Στην κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας, την Τρίτη, 4 Απριλίου, αποφάσισε η ΔΟΕ, μετά από σχετικά αιτήματα συλλόγων εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.


Σύμφωνα με τη ΔΟΕ, η απόφαση πάρθηκε προκειμένου να οργανωθούν οι δράσεις και τα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν για την ανάδειξη του «τεράστιου» -όπως χαρακτηρίζει η ΔΟΕ- ζητήματος των μόνιμων διορισμών, και για να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί και να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας-συλλαλητήρια που διοργανώνονται από τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ για την Τετάρτη, 5 Απριλίου, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο και σε άλλες πόλεις.


Έτσι, την Τρίτη 4 και την Τετάρτη 5 Απριλίου, έχει κηρυχθεί στάση εργασίας για τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις 3 πρώτες του απογευματινού – ολοήμερου.





Πηγή






Πηγή: Daily-News.GR








Από το βήμα του συνεδρίου του Economist για το ασφαλιστικό, ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.


Όπως είπε, «το ασφαλιστικό σύστημα υπονομεύεται, λόγω των εξοντωτικών εισφορών και, κυρίως, λόγω των συντελεστών αναπλήρωσης. Το σύστημα χρειάζεται αλλαγές και διαρθρωτικές παρεμβάσεις. Απαιτείται αλλαγή στους συντελεστές αναπλήρωσης, για να γίνει ανταποδοτικό και δίκαιο, μείωση των εισφορών, καθώς αλλαγές στην αγορά εργασίας- στις εκκρεμείς μεταρρυθμίσεις που αφορούν το συνδικαλιστικό νόμο και την απλοποίηση του εργατικού δικαίου στη χώρα μας».


Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, το ασφαλιστικό στην Ελλάδα παραμένει ανοιχτό. «Και οι τελευταίες αλλαγές που έγιναν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να βελτιώσουν την εικόνα του, συντηρούν παθογένειες και ανισότητες» σχολίασε ο κ. Βρούτσης, προσθέτοντας ότι, «όποτε επιχειρήθηκε πολιτική απόφαση να αλλάξουμε το σύστημα, να το κάνουμε βιώσιμο, βρίσκαμε λυσσαλέα αντίδραση από δημαγωγούς και λαϊκιστές».


Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι οι μειώσεις που έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά στο ασφαλιστικό, είναι 10 δισ. ευρώ- 3,5 δισ. ευρώ θα είναι οι μειώσεις, μέχρι το τέλος του 2019, με την ολοκληρωτική κατάργηση του ΕΚΑΣ και τα υπόλοιπα 6,5 δισ. ευρώ είναι η ολοκληρωμένη μείωση, καθώς θα εφαρμοστεί ο νόμος Κατρούγκαλου, με τον ασφαλιστικό κύκλο που θα ολοκληρωθεί.


Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ τόνισε ότι, «για τους συνταξιούχους, εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό, οι συντάξεις του 2014 που καταβάλλονταν, αποτελούν όνειρο θερινής νυχτός και δεν μπορούμε να επανέλθουμε σε αυτές, μετά την αναγκαιότητα που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ με το τρίτο μνημόνιο». Όπως δήλωσε, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευθεί ήδη για την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς.


Σε ερώτηση για το πόσο θα μειωθούν οι συντάξεις στο ενδεχόμενο κατάργησης της προσωπικής διαφοράς, ο κ. Βρούτσης απάντησε ότι «οι μεσοσταθμικές μειώσεις που θα προκύψουν στους σημερινούς συνταξιούχους, θα είναι της τάξης του 20% στις κύριες συντάξεις, που θα κυμαίνονται από 7% έως 38%. Για τους νέους συνταξιούχους, από 12/05/16 και μετά, έχει καταργηθεί η προσωπική διαφορά». Όσον αφορά στην επέκταση των κλαδικών συμβάσεων, ο κ. Βρούτσης, από το βήμα του συνεδρίου, υπογράμμισε ότι οι κλαδικές συμβάσεις, με βάση το δεύτερο μνημόνιο, επανέρχονται, όταν ολοκληρωθεί. «Άρα, αν δεν υπήρχε το τρίτο μνημόνιο, θα μπορούσαν να επανέλθουν οι κλαδικές συμβάσεις. Και ακούω από την κυβέρνηση ότι θα είναι επιτυχία κάτι το οποίο είναι ήδη ψηφισμένο» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Ερωτηθείς για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση που δόθηκε σε συνταξιούχους, τον Δεκέμβριο, συμπεριλαμβανομένου και βουλευτή, όπως δημοσιεύθηκε, ο κ. Βρούτσης απάντησε ότι πρόκειται για τον ορισμό της προχειρότητας και του λαϊκισμού, γιατί δόθηκε, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια. Δεν πρόκειται για 13η σύνταξη, πρόκειται για κοινωνικό επίδομα που δόθηκε με λάθος τρόπο. Εκτιμώ ότι θα υπάρχουν κι άλλοι βουλευτές, διότι το σύστημα δεν προφύλαξε και δεν είχε ασπίδες προφύλαξης και ασφαλιστικές δικλείδες, για να μην πάρουν αυτό το κοινωνικό εισόδημα και κατηγορίες που δεν το είχαν ανάγκη, τη στιγμή που, σήμερα, 160.000 συνταξιούχοι περιμένουν την κύρια σύνταξή τους και 120.000 περιμένουν την επικουρική σύνταξή τους. Το πιο προκλητικό, όμως, είναι ότι, για πρώτη φορά, στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, οι επικουρικές συντάξεις, πριν από την 01/01/2015, δίνονται, χωρίς τα αναδρομικά και, μετά την 01/01/2015, δεν υπάρχει μαθηματικός τύπος έκδοσης των επικουρικών συντάξεων. Χρειάζεται μία μεγάλη δομική αλλαγή».


Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη Άννα Διαμαντοπούλου, πρότεινε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από το 27% στο 16% (10% για το διανεμητικό κομμάτι του ασφαλιστικού και 6% για το κεφαλαιοποιητικό) και ποσοστό αναπλήρωσης στο 55%.





Πηγή






Πηγή: Daily-News.GR








Ο Φραντσέσκο Τότι συμπλήρωσε 24 χρόνια στην Ρόμα οπότε είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε πόσα λεφτά πήρε σε αυτά τα 24 χρόνια.


Η ιστοσελίδα Calcio & Finanza, η οποία είναι η πιο έγκυρη σε οικονομικά θέματα στο ποδόσφαιρο, έκανε μια αναδρομή στην καριέρα του αρχηγού των τζαλορόσι και στα συμβόλαια που υπέγραφε όλα αυτά τα χρόνια.


Ας δούμε, τώρα, μαζί με την αγωνιστική εξέλιξη, ποια ήταν και η οικονομική του Τότι στην πάροδο των χρόνων…


Δείτε τη συνέχεια στο forzajuve.gr





Πηγή






Πηγή: Daily-News.GR








Η Λίβερπουλ έκανε τα αποκαλυπτήρια των νέων της αποδυτηρίων πριν το ντέρμπι με την Έβερτον και η εικόνα είναι άκρως εντυπωσιακή.


Οι εργασίες δεν σταματάνε ποτέ στο Anfield και η Λίβερπουλ έκανε τα αποκαλυπτήρια των νέων της αποδυτηρίων. Η… πρεμιέρα θα έρθει στο ντέρμπι με την Έβερτον και η εικόνα τους είναι άκρως εντυπωσιακή.



Πηγή: gazzetta.gr





Πηγή






Πηγή: Daily-News.GR








Το δεύτερο τρίμηνο εκτείνεται σε αδρές γραμμές από τη συμπλήρωση των 13 εβδομάδων κύησης μέχρι και τη συμπλήρωση των 28 εβδομάδων.





Κατά το διάστημα αυτό, η έγκυος πρέπει να υποβληθεί σε μια σειρά από απαραίτητες εξετάσεις.


Διαβάστε περισσότερα στο Μothersblog.gr





Πηγή






Πηγή: Daily-News.GR








Το μέτρο στη διατροφή αφορά όλες τις τροφές και όχι μόνο τις λιγότερο υγιεινές.


Και αυτό ισχύει καθώς ακόμη και οι υγιεινές τροφές όταν τις καταναλώνουμε σε ανεξέλεγκτες ποσότητες ενδέχεται να αποβούν επικίνδυνες για τον οργανισμό σας, λόγω κάποιων στοιχείων που περιέχουν.


Διαβάστε τη συνέχεια στο baby.gr





Πηγή






Πηγή: Daily-News.GR








Σύμφωνα με νέα έρευνα η ενασχόληση με το tetris μέσα στις επόμενες ώρες από ένα τραυματικό γεγονός μπορεί να δράσει προληπτικά όσον αφορά στην εκδήλωση και την ένταση των συμπτωμάτων της μετατραυματικής διαταραχής.


Οι ερευνητές από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα στη Σουηδία και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης διεξήγαγαν έρευνα σε 71 θύματα τροχαίου καθώς περίμεναν στα επείγοντα του νοσοκομείου.


Έξι ώρες μετά το συμβάν ζήτησαν από τους μισούς ασθενείς να ανακαλέσουν το συμβάν εν συντομία και μετά να παίζουν το κλασικό παιχνίδι tetris στον υπολογιστή. Οι άλλοι μισοί κλήθηκαν να κάνουν μια γραπτή εργασία.


Οι ερευνητές ανέφεραν ότι οι ασθενείς που έπαιξαν tetris ανέφεραν λιγότερα «flashback» δηλαδή λιγότερες παρεμβατικές μνήμες του γεγονότος μέσα στην εβδομάδα που ακολούθησε.


Οι μνήμες αυτές αποτελούν ένα από τα κύρια συμπτώματα της μετατραυματικής διαταραχής που σύμφωνα με τους ειδικούς αναπτύσσεται σε ένα στα τέσσερα θύματα τροχαίων.


«Επειδή το παιχνίδι είναι οπτικά απαιτητικό, θέλαμε να δούμε εάν θα μπορούσε να προλάβει κατά μια έννοια την «εγκαθίδρυση» των τραυματικών εμπειριών στον νου» δήλωσε η Emily Holmes, καθηγήτρια ψυχολογίας στο Ινστιτούτο Καρολίνσκα.


Πράγματι, παρότι η έρευνα είναι πρώιμη και απαιτούνται περισσότερες, φάνηκε ότι η παραπάνω υπόθεση των ερευνητών επιβεβαιώθηκε, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε ότι η ανάκληση των αναμνήσεων του τραυματικού συμβάντος – τα επώδυνα flashbacks – ήταν πολύ μικρότερης διάρκειας σε όσους είχαν παίξει tetris.


Πηγή: vita.gr





Πηγή






Πηγή: Daily-News.GR









Ως στήλη για σεξ που είμαστε, δε θα μπορούσε να λείπει το στοματικό, το οποίο αν θέλεις είναι το απαύγασμα της σεξουαλικής πράξης και φυσικά το κερασάκι στην τούρτα. Γι’ αυτό λοιπόν, δε θα σταματήσουμε ποτέ να σου δίνουμε τρικς προκειμένου να ικανοποιήσεις τον παρτενέρ σου προσφέροντάς του εμπειρίες ζωής και συγκινήσεις δίχως αύριο. Και μιας και θέλουμε να είσαι αψεγάδιαστη σε όλα, ή έστω να αγγίξεις επικίνδυνα τη ζητούμενη τελειότητα, λέμε να σου αποκαλύψουμε 5 βασικά μυστικά για να του δώσεις ένα στοματικό που δε θα ξεχάσει ποτέ στη ζωή του. Η αποστολή σου είναι δύσκολη, αλλά αν παραμείνεις συγκεντρωμένη μπορείς να κάνεις θαύματα.


1. Τα προκαταρκτικά… αυτός ο άγνωστος: Έχουν σημασία και για τον άντρα και χίλια συγνώμη σου εύχομαι αν πίστευες κάτι διαφορετικό. Οπότε, καλό θα ήταν να μην πας ντουγρού στο σημείο το επίμαχο γιατί ο χριστιανός μπορεί να βρίσκεται σε πλήρη… χαλάρωση και να σου πάρει τουλάχιστον μισάωρο για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πείραξέ τον λίγο σε άλλα σημεία όπως για παράδειγμα στον αυχένα ή το αυτί, κάντου ένα μασάζ-και όχι μόνο με τα χέρια-και τσουπ, πολύ σύντομα θα ανταποκριθεί. Ήρθε η ώρα να προχωρήσεις στο παρασύνθημα.


2. Η κατεύθυνση πηγαίνει πάντα από κάτω προς τα πάνω: Όταν ξεκινάς κάτι, θα πρέπει να έχεις γερές βάσεις. Τουτέστιν, ασχολήσου πρώτα με τη βάση του πέους και προοδευτικά πήγαινε προς τα πάνω. Βάλε λοιπόν το χέρι σου στη βάση, και χρησιμοποίησε τη γλώσσα σου στην κορυφή, ώστε να μεταφέρεις όσο το δυνατόν περισσότερα… ερεθιστικά vibes στον παρτενέρ. Είπαμε, όλα έχουν τη σειρά τους.


3. Ξέχνα το μέσα-έξω: Μα δεν το έχεις πια βαρεθεί όλο αυτό; Ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις νέες κινήσεις οι οποίες θα του προσφέρουν νέες συγκινήσεις. Ήρθε η ώρα λοιπόν να δοκιμάσεις το στριφογυριστό ή… βιδωτό, να επικεντρωθείς με τη γλώσσα σου στην κορυφή του πέους και φυσικά να ασχοληθείς και με αυτά που συμπληρώνουν την… αντρική του περηφάνεια, γιατί κακά τα ψέματα αξίζουν και αυτά την προσοχή σου.



4. Βάζε πάντα ένα χεράκι: Μην ξεχνάς το χέρι αλήθεια. Στοματικό χωρίς χέρι είναι σαν τούρτα χωρίς σοκολάτα. Δε λέει. Και μπορεί κάποιους να τους ξενερώνει, αλλά όταν ξέρεις πότε να δώσεις τη χείρα βοηθείας, τότε μάλλον το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει.


5. Δοκίμασε, αλλά μην τρελαίνεσαι κιόλας: Ok το deep throating δεν είναι ούτε το πιο εύκολο ούτε και το πιο ευχάριστο για σένα. Εκείνου του αρέσει. Μπορείς να το δοκιμάσεις, αλλά αν βασανίζεσαι μην πιεστείς κιόλας. Το σεξ είναι για να περνάμε καλά.





Πηγή






Πηγή: Daily-News.GR









Με την ένταξη του παιδιού στο σχολείο, αρχίζει επίσημα η εποχή της κοινωνικοποίησης. Στα πλαίσια του σχολείου, αλλά και νωρίτερα, το παιδί έρχεται σε επαφή με άλλα παιδιά και έτσι καλλιεργεί τις κοινωνικές του δεξιότητες. Μέσα από την επαφή με τα άλλα παιδιά, το παιδί βλέπει τις διαφορές και τις ομοιότητες σύμφωνα με τις οποίες θα κάνει την επιλογή των φίλων του.




Το πρώτο στάδιο κοινωνικής αλληλεπίδρασης είναι ο εντοπισμός κοινών ενδιαφερόντων γύρω από το παιχνίδι. Το παιχνίδι επομένως στη προσχολική ηλικία είναι το πιο σημαντικό μέσο για την προσέγγιση των φίλων. Τότε γίνεται το παράλληλο παιχνίδι, όπου τα παιδιά μπορούν να κάθονται μαζί και να παίζουν με ίδια ή παρόμοια παιχνίδια χωρίς όμως να αλληλεπιδρούν.



Μεγαλώνοντας, το παιχνίδι γίνεται πιο συμμετοχικό και με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού τα παιδιά μαθαίνουν ότι τα παιχνίδια έχουν κανόνες που πρέπει να ακολουθήσουν. Σε αυτό το στάδιο καλλιεργείται η έννοια συνεργασίας, της υπομονής, της ομαδικότητας και της αποδοχής της διαφορετικότητας. Αυτές οι αξίες είναι πολύ σημαντικές για την δημιουργία της φιλίας.


Οι φίλοι λοιπόν γίνονται αρχικά μέσα από το παιχνίδι. Σταδιακά όμως με την έναρξη του δημοτικού τα παιδιά αναπτύσσουν κοινωνικές δεξιότητες, όπως η εμπιστευτικότητα, η τήρηση των κανόνων,η παροχή βοήθειας και πολλές ακόμη, οι οποίες είναι κριτήρια για την επιλογή του φίλου.


Έτσι λοιπόν, στο δημοτικό τα παιδιά έχουν πιο σταθερούς φίλους με τους οποίους μοιράζονται εκτός από το κοινό παιχνίδι, τις σκέψεις τους και τα συναισθήματά τους.


Τα κορίτσια δημιουργούν διαφορετικές φιλίες από τα αγόρια, καθώς ενδιαφέρονται πιο πολύ για την ανταλλαγή απόψεων και τη συζήτηση. Η φιλία ανάμεσα στα κορίτσια εκφράζεται διαφορετικά. Τα κορίτσια χαρίζουν αγαπημένα αντικείμενα στις φίλες τους, γράφουν σημειώματα μεταξύ τους, λευκώματα κλπ. Είναι πιο εκδηλωτικά σε σχέση με τα αγόρια. Τα αγόρια, επιλέγουν φίλους με κριτήριο το κοινό παιχνίδι ή την ένταξή τους στην ίδια ομάδα.


paidiki filia 1


Όποια και να είναι όμως τα κριτήρια, η φιλία στην παιδική ηλικία είναι πάρα πολύ σημαντική και πρέπει να καλλιεργείται τόσο στο σχολικό περιβάλλον όσο και στο εξωσχολικό.


Με την ένταξη σε μια ομάδα συνομήλικων παιδιών το παιδί νιώθει αποδεκτό απο την κοινωνία, αποκτά κοινωνική ζωή ξέχωρα από τους γονείς, συμμετέχει σε καινούριες δραστηριότητες, αποκτά νέα πρόσωπα εμπιστοσύνης, μοιράζεται ίδια ενδιαφέροντα με το ίδιο πάθος με τους φίλους, καλλιεργεί σημαντικές δεξιότητες για την ενήλικη ζωή, όπως η σωστή κρίση για τους ανθρώπους, εξασκεί τα όριά του και αναπτύσσει υγιή διεκδικητική συμπεριφορά.


Η παιδική φιλία είναι πολύ βασική για την εξέλιξη του ανθρώπου ως μέλος της κοινωνίας.


Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω της φιλίας το παιδί, αντιλαμβάνεται τη διαφορετικότητα των ανθρώπων και μαθαίνει να την αποδέχεται και να ζει με αυτή. Επίσης, η ένταξη στην ομάδα συνομηλίκων προστατεύει το παιδί από το συναίσθημα της απόρριψης και της μοναξιάς. Επιπλέον, η ομάδα των φίλων είναι λιγότερο εκτεθειμμένη σε περιστατικά επιθετικότητας σε σχέση με ένα παιδί που δεν ανήκει σε μια παρέα.


Ένα παιδί στερημένο από φίλους θα διοχετεύσει την ανάγκη για κοινωνικοποίηση στα πλαίσια της οικογένειας. Συνήθως, έτσι οι γονείς γίνονται «φίλοι» και κάπου εκεί μπερδεύονται οι ρόλοι.


paidiki filia 2


Καλλιεργώντας λοιπόν τις παιδικές φιλίες από την προσχολική ηλικία χτίζουμε μια γερή βάση τόσο για την παιδική ηλικία όσο και για την εφηβεία στην οποία οι φίλοι είναι ακόμα πιο απαραίτητοι.


Τέλος, σημαντική είναι η συμβολή των γονέων στην καλλιέργεια της φιλίας. Η στάση των γονέων επιδρά άμεσα στα παιδιά. Για παράδειγμα, όταν οι γονείς δεν αποδέχονται τη διαφορετικότητα, είναι επόμενο να το κάνουν και τα παιδιά. Επίσης, η παρέμβαση των γονέων στην φιλία των παιδιών είναι ένα σημαντικό θέμα. Οι γονείς μπορούν να εκφράσουν την άποψή τους αν βλέπουν μια «δυσλειτουργική» φιλία, αλλά δεν μπορούν να την σταματήσουν. Είναι προτιμότερο να δουν για ποιο λόγο το παιδί έχει επιλέξει το συγκεκριμένο φίλο και ποιες ανάγκες του καλύπτει.


Βασιλική Τσούτσου
Ψυχολόγος, M.Sc. Παιδαγωγική Ψυχολογία
Περικλέους 11, Μαρούσι
website: www.psychology4kids.gr 






Πηγή






Πηγή: Daily-News.GR








Οι άνθρωποι που υποφέρουν από αϋπνίες διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να υποστούν έμφραγμα και εγκεφαλικό.





Κινέζοι επιστήμονες με επικεφαλής την Τσιάο Χε του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Κίνας στη Σενγιάνγκ, αξιολόγησαν (μετα-ανάλυση) στοιχεία από 15 δημοσιευμένες έρευνες που αφορούσαν συνολικά σχεδόν 161.000 άτομα σε βάθος 30ετίας.


Διαπιστώθηκε ότι ο κίνδυνος εμφράγματος και εγκεφαλικού είναι κατά μέσο όρο αυξημένος κατά 27% για όσους δυσκολεύονται να αποκοιμηθούν, κατά 11% για όσους δυσκολεύονται να μείνουν συνεχώς κοιμισμένοι για ώρες και κατά 18% για όσους το πρωί αισθάνονται ότι δεν κοιμήθηκαν καλά και δεν ξεκουράστηκαν.


Δεν διαπιστώθηκε αυξημένος καρδιαγγειακός κίνδυνος για όσους ξυπνάνε πολύ νωρίς.


 


Για τις γυναίκες με αϋπνία ο κίνδυνος φαίνεται να είναι ελαφρώς μεγαλύτερος από ό,τι για τους άνδρες. Αν και, όπως είπε η Χε, «δεν μπορούμε ακόμη να συμπεράνουμε ότι η αϋπνία είναι πιο επικίνδυνη για τις γυναίκες, καθώς δεν υπάρχουν επαρκή στατιστικά στοιχεία για τις διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα».


Είναι πάντως γνωστό ότι οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς στην αϋπνία για διάφορους λόγους (γενετικούς, ορμονικούς, ψυχολογικούς κ.α.).


Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η αϋπνία μπορεί να αλλάξει τον μεταβολισμό και τη λειτουργία του ενδοκρινικού συστήματος, να αυξήσει την αρτηριακή πίεση, να προκαλέσει ή να επιδεινώσει τη φλεγμονή κ.α.


Η δημοσίευση έγινε στο ευρωπαϊκό περιοδικό προληπτικής καρδιολογίας «European Journal of Preventive Cardiology».





Πηγή






Πηγή: Daily-News.GR








Ξανά στη μεγάλη οθόνη πρόκειται να απολαύσουμε τον David Beckham καθώς θα εμφανιστεί στην επερχόμενη ταινία «King Arthur: Legend of the Sword».


Ο σταρ των γηπέδων θα υποδυθεί στο επικό δράμα του Guy Ritchie με πρωταγωνιστές τους Charlie Hunnam και Jude Law έναν ιππότη.


Μάλιστα ανέβασε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram μια φωτογραφία από τα γυρίσματα της πολυαναμενόμενης ταινίας για τη ζωή του Βασιλιά Αρθούρου η οποία θα κάνει πρεμιέρα τον Μάιο. Ο Beckam παίζει έναν μικρό αλλά σημαντικό ρόλο, για τον οποίο δεν έχουν αποκαλυφθεί πολλά στοιχεία από τους συντελεστές της ταινίας.


«Δύσκολη μέρα στο γραφείο» ήταν η χιουμοριστική λεζάντα της εικόνας, που σόκαρε τους φαν του. Ο λόγος; Μα φυσικά η αποκρουστική εμφάνιση του συνήθως γοητευτικού Beckam, ο οποίος εμφανίζεται να χαμογελά με μια σάπια οδοντοστοιχία, και να επιδεικνύει μια τεράστια ουλή που καλύπτει το μισό του πρόσωπο.





Πηγή






Πηγή: Daily-News.GR








Ποιος φοβάται λιγότερο τον θάνατο; Συνήθως όσοι βρίσκονται στα δύο άκρα του θρησκευτικού φάσματος, δηλαδή οι άθεοι και οι πιο ένθερμοι πιστοί, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική μελέτη. Όσοι βρίσκονται κάπου στη μέση – και είναι μάλλον οι περισσότεροι- αυτοί τρέμουν τον θάνατο, είτε το παραδέχονται είτε όχι.


Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι ερευνητές βρετανικών και άλλων πανεπιστημίων (Οξφόρδης, Κόβεντρι, Royal Holloway Λονδίνου, Μελβούρνης Αυστραλίας, Οτάγκο Ν.Ζηλανδίας), με επικεφαλής τον δρα Τζόναθαν Τζονγκ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Religion, Brain and Behavior» (Θρησκεία, Εγκέφαλος και Συμπεριφορά), ανέλυσαν 100 μελέτες μεταξύ 1961-2015 πάνω στη σχέση άγχους θανάτου και θρησκευτικών πεποιθήσεων, οι οποίες αφορούσαν συνολικά περίπου 26.000 ανθρώπους από όλο τον κόσμο.


Η μετα-ανάλυση έδειξε ότι τα υψηλά επίπεδα θρησκευτικότητας (συμμετοχή στη ζωή της εκκλησίας, πίστη στο Θεό και στη μετά θάνατο ζωή κ.α.) συνδέονται -αν και όχι σε μεγάλο βαθμό- με μειωμένο άγχος για το θάνατο.


Η εικόνα είναι όμως μάλλον μπερδεμένη, καθώς αυτή τη σχέση μειωμένου άγχους θανάτου-θρησκευτικότητας την έχει διαπιστώσει με σαφήνεια μόνο το 30% των έως τώρα μελετών. Το 18% των μελετών δείχνουν το αντίθετο (ότι οι θρησκευόμενοι φοβούνται περισσότερο το θάνατο) και το 52% συμπέραναν ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη σχέση ανάμεσα σε αυτά τα δύο. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι πολιτισμικές διαφορές από χώρα σε χώρα επηρεάζουν διαφορετικά τους ανθρώπους.


Από τις 100 μελέτες, οι δέκα έχουν καταλήξει σαφώς στο συμπέρασμα ότι οι άπιστοι και οι πολύ πιστοί φοβούνται λιγότερο το θάνατο, σε σχέση με τους ενδιάμεσους.





Πηγή






Πηγή: Daily-News.GR

MARI themes

Από το Blogger.