σας από τα ζυμαρικά για δύο δευτερόλεπτα και το επόμενο πράγμα που αντικρίζετε είναι το χυμένο νερό επάνω στην κουζίνα;


Κρατήστε το βραστό νερό στην κατσαρόλα την επόμενη φορά προσθέτοντας μια ή δύο κουταλιές βούτυρο.


Πηγή: neadiatrofis.gr








Πηγή: Daily-News.GR





Τι δείχνει νέα έρευνα



Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα, λέει το γνωμικό και νέα έρευνα το επιβεβαιώνει καθώς οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η κατανάλωση μήλων καθημερινά περιορίζει τον κίνδυνο εμφάνισης πέντε διαφορετικών μορφές καρκίνου.


Οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως εκείνοι που έτρωγαν τουλάχιστον ένα μήλο την ημέρα είχαν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο στους πνεύμονες, στο έντερο, στο στόμα, στο πεπτικό και στο στήθος σε σχέση με τους ανθρώπους που τρώνε μήλα σπάνια ή καθόλου.


Μετα- ανάλυση περισσότερων από 40 ερευνών από τους ερευνητές του πανεπιστημίου της Περούτζια στην Ιταλία, έδειξε πως τα μεγαλύτερη οφέλη από την κατανάλωση του συγκεκριμένου φρούτου σχετίζονταν με τον καρκίνο του στομάχου και του οισοφάγου.


Σε ό,τι αφορά τον καρκίνο του πνεύμονα, το ποσοστό του ήταν περίπου 25% χαμηλότερο στους ανθρώπους που κατανάλωναν μήλα ενώ ήταν μειωμένο κατά 20% σε ό,τι αφορά τον καρκίνο του μαστού.


Η υγιεινή διατροφή, με καθημερινή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, πιστεύεται εδώ και χρόνια πως δρα προστατευτικά απέναντι σε πολλές μορφές καρκίνου.


Όπως γράφει η Daily Mail, τα αποτελέσματα της εν λόγω έρευνας δημοσιεύθηκαν στην επιθεώρηση Public Health Nutrition και δείχνουν πως εκείνοι που έτρωγαν περισσότερα μήλα είχαν σημαντικά μικρότερα ποσοστά καρκίνου από αυτούς που έτρωγαν λιγότερα ή καθόλου.















Πηγή: Daily-News.GR

MARI themes

Από το Blogger.