Την κάλυψη από τον κρατικό προυπολογισμό της μισθοδοσίας των συμβασιούχων στην καθαριότητα στους δήμους, οι συμβάσεις των οποίων παρατάθηκαν έως το τέλος του 2017, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορου Βερναρδάκη, ζητά η ΚΕΔΕ.


Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος της Ένωσης, Γιώργος Πατούλης, απέστειλε σχετική επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον κ. Βερναρδάκη, στην οποία επισημαίνει πως εάν δεν χρηματοδοτηθούν «αρκετοί δήμοι, στην προσπάθειά τους να καλύψουν αυτές τις ανάγκες, θα εξαναγκασθούν να προβούν σε αύξηση των δημοτικών τελών, με συνέπεια να επιβαρυνθούν περαιτέρω οι πολίτες και οι τοπικές κοινωνίες». Επίσης, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του διότι «για άλλη μία φορά η κυβέρνηση αποφασίζει για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ερήμην της».





Πηγή






Πηγή: Daily-News.GR







Μπήκε αλλαγή στο 59′ με το σκορ στο 1-0 και στο 80′ το έκανε… 1-2! Ο Μαμπουλού έκανε… πάρτι στο Αγρίνιο κι ο ΠΑΣ Γιάννινα έφυγε νικητής και πάτησε στην 3η θέση! Ο Παναιτωλικός προηγήθηκε με τον Φερέιρα, ενώ λανθασμένα ακυρώθηκε γκολ του Μπέριου.


Ασταμάτητος ο ΠΑΣ Γιάννινα με τους Ηπειρώτες να συνεχίζουν με το πόδι κολλημένο στο γκάζι. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ πέρασε και από το Αγρίνιο επικρατώντας του Παναιτωλικού με 2-1, έφτασε τους 13 βαθμούς, έναν πίσω από τον Παναθηναϊκό, έχοντας μάλιστα και ένα ματς λιγότερο, αυτό με τον Λεβαδειακό στην έδρα του.


Οι… κυανόλευκοι συνεχίζουν τις εξαιρετικές τους εμφανίσεις και πραγματικά δείχνουν να μην έχουν ταβάνι. Δεν ξέρουμε για ταβάνι, αλλά σίγουρα έχουν παίκτες που τους… ξελασπώνουν όπως σήμερα ο Μαμπουλού που πήγε αλλαγή, πέτυχε τα δύο γκολ και έδωσε τη μεγάλη νίκη στην ομάδα του.


Στον αντίποδα οι Αγρινιώτες δεν είδαν απλά την εστία τους να παραβιάζεται για πρώτη φορά φέτος στο σπίτι τους, αλλά έγινε δύο φορές με συνέπεια να χάσουν και μαζί να χάσουν και έδαφος για την πεντάδα μένοντας στους 8 βαθμούς και την 10η θέση. Το ακόμα πιο άσχημο για τα… καναρίνια είναι πως δεν κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα και σίγουρα πρέπει να αλλάξουν πράγματα, ειδικά στα στημένα αν θέλουν να διεκδικήσουν με αξιώσεις την είσοδό τους στα πλέι οφ.


Πηγή: gazzetta.gr





Πηγή






Πηγή: Daily-News.GR







Ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός ανακοίνωσε την αποχώρηση του Δημήτρη Μαυρογενίδη από το πόστο του στην Ακαδημία των ερυθρολεύκων και την ομάδα Κ-17, για προσωπικούς λόγους του.


Η σχετική ανακοίνωση για τον Μαυρογενίδη:


«Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει ότι  ο κ. Δημήτρης Μαυρογενίδης αποχωρεί από την Ακαδημία για προσωπικούς του λόγους. Τον ευχαριστούμε θερμά για το έργο του στην Ακαδημία του Ολυμπιακού. Παραμένει πάντα μέλος της ερυθρόλευκης οικογένειας και οι δρόμοι μας σίγουρα θα ξανασυναντηθούν».


Πηγή: gazzetta.gr





Πηγή






Πηγή: Daily-News.GR







Αν θέλετε να αποκτήσετε δόντια αστραφτερά λευκά σε λίγα μόλις λεπτά, μια μαύρη πάστα μπορεί να το καταφέρει. Πρόκειται για μια πάστα που βασίζεται στον άνθρακα κι αν αυτό σας κάνει λίγο σκεπτικές, το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας κάνει να αλλάξετε γνώμη.


Η πραγματική και αποτελεσματική μέθοδος για την απαλλαγή από τα κιτρινισμένα, χρωματισμένα, με κατεστραμμένο σμάλτο δόντια, αλλά και την άσχημη μυρωδιά στην ανάσα είναι ο άνθρακας.


Ο ενεργός άνθρακας που είναι, η οξειδωμένη μορφή του, μπορεί να βρεθεί σε φαρμακεία και καταστήματα υγιεινής σε μορφή δισκίου ή κάψουλας.


Ο καφές, το τσάι, το κόκκινο κρασί, το κάπνισμα, το λάθος βούρτσισμα και η πρόοδος της ηλικίας έχουν την επίδραση τους στην εμφάνιση της χρώσης των δοντιών μας με αποτέλεσμα αυτά να σκουραίνουν και να χάνουν το κατάλευκο χρώμα τους.


Υπάρχουν πολλές μέθοδοι για την λεύκανση των δοντιών, όπως το βούρτσισμα, η λεύκανση με στυλό, η λεύκανση με λέιζερ και οι ταινίες λεύκανσης, αλλά όλα αυτά είτε βασίζονται σε χημικά ή βλάπτουν το σμάλτο.


Από την άλλη μεριά ο ενεργός άνθρακας είναι φθηνός, ασφαλής και φυσικός και το μόνο που χρειάζεται είναι να τον διαλύσετε με λίγο νερό.


Παρασκευή


  1. Θρυμματίστε 2 ταμπλέτες ενεργού άνθρακα και βάλτε την σκόνη σε ένα φλιτζανάκι. Προσθέστε ελάχιστο νερό και ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να πάρετε μια ομοιόμορφη πάστα.

  2. Με την βοήθεια μιας καθαρής οδοντόβουρτσας απλώστε την μαύρη πάστα στα δόντια που έχουν το πρόβλημα και βουρτσίστε τα απαλά για τουλάχιστον 5-6 λεπτά. Ξεπλύνετε τα καλά και απολαύστε το υπέροχο λευκότερο χαμόγελο σας.

Αξίζει να σημειωθεί πως αφού ο ενεργός άνθρακας είναι φυσικό προϊόν και δεν προκαλεί φθορά στα δόντια, μπορεί να χρησιμοποιηθεί όσο συχνά το χρειάζεστε και είναι πιο αποτελεσματικός όταν χρησιμοποιείται συστηματικά 1 φορά την εβδομάδα.


Πηγή: beautetinkyriaki.gr





Πηγή






Πηγή: Daily-News.GR








Λοιπόν η έρευνα αυτή είναι σοκαριστική και σίγουρα διαφωτιστική μιας και μιλάει και κυρίως αναλύει το σεξ και τη διάρκειά του. Και όχι τη διάρκεια γενικά φίλη μου, αλλά τη διάρκεια που είναι απαραίτητη για αποκλειστικά και μόνο τη γυναικεία ευχαρίστηση.


Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα της Journal of Sexual Medicine, η ιδανική διάρκεια είναι μόλις… 5,4 λεπτά! Και μπορεί να σου φαίνεται λίγο, αλλά αξίζει να αναφέρουμε ότι δεν υπολογίζονται τα προκαταρκτικά, τα οποία όσο να πεις, βοηθούν πολύ στην κορύφωση και την ευχαρίστηση, ΠΑΝΤΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ.


Τι γίνεται όμως όταν προστεθούν και τα προκαταρκτικά; Τότε φίλη μου το πράγμα αλλάζει, διότι παλαιότερη έρευνα, της ίδιας πάντα πηγής, έδειξε ότι οι γυναίκες επιθυμούν περίπου 11-13 λεπτά προκαταρκτικών και 7-8 λεπτά... καθαρής σεξουαλικής πράξης (if you know what i mean). Πάντως, αρκετά μεγάλο ποσοστό των γυναικών, δήλωσε ότι θα προτιμούσε το σεξ να κρατάει 2-3 λεπτάκια παραπάνω, αλλά δυστυχώς… δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα!


 





Πηγή






Πηγή: Daily-News.GR







Η έκθεση σε δισφαινόλη Α (ΒΡΑ) και άλλες χημικές ουσίες EDC, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα βιταμίνης D στο αίμα δείχνει νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.


Ο όρος EDC χρησιμοποιείται για μίγματα χημικών ενώσεων που μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις για την υγεία, αλληλεπιδρώντας με ορμόνες του οργανισμού.


Οι ουσίες EDC βρίσκονται σε προϊόντα που χρησιμοποιούνται καθημερινά, όπως πλαστικά μπουκάλια, καλλυντικά, παιδικά προϊόντα και συσκευασίες τροφίμων.


Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από 4.667 ενήλικες, τα οποία συγκεντρώθηκαν κατά την περίοδο 2005-2010.


Οι εθελοντές πραγματοποίησαν αιματολογικές εξετάσεις για τη προσδιορισμό των επιπέδων βιταμίνης D, καθώς και εξετάσεις ούρων, για τον εντοπισμό ουσιών που υποδηλώνουν την έκθεση του ατόμου στις παραπάνω χημικές ενώσεις.


Συνολικά, παρατηρήθηκε πως άτομα που είχαν εκτεθεί σε μεγαλύτερες ποσότητες χημικών ενώσεων EDC, ήταν πιο πιθανό να έχουν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D στο αίμα. Μάλιστα, η εν λόγω συσχέτιση φάνηκε να είναι ισχυρότερη για τις γυναίκες.


Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, απαιτούνται περαιτέρω μελέτες προκειμένου να επιβεβαιωθούν τα παραπάνω ευρήματα. Ωστόσο, είναι πιθανό οι χημικές ενώσεις EDC να τροποποιούν την ενεργή μορφή της βιταμίνης D, μέσω ορισμένων από τους μηχανισμούς με τους οποίους επηρεάζουν και άλλες ορμόνες.


Πηγή: neadiatrofis.gr





Πηγή






Πηγή: Daily-News.GR







Ένα στα πέντε ζευγάρια στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη, αντιμετωπίζει πρόβλημα γονιμότητας. Σύμφωνα με στοιχεία του Σωματείου Υποστήριξης Γονιμότητας «Κυβέλη», 90 εκατομμύρια ζευγάρια σε παγκόσμια κλίμακα αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα τεκνοποίησης. Το 85% αυτών δεν αναζητούν ποτέ βοήθεια. Δυστυχώς, το ίδιο ισχύει και για τη συντριπτική πλειονότητα των ατόμων, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα τεκνοποίησης στη χώρα μας. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία η Ελλάδα αριθμεί πάνω από 300.000 υπογόνιμα ζευγάρια αναπαραγωγικής ηλικίας, τα οποία έχουν υποβληθεί μία φορά -κατά μέσο όρο- στη διαδικασία υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Ωστόσο το πρόβλημα της τεκνοποίησης μπορεί σήμερα να αντιμετωπιστεί με τη συντήρηση της γονιμότητας και την πρόληψη.


«Στην παρούσα στιγμή η συντριπτική πλειονότητα των ζευγαριών που αντιμετωπίζει προβλήματα γονιμότητας θα καταφέρει να αποκτήσει παιδί με την εφαρμογή των σύγχρονων ιατρικών μεθόδων. Επιπλέον σήμερα έχουμε τη δυνατότητα όχι μόνο να αντιμετωπίσουμε τη δυσκολία σύλληψης αλλά και να την προλάβουμε συντηρώντας ωάρια, σπερματοζωάρια ή έμβρυα, τόσο για ιατρικούς λόγους, όσο και για την προφύλαξη της γονιμότητας από την επίπτωση της νόσου. Επίσης, οι εξελίξεις της γενετικής επιτρέπουν τον έλεγχο των εμβρύων για σοβαρά κληρονομικά νοσήματα και μπορούν να εξασφαλίσουν τη γέννηση υγιών παιδιών» ανέφερε ο μαιευτήρας γυναικολόγος, επιστημονικός υπεύθυνος της Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Embryolab, Νίκος Χριστοφορίδης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με αφορμή τις εκδηλώσεις της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Γονιμότητας», που άρχισαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη.


«Το γεγονός ότι ένα στα πέντε ζευγάρια αντιμετωπίζει πρόβλημα γονιμότητα έχει παγιωθεί τα τελευταία χρόνια, ωστόσο έχει αλλάξει η σύνθεση των αιτίων και συνυπάρχουν πολλά αίτια» ανέφερε η κλινική εμβρυολόγος Αλεξία Χατζηπαρασίδου, διευθύντρια των εργαστηρίων της Embryolab.


Όπως αναφέρθηκε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, από το σύνολο των ζευγαριών που επιθυμούν να τεκνοποιήσουν, ποσοστό 25% δεν θα καταφέρουν να πετύχουν κύηση μετά από χρονικό διάστημα ενός έτους. Ο ανδρικός παράγοντας ευθύνεται αποκλειστικά σε περίπου 40% των περιπτώσεων, ενώ συμμετέχει σε άλλο ένα ποσοστό 20% μαζί με τη σύντροφο. «Τα δεδομένα δείχνουν ότι περίπου το 10% των υπογόνιμων ανδρών πάσχουν από αζωοσπερμία. Σήμερα η επιστήμη έχει κάνει σημαντικά βήματα στη διάγνωση και αντιμετώπιση της αζωοσπερμίας και προσφέρει στην πλειονότητα των ανδρών που αντιμετωπίζουν τέτοιο πρόβλημα τη δυνατότητα να αποκτήσουν δικό τους βιολογικό απόγονο. Στη γυναίκα η υπογονιμότητα μπορεί να οφείλεται σε παράγοντες που έχουν να κάνουν με την λειτουργία των σαλπίγγων , την ανατομία της μήτρας, τα ινομυώματα ,την ενδομητρίωση, την δυσλειτουργία των ωοθηκών» εξήγησε η κ. Χατζηπαρασίδου.


Οι ομιλητές τόνισαν ότι η χρονική μετάθεση της μητρότητας δημιουργεί μη ρεαλιστικές προσδοκίες σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες της επιστήμης η οποία δεν θα μπορέσει να παρακάμψει το πρόβλημα της μείωσης της ποιότητας του ωαρίου λόγω ηλικίας. «Είναι μύθος ότι κάθε γυναίκα μπορεί να τεκνοποιήσει όσο έχει περίοδο. Γι’ αυτό οι γυναίκες θα πρέπει να κινηθούν νωρίς για τη συντήρηση των ωαρίων τους» υπογράμμισε ο κ. Χριστοφορίδης.


Η κρυοσυντήρηση των ωαρίων


«Μετά την ηλικία των 35 ετών, μία στις δύο γυναίκες μπορεί να αντιμετωπίσει πρόβλημα γονιμότητας και κάθε μετάθεση της τεκνοποίησης μετά από αυτή την ηλικία έχει κόστος για τη γονιμότητα η οποία πέφτει σημαντικά μετά τα 40. Η πρόληψη είναι δυνατή μέχρι την ηλικία των 35 που η γυναίκα έχει ωάρια, τη συντήρηση των οποίων επιτρέπει η τεχνολογία. Αυτό μπορεί να γίνει με την κρυοσυντήρηση. Μέσω φαρμακευτικής αγωγής προκαλείται διέγερση των ωοθηκών για την παραγωγή πολλαπλού αριθμού ωαρίων. Στη συνέχεια, με μια απλή ασφαλή και εύκολη μικροεπέμβαση, η οποία γίνεται με μέθη και διαρκεί 5-10 λεπτά, γίνεται η λήψη των ωαρίων τα οποία κρυοσυντηρούνται. Η μέθοδος αυτή θεωρείται απόλυτα ασφαλής και ελεγχόμενη» ανέφερε η κ. Χριστοφορίδου.


Σε περίπτωση που η γυναίκα έχει κακοήθεια μαστού, μήτρας ή ωοθηκών τροποποιείται το σχήμα της φαρμακευτικής αγωγής για τη λήψη των ωαρίων, τα οποία κρυοσυντηρούνται ώστε στη συνέχεια όταν η γυναίκα θα είναι ελεύθερη νόσου να τεκνοποιήσει. Τα κρυοσυντηρούμενα ωάρια φυλάσσονται για πέντε έτη και υπάρχει η δυνατότητα της παράτασης για άλλη μία πενταετία μέχρι τη συμπλήρωση της ηλικίας των 50 ετών.


«Η Ελλάδα είναι χώρα υψηλού επιπέδου υπηρεσιών αντιμετώπισης της υπογονιμότητας με υψηλά ποσοστά επιτυχίας και με πολύ καλύτερες τιμές. Γι’ αυτό κι έρχονται υπογόνιμα ζευγάρια απ΄όλο τον κόσμο (Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αυστραλία) στην Ελλάδα προκειμένου να αποκτήσουν παιδί» πρόσθεσε κ. Χατζηπαρασίδου.


Στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Γονιμότητας 2016: Η αρχή για μια νέα ζωή. Ρώτησε &ενημερώσου», που ξεκίνησε σήμερα, το Σωματείο «Κυβέλη», σε συνεργασία με τη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Embryolab, διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα για το κοινό, στις 2 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη (16.00-20.30 στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς»).


Στη διάρκεια της ημερίδας, επιστήμονες ειδικευμένοι σε θέματα αναπαραγωγής και γονιμότητας (γυναικολόγοι, ουρολόγοι, εμβρυολόγοι, γενετιστές και ψυχολόγοι) θα απαντήσουν σε ερωτήματα του κοινού , θα καταρρίψουν μύθους που αφορούν την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας και θα παρουσιάσουν τη σύγχρονη αντίληψη στα θέματα γονιμότητας, ενώ θα προσφέρουν και σφαιρική και ολοκληρωμένη γνώστη για το θέμα.





Πηγή






Πηγή: Daily-News.GR







Μέχρι την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016 παρατείνεται η εφαρμογή του Προγράμματος Ευνοϊκής Ρύθμισης Οφειλών της ΕΥΔΑΠ.


Το πρόγραμμα έληγε σήμερα 31 Οκτωβρίου και παρατάθηκε λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος και προσέλευσης του καταναλωτικού κοινού, αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η εταιρεία.


Σήμερα έληγε και το πρόγραμμα για τη ρύθμιση των οφειλών στη ΔΕΗ. Μάλιστα πολίτες σχημάτισαν τεράστιες ουρές από τις 5 το πρωί στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Αριστείδου, προκειμένου να ενταχθούν στην ρύθμιση.





Πηγή






Πηγή: Daily-News.GR








Η απώλεια βάρους  μετά τον τοκετό απασχολεί το σύνολο των γυναικών.




Ακόμα και εκείνες  που κατάφεραν να ελέγξουν τα κιλά τους, θέλουν να απαλλαγούν από τα 2- 3 κιλά που τους έμειναν από τη γέννα. Η αλήθεια είναι, ότι η απώλεια των περιττών κιλών δεν είναι εύκολη υπόθεση. Το ξέρουν όσες πασχίζουν να χάσουν κιλά με κάθε τρόπο. Με εξαντλητικές δίαιτες- που δεν ενδείκνυνται ειδικά αν θηλάζετε-, με διατροφή, με στέρηση, με …αυτοσχεδιασμούς.



Το άλφα και το ωμέγα για την απώλεια των κιλών είναι η ψυχολογία. Πρέπει να είστε σε θέση να στηρίξετε την προσπάθεια αυτή χωρίς πειραματισμούς και πισωγυρίσματα. «Η αποδεδειγμένα πιο αποτελεσματική μέθοδος αδυνατίσματος είναι αυτή που μπορεί κανείς να ακολουθήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και, δυνητικά, για μια ζωή», υποστηρίζει ο Φαίδων Μάγκος, επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης.


Σύμφωνα με τον ίδιο, το βασικότερο χαρακτηριστικό οποιασδήποτε μεθόδου αδυνατίσματος είναι η επίτευξη αρνητικού ενεργειακού ισοζυγίου. Δηλαδή, οι θερμίδες που καταναλώνονται από τη δίαιτα, πρέπει να είναι λιγότερες από αυτές που χρησιμοποιούνται για τη διατήρηση των σωματικών λειτουργιών και αυτές που καίγονται μέσω της σωματικής δραστηριότητας. Το πώς θα επιτευχθεί αυτό, καθώς και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της δίαιτας, για παράδειγμα η σύστασή της σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες ή λίπη, ο αριθμός και το μέγεθος των γευμάτων, η ώρα κατανάλωσής τους, οι συνδυασμοί τροφών, καθώς και τα διάφορα «μαγικά» που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από καιρού εις καιρόν, έχουν πολύ μικρότερη σημασία, ειδικά όσον αφορά στη μείωση του βάρους.


Παράλληλα με την δίαιτα οποιαδήποτε μορφή άσκησης θα βοηθήσει το μεταβολισμό σας. Το σημαντικό είναι οι αλλαγές στον τρόπο διατροφής και άσκησης να είναι ήπιες, ούτως ώστε να διατηρηθούν μακροχρονίως και ιδανικά να ενσωματωθούν σε έναν νέο τρόπο ζωής. «Μόνο τότε μπορεί κανείς να προσβλέπει όχι μόνο στην απώλεια βάρους, αλλά και στη διατήρηση του χαμένου βάρους», εξηγεί ο κ. Μάγκος.


Να θυμάστε τα εξής:
– Εάν δεν θηλάζετε, προσπαθήστε να τρώτε λίγο λιγότερο απ’ ό,τι θα τρώγατε για να διατηρήσετε το βάρος σας . Η μέση γυναίκα χρειάζεται γύρω στις 1.800 – 2.200 θερμίδες την ημέρα για να διατηρήσει το βάρος της.
-Τροφές όπως οι πατάτες και τα ζυμαρικά δεν έχουν πολλές θερμίδες αν δεν συνδυάζονται με βούτυρο και κρέμα γάλακτος. Οι ακατέργαστοι υδατάνθρακες αποτελούν την καλύτερη πηγή ενέργειας και παράλληλα σας χορταίνουν.
-Να προτιμάτε τα άπαχα κρέατα, όπως το κοτόπουλο, η γαλοπούλα, το ψάρι και το άπαχο μοσχάρι
-Να καταναλώνετε προϊόντα ολικής αλέσεως.
-Τα προϊόντα που στις ετικέτες τους χαρακτηρίζονται ως άπαχα ή light θα πρέπει να καταναλώνονται με φειδώ.
-Εντάξτε την άσκηση στη ζωή σας. Ακόμα και το περπάτημα είναι καλύτερο από το…τίποτα.
-Μην επιχειρείτε δίαιτες, δραστικές και μη, χωρίς τη βοήθεια ενός ειδικού.


 






Πηγή






Πηγή: Daily-News.GR







Ξεκίνησε σήμερα ερήμην η δίκη του ολλανδού ακροδεξιού βουλευτή Γκέερτ Βίλντερς, ο οποίος κατηγορείται για διακρίσεις και υποκίνηση φυλετικού μίσους.


Ο δικηγόρος του Γκέερτ-Γιαν Κνουπς διάβασε τη δήλωση του Βίλντερς, στην οποία ο πολιτικός εξηγεί ότι επέλεξε να μην παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου. «Είναι μια πολιτική δίκη και αποφάσισα να μην είμαι παρών. Είναι δικαίωμά μου ως πολιτικός να εκφράζομαι αν υπάρχει πρόβλημα στην Ολλανδία», ανέφερε ο ακροδεξιός πολιτικός στην ανακοίνωσή του.


Το δικαστήριο του Σίπχολ κοντά στο Άμστερνταμ θα δικάσει τον 53χρονο Βίλντερς για τη δήλωση που είχε κάνει πριν από δύο χρόνια ότι θέλει «λιγότερους Μαροκινούς» στην Ολλανδία.


Η δίκη, που αναμένεται να διαρκέσει ως τις 25 Νοεμβρίου, αφορά τις δηλώσεις που είχε κάνει ο Βίλντερς μετά τις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου 2014 στη Χάγη. Τότε ο πολιτικός ρωτήσει τους οπαδούς του αν θέλουν «λιγότερους ή περισσότερους Μαροκινούς στην πόλη σας και στην Ολλανδία».


Μπροστά σ’ ένα πλήθος που φώναζε «Λιγότερους! Λιγότερους!», ο πολιτικός είχε απαντήσει χαμογελώντας: «θα το φροντίσουμε». Σύμφωνα με τον δικηγόρο του «το μόνο που έκανε με τη δήλωσή του αυτή ήταν να προβάλλει το πρόγραμμα του κόμματός του».


Οι δηλώσεις αυτές του Βίλντερς είχαν προκαλέσει σκάνδαλο και είχαν απομακρύνει πολλούς ψηφοφόρους από το λαϊκιστικό κόμμα του, ενώ είχαν κατατεθεί περισσότερες από 6.400 προσφυγές σε βάρος του από πολίτες και οργανώσεις.


Σήμερα, τουλάχιστον 56 πρόσωπα και πέντε ενώσεις δηλώνουν θύματα των δηλώσεων αυτών και τουλάχιστον 34 πρόσωπα έχουν δηλώσει ότι θα καταθέσουν ως μάρτυρες ενόψει της δίκης, όπως ανακοινώθηκε από τους δικαστές.


Αν κριθεί ένοχος ο Βίλντερς μπορεί να καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης έως και δύο χρόνια ή σε πρόστιμο μεγαλύτερο των 20.000 ευρώ, όμως σύμφωνα με τους ειδικούς πιο πιθανό είναι να του ζητηθεί να εκτελέσει κοινωνική εργασία ή ένα πιο μικρό πρόστιμο. Πρόκειται για τη δεύτερη δίκη του Βίλντερς με ανάλογες κατηγορίες. Το 2011 είχε αθωωθεί.





Πηγή






Πηγή: Daily-News.GR

MARI themes

Από το Blogger.