Η αυξημένη συσσώρευση του λίπους στην περιοχή της κοιλιάς είναι συχνό φαινόμενο ως αποτέλεσμα του σύγχρονου τρόπου ζωής και διατροφής.





Η συσχέτιση του κοιλιακού λίπους με πολλά προβλήματα υγείας κάνει επιτακτική την ανάγκη να μειώνουμε και να αποτρέπουμε τη συσσώρευσή του. Ας δούμε όμως μερικούς μύθους και αλήθειες γύρω από το κοιλιακό λίπος.


Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr





Πηγή






Πηγή: Daily-News.GR








Ο Μεξικανός γκολκίπερ, ο οποίος απασχόλησε και τον ΠΑΟΚ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο βελγικό πρωτάθλημα κάνοντας μάλιστα την απόκρουση της αγωνιστικής!


Η Σταντάρ Λιέγης αναδείχθηκε ισόπαλη εκτός έδρας με την Μαλίν (1-1) με τον 32χρονο γκολκίπερ να κρατάει όρθια την ομάδα του, ενώ το σκορ ήταν ήδη 1-1.


Ο Οτσόα βλέποντας τον προωθημένο μπακ της Μαλίν, Ελιάς Κομπό να ετοιμάζεται να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα κατέφερε με μια βουτιά να την διώξει με τα πόδια μολονότι βρισκόταν σε δύσκολη θέση.


Δείτε την εκπληκτική απόκρουση του έμπειρου γκολκίπερ!



Πηγή: gazzetta.gr


localStorage.clear();




Πηγή






Πηγή: Daily-News.GR








Από δύο έως τέσσερις αλλαγές συγκριτικά με το πρώτο ματς με Παρτιζάν ετοιμάζει ο Μπέσνικ Χάσι ως προς την 11άδα του Ολυμπιακού για τον αγώνα της Τετάρτης.


Ο Καπίνο θα είναι κάτω από τα δοκάρια και οι Κούτρης και Ρέτσος είναι οι δύο… σίγουροι της άμυνας. Από εκεί και πέρα ο Βούκοβιτς έχει εξελιχθεί σε φαβορί για να πλαισιώσει τον Ρέτσο και ενώ ο Ομάρ διεκδικεί την θέση του Φιγκέϊρας στο δεξί άκρο της άμυνας.


Για το κέντρο ο Ρομαό θα πάει δίπλα στον Οφόε και επιτελικός ο Φορτούνης. Στα δύο… φτερά οι Μάριν και Καρσελά, με τον Πάρντο επίσης να… μάχεται για την 11άδα και για φορ το φαβορί ο Μπεν. Επειδή όμως και ο Σιώπης είναι διαθέσιμος δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ξανά η εκδοχή για Ρομαό στόπερ και τον Έλληνα διεθνή εξάρι. Θέση για την 11άδα διεκδικεί και ο Εμενίκε. Ο Χάσι πάντως είχε μείνει ευχαριστημένος και από τον Ζντιέλαρ…


Θυμίζουμε πως στο Παρτιζάν – Ολυμπιακός ο Καπίνο ήταν στο τέρμα. Στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, ήταν οι Φιγκέιρας, Ρομαό, Ρέτσος και Κούτρης. Ο Σιώπης έπαιζε «κόφτης», δίπλα του ως «οκτάρι» ο Οφόε, ενώ «δεκάρι» πέρασε, αναγκαστικά, ο Μάριν. Ο Σεμπά πήρε την θέση του Φορτούνη στην ενδεκάδα (σ.σ. λόγω στομαχικών διαταραχών του Έλληνα άσου) και πήγε στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Δεξιά ήταν ο Μεχντί Καρσελά και στην κορυφή της επίθεσης μπήκε, από την αρχή του ματς, ο Μπεν.


Πηγή: gazzetta.gr


localStorage.clear();




Πηγή






Πηγή: Daily-News.GR








Ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων που έχουν υποβληθεί στο πλαίσιο των καθεστώτων ενίσχυσης του νέου αναπτυξιακού νόμου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Στη διαδικασία αυτή θα συμμετάσχουν περίπου 300 αξιολογητές οι οποίοι είναι μέλη του Εθνικού Μητρώου Πιστοποιημένων Αξιολογητών, πέρασαν επιτυχώς τις σχετικές εξεταστικές διαδικασίες και παρακολούθησαν τις συναφείς επιμορφωτικές δράσεις.


Σημειώνεται, ότι εξασφαλίστηκαν αξιοπρεπείς αμοιβές για τους αξιολογητές που καλούνται να φέρουν εις πέρας αυτό το δύσκολο και απαιτητικό έργο. Για την υποστήριξη του έργου των αξιολογητών, βρίσκεται ήδη στη διάθεσή τους κατάλληλα σχεδιασμένος αναλυτικός Οδηγός Αξιολόγησης Επενδυτικών Σχεδίων, μια ηλεκτρονική πλατφόρμα με πλούσιο και κατατοπιστικό εκπαιδευτικό υλικό και βεβαίως η τηλεφωνική και ηλεκτρονική στήριξη της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης (helpdesk) για όποια ζητήματα τυχόν προκύπτουν καθ’ όλη τη διάρκεια της αξιολόγησης.


localStorage.clear();




Πηγή






Πηγή: Daily-News.GR








Μια μητέρα από το Τέξας το έβαλε σκοπό να γίνει διάσημη με τα… οπίσθια της και μάλιστα με την παρότρυνση του άνδρα της.


Η Courtney Ann ξεκίνησε το λογαριασμό της texasthighs στο instagram όταν ο σύζυγός της τη φωτογράφιζε συνεχώς, λέγοντας της πόσο σέξι έδειχνε. Ήταν εντυπωσιασμένος με το πως διατηρούνταν σε φόρμα παρά το πολυάσχολο πρόγραμμα της.



Η γυναίκα αποφάσισε λοιπόν να… εμπνεύσει τις μητέρες όλου του κόσμου ότι μπορούν να έχουν παιδιά και να παραμένουν σέξι.


texasthighs7


Ποζάροντας μόνο με τα απαραίτητα ή και χωρίς μπροστά από το φακό του άνδρα της, η Courtney Ann ανεβάζει στη συνέχεια τις φωτογραφίες στον προσωπικό της λογαριασμό. Πλέον έχει πάνω από 430 χιλιάδες followers στο instagram ωστόσο ορισμένα μέλη της οικογένειας της αλλά και φίλοι της δεν είναι ιδιαίτερα υποστηρικτικοί με την ιδέα.


texasthighs11


Η ίδια δεν υπολογίζει ιδιαίτερα τις αντίθετες απόψεις και ισχυρίζεται ότι ο λογαριασμός της είναι ένας τρόπος να γιορτάσει το πόσο σκληρά γυμνάζει το σώμα της.


texasthighs6


Όπως υποστηρίζει τα δύο παιδιά της, εννέα και δώδεκα ετών είναι περήφανα για τη ξαφνική δόξα της μητέρας τους.


texasthighs9


Μάλιστα έχει μετατρέψει τα «διάσημα» οπίσθια της σε μια μικρή επιχείρηση, καθώς έχει δημιουργήσει και site όπου τα μέλη με 12 ευρώ μπορούν να δουν αποκλειστικές φωτογραφιες της και να αγοράσουν μπλουζάκια με τα… κάλλη της.


texasthighs5texasthighs2texasthighs8texasthighs4texasthighs1


localStorage.clear();




Πηγή






Πηγή: Daily-News.GR








Φωτιά σε απορρίμματα ξέσπασε νωρίτερα στην Αγία Τριάδα Θεσσαλονίκης και επί τόπου βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβεστική που επιχειρούν για την κατάσβεση. Στο μεταξύ, το πρωί προκλήθηκε αναστάτωση σε σούπερ μάρκετ επί της οδού Λαγκαδά, όταν ξέσπασε φωτιά στη μονάδα κλιματιστικών του καταστήματος.


Δεν κινδύνευσαν υπάλληλοι ή πελάτες της επιχείρησης.


Τέσσερα υδροφόρα οχήματα με τα πληρώματα τους έφτασαν στο σημείο και κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά, από την οποία προκλήθηκαν στη μονάδα των κλιματιστικών.


Τα ακριβή αίτιά της ερευνώνται όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.


localStorage.clear();




Πηγή






Πηγή: Daily-News.GR








Μπορεί να βρισκόμαστε στην περίοδο του καλοκαιριού που το λεκανοπέδιο αδειάζει, αλλά το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» αναμένεται κατάμεστο το βράδυ της Τετάρτης (02/08, 21:45), για τον αγώνα με την Παρτιζάν.


Η νίκη με 3-1 στο Βελιγράδι, στην πρώτη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τους Σέρβους, έχει φέρει ενθουσιασμό στις τάξεις των φιλάθλων της ομάδας. Και για τον λόγο αυτό, σήμερα σχημάτισαν ουρές στο φαληρικό γήπεδο, προκειμένου νa εξασφαλίσουν μια θέση στον αγώνα, που αναμένεται να οδηγήσει πανηγυρικά τους «ερυθρόλευκους» στα πλέι οφ του Champions League.


Δείτε φωτογραφίες από το Καραϊσκάκη:


172583917258331725843


localStorage.clear();




Πηγή






Πηγή: Daily-News.GR








Στο μεταγραφικό σίριαλ της χρονιάς τείνει να εξελιχθεί η μεταγραφή του Νεϊμάρ από την Μπαρτσελόνα στην Παρί Σεν Ζερμέν. Οι Καταλανοί δεν θέλουν να χάσουν τον παίκτη και ετοιμάζονται να καταθέσουν προσφυγή κατά του γαλλικού συλλόγου, σε περίπτωση που εκείνος καταθέσει τα 222 εκατ. ευρώ της ρήτρας του Βραζιλιάνου, επικαλούμενοι παραβίαση του Financial Fair Play.


Σύμφωνα με ένα σενάριο από τη Βραζιλία, για να ξεπεραστεί αυτός ο σκόπελος, οι Παριζιάνοι θα προχωρήσουν σε ένα άνευ προηγουμένου τρικ. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του Νεϊμάρ στην Ντόχα, ο Βραζιλιάνος αστέρας θα υπογράψει συμφωνία με την Qatar Sports Investment, προκειμένου να εκτελέσει χρέη πρεσβευτή του Μουντιάλ του 2022.


Από αυτήν τη συμφωνία θα βάλει στον τραπεζικό του λογαριασμό 300 εκατ. ευρώ σε διάστημα πέντε ετών (60 εκατ. ευρώ το χρόνο). Ένα ποσό που λέγεται ότι θα τον βοηθήσει ώστε να πληρώσει μόνος τη ρήτρα των 222 εκατ. ευρώ στην Μπαρτσελόνα και να μετακομίσει στην Παρί, χωρίς να παραβιαστούν και οι κανόνες του Financial Fair Play!


Υπενθυμίζεται ότι η Qatar Sports Investment είναι εταιρεία της οποίας περιουσιακό στοιχείο αποτελεί η Παρί Σεν Ζερμέν…


Πάντως, ο Νεϊμάρ πράγματι θα βρεθεί στην Ντόχα τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Al Watan» του Κατάρ, ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ θα βρεθεί στην πρωτεύουσα του κρατιδίου, προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις στο «Aspetar Center», το οποίο ανήκει στον μεγαλομέτοχο της Παρί, Νασέρ Αλ Κελαϊφί.


Κοινώς, όλα συνηγορούν ότι με τρικ ή χωρίς, η μεταγραφή αυτή θα προχωρήσει…


localStorage.clear();




Πηγή






Πηγή: Daily-News.GR








Ο Έργκους Κάτσε δεν είναι στις πρώτες επιλογές του Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς και σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδες από την Πορτογαλία έχουν χτυπήσει την πόρτα της Τούμπας για τον Αλβανό αμυντικό μέσο.


Ο Κάτσε, μέχρι στιγμής, ήταν κάθετα αντίθετος στο ενδεχόμενο δανεισμού σε άλλη ελληνική ομάδα. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, φαίνεται να συζητά το σενάριο να συνεχίσει αυτή τη σεζόν δανεικός σε κάποια από τις ομάδες της πορτογαλικής Λίγκας, που έχουν δείξει ενδιαφέρον για την απόκτησή του.


Το θέμα του 24χρονου ποδοσφαιριστή, που πέρσι δόθηκε δανεικός για έξι μήνες στη Βικτόρια Πλζεν και έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2020 με τον ΠΑΟΚ, αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετά τη ρεβάνς με την Ολιμπίκ Ντόνετσκ (στον πρώτο αγώνα είχε μείνει εκτός αποστολής) για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.


Πηγή: gazzetta.gr


localStorage.clear();




Πηγή






Πηγή: Daily-News.GR








Μήνας εξελίξεων σε πολλά μέτωπα αναμένεται αυτός που μπαίνει από αύριο για τον ΠΑΟΚ. Στον «δικέφαλο» του Βορρά ακόμη δεν έχουν ολοκληρώσει τον σχεδιασμό της νέας περιόδου και επίκεινται μεταγραφές, αλλά αυτό δεν είναι το μόνο ζήτημα που απασχολεί τους ανθρώπους της ομάδας.


Ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς και ο Λούμπος Μίχελ καλούνται να αποφασίσουν ποιοι θα είναι οι παίκτες και τι θα κάνουν με όσους δεν υπολογίζονται στα πλάνα της ομάδας. Δεδομένα σε αυτό το γκρουπ βρίσκονται οι Μπρκιτς, Ζάιρο και Κοροβέσης, αλλά δεν είναι οι μόνοι. Μάλιστα, δεν θα δημιουργήσει έκπληξη ακόμη και ονόματα που δεν είχαν ακουστεί καθόλου, να μπουν στη σχετική λίστα, έπειτα από τις… καραμπόλες που θα προκύψουν στο ρόστερ.


localStorage.clear();




Πηγή






Πηγή: Daily-News.GR








Ευχάριστα νέα είχε για την ΑΕΚ είχε η χθεσινή ημέρα, καθώς ο Μανόλο Χιμένεθ είδε τον Ούρος Τσόσιτς να συμμετέχει κανονικά στην προπόνηση της ομάδας. Αυτό σίγουρα δημιουργεί αίσθημα ανακούφισης στους ανθρώπους της Ένωσης, καθώς μετά την κάκιστη εικόνα που έβγαλε ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι στον πρώτο αγώνα με την ΤΣΣΚΑ, ο Σέρβος συγκέντρωνε αρκετές πιθανότητες να αγωνιστεί ως βασικός στη ρεβάνς της Μόσχας.


Ο Τσόσιτς είχε τραυματιστεί στην προπόνηση του Σαββάτου (29/07) και όλοι φοβήθηκαν τα χειρότερα. Τελικά, διαπιστώθηκε ότι υπέστη κάκωση (και όχι κάταγμα) στα δάχτυλα, πρόβλημα το οποίο φαίνεται να ξεπέρασε πολύ γρήγορα, καθώς έβγαλε όλο το πρόγραμμα εκγύμνασης. Όλοι στις τάξεις των «κιτρινόμαυρων» περιμένουν να δουν με ανυπομονησία εάν ο νεαρός στόπερ καταφέρει να αρπάξει την ευκαιρία και επιβεβαιώσει τις ελπίδες που υπάρχουν προς το πρόσωπό του.


Στα Σπάτα βρισκόταν χθες για να προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα και ο Ούγκο Αλμέιδα, ο οποίος είχε ζητήσει άδεια να προπονηθεί μόνος του το πρωί του Σαββάτου και να επιστρέψει στις προπονήσεις χθες το απόγευμα, λόγω σοβαρού οικογενειακού ζητήματος. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο έμπειρος επιθετικός μετέβη στην Πορτογαλία, με τις φήμες για αποχώρησή του από την Ένωση να αυξάνονται.


Βεβαίως, το ότι ο Αλμέιδα επέστρεψε στις προπονήσεις δεν σημαίνει ότι θα παραμείνει στην ΑΕΚ. Οι πιθανότητες να αποχωρήσει είναι σαφώς περισσότερες από αυτές να μείνει, με το «βαρύ» του συμβόλαιο να παίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτό. Επίσης, με αυτόν τον τρόπο θα ανοίξει ο δρόμος για έναν άλλον επιθετικό, που ίσως πάρει και φανέλα βασικού, με μεγάλη «καψούρα» όλων στην ομάδα να είναι ο Σέχριο Αραούχο.


localStorage.clear();




Πηγή






Πηγή: Daily-News.GR








Η μητέρα-μάνατζερ των διάσημων Καρντάσιαν, Κρις Τζένερ, ο σχεδιαστής μόδας Τόμι Χίλφιγκερ και η σύζυγός του, Ντι Οκλέπο απολαμβάνουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Ύδρα.


Μάλιστα η Κρις Τζένερ ανέβασε στον λογαριασμό της στο Instagram φωτογραφία από την βόλτα τους με σκάφος, στο οποίο επιβαίνουν επίσης το ζεύγος Χίλφιγκερ και άλλοι φίλοι τους.


«Love you Greece», γράφει στην ανάρτηση η Κρις Τζένερ, η οποία απολαμβάνει μέρες ξεκούρασης στο ελληνικό νησί.





Living life on the edge #greece #peaceful #blessed #grateful #flag


A post shared by Kris Jenner (@krisjenner) on Jul 30, 2017 at 12:47pm PDT







Love you Greece!! @thomasjhilfiger @mrshilfiger @martynbullard @mjgreen71 #worldtour #mysquad #blessed #love A post shared by Kris Jenner (@krisjenner) on Jul 30, 2017 at 10:01am PDT






Congratulations on Flag!!!!@thomasjhilfiger and @mrshilfiger and thank you for the most beautiful trip! Love you @flag #homeiswheretheheartis 💙❤️💙#tommyhilfiger #deehilfiger


A post shared by Kris Jenner (@krisjenner) on Jul 30, 2017 at 10:51pm PDT




Ενθουσιασμένη από τη διαμονή στην Ύδρα φαίνεται πως είναι και η Ντι Οκλέπο, πιο γνωστή ως Mrs. Hilfiger. Στον λογαριασμό της στο Instagram έχει δημοσιεύσει φωτογραφίες από τις ομορφιές του νησιού, φωτογραφίες της να επιδίδεται σε θαλάσσια σπορ αλλά και φωτογραφίες με τον Τόμι Χίλφιγκερ και τα παιδιά τους.





#charming and #beautiful streets of Hydra A post shared by Dee Ocleppo (@mrshilfiger) on Jul 30, 2017 at 6:24am PDT






Having a flyboard moment….. (before the wipeout!😘)


A post shared by Dee Ocleppo (@mrshilfiger) on Jul 30, 2017 at 1:13pm PDT




localStorage.clear();




Πηγή






Πηγή: Daily-News.GR








Επιστροφή στην Ισπανία για τον Τσόρι, με τη Ράγιο να είναι η ομάδα στην οποία θα συνεχίσει και λογικά θα κλείσει την καριέρα του. Η μεταγραφή του στον Απόλλωνα ναυάγησε και έτσι στην Ελλάδα δεν υπήρχαν επιλογές για εκείνον.


Ο Αργεντινός ψάχνει για την επόμενη ομάδα του και από τη στιγμή που στη Ρίβερ δεν θα επιστρέψει, άλλη θα είναι η ομάδα της οποίας θα βάλει ξανά τη φανέλα. Αυτή δεν είναι άλλη από την Ράγιο Βαγιεκάνο, που αγωνίζεται στη Segunda Division, σύμφωνα με τη «Sportime».


Eκεί έπαιξε και τη σεζόν 2012-2013, για να ακολουθήσει στη συνέχει η τετραετία του στο Λιμάνι και τον Ολυμπιακό.


Πηγή: gazzetta.gr


localStorage.clear();




Πηγή






Πηγή: Daily-News.GR








Ο Στανόγεβιτς δεν έχει στα πλάνα του τον Δημήτρη Λημνιό. Έτσι, οι άνθρωποι της ομάδας είναι διατεθειμένοι να μιλήσουν με άλλους συλλόγους για το μέλλον του παίκτη.


Σύμφωνα με τη «SportDay» μία απ’ αυτές είναι η Ραπίντ Βιέννη και μάλιστα οι δυο πλευρές είναι κοντά και στο να δώσουν τα χέρια.


Μάλιστα, στο εν λόγω ρεπορτάζ τονίζεται ότι υπάρχει συζήτηση για να μπει ρήτρα αγοράς του παίκτη.


Πηγή: gazzetta.gr


localStorage.clear();




Πηγή






Πηγή: Daily-News.GR








Ξεκινά από σήμερα ο φορολογικός εφιάλτης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν «βροχή» από φόρους μέχρι το τέλος του χρόνου.


Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα για να πληρώσουν τα νοικοκυριά την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος που προέκυψε από την εκκαθάριση των φορολογικών τους δηλώσεων. Καλούνται να καταβάλουν 1,23 δισ. ευρώ από το συνολικό φόρο εισοδήματος των 3,69 δισ. ευρώ των χρεωστικών εκκαθαριστικών.


Οι δεύτερη δόση θα πρέπει να εξοφληθεί στις 29 Σεπτεμβρίου μαζί με την πρώτη δόση του φετινού ΕΝΦΙΑ ενώ η τρίτη και τελευταία δόση θα εξοφληθεί έως τις 30 Νοεμβρίου και συμπίπτει με την πληρωμή της τρίτης δόσης του ΕΝΦΙΑ.


Ο φορολογικός εφιάλτης επέστρεψε για εκατομμύρια νοικοκυριά τα οποία κάθε μήνα μέχρι και τον Ιανουάριο του 2018 δεν θα προλαβαίνουν να παίρνουν ανάσα από τους φόρους που θα πρέπει να πληρώσουν. Τα φορολογικά σοκ έρχονται το ένα μετά το άλλο για τα νοικοκυριά και τα «ραβασάκια» που θα κληθούν να πληρώσουν τους επόμενους μήνες αγγίζουν συνολικά τα 8 δισ. ευρώ.


ΦΠΑ


Σήμερα, λήγει η προθεσμία για την καταβολή του ΦΠΑ από περίπου 1 εκατ. επιτηδευματίες και ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος από τις επιχειρήσεις. Επιχειρήσεις και επαγγελματίες θα πρέπει να πληρώσουν ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος που συνολικά υπερβαίνει τα 2 δισ. ευρώ.


Πρώτο crash test για τον προϋπολογισμό


Έτσι συνολικά ο φορολογικός λογαριασμός του μήνα για τα νοικοκυριά, τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις αναμένεται να ξεπεράσεις τα 3,5 δισ. ευρώ και ουσιαστικά αποτελεί το πρώτο crash test για τα έσοδα του προϋπολογισμού και την εικόνα που θα εμφανίσουν τους επόμενους μήνες. Φέτος είναι μια εξαιρετικά κρίσιμη χρονιά καθώς ο πήχης για το πρωτογενές πλεόνασμα έχει ανέβει στο 1,75%.


Πληρωμή φόρου εισοδήματος έως 12 μηνιαίες δόσεις


Με δεδομένο ότι στο τέλος Αυγούστου, έρχονται και τα εκκαθαριστικά του φετινού ΕΝΦΙΑ, οι 2,54 εκατομμύρια φορολογούμενοι με χρεωστικό σημείωμα έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν το φόρο εισοδήματος σε περισσότερες δόσεις. Ειδικότερα μπορούν να επιλέξουν να πληρώσουν την εφορία:


1. Σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις. Κάθε δόση εξοφλείται στην τράπεζα ή τα ΕΛΤΑ ή μέσω e-banking με την ταυτότητα οφειλής. Η πρώτη δόση θα πρέπει να εξοφληθεί μέχρι τις 31 Ιουλίου, η δεύτερη δόση μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου και η τρίτη μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.


2. Σε άτοκες δόσεις με την πιστωτική κάρτα. Οι τράπεζες προσφέρουν την υπηρεσία άτοκων μηνιαίων δόσεων που μπορεί να φθάσουν και τις 12 για την πληρωμή του φετινού φόρου εισοδήματος στους κατόχους πιστωτικών καρτών. Με τον τρόπο αυτό οι φορολογούμενοι μπορούν να επιμηκύνουν την περίοδο αποπληρωμής του φόρου χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση


3. Σε έως 12 μηνιαίες δόσεις με βάση την πάγια ρύθμιση της εφορίας. Οι δόσεις επιβαρύνονται με ετήσιο επιτόκιο 5%. Οι αιτήσεις ένταξης γίνονται στο TAXISnet και αφού έχει επέλθει η προθεσμία της πρώτης δόσης, δηλαδή από αύριο. Έτσι αν υπάρχει αντικειμενική δυσκολία αποπληρωμής των δόσεων προς την εφορία δίνεται η ευκαιρία – υπό προϋποθέσεις να ρυθμιστεί το σύνολο της οφειλής σε 12 δόσεις. Η αίτηση για υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλεται ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής που έχει αναπτυχθεί στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.


localStorage.clear();




Πηγή






Πηγή: Daily-News.GR








Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς αναφέρθηκε σήμερα από το Ταλίν στο ενδεχόμενο να αναπτυχθούν στην Εσθονία αντιπυραυλικά συστήματα Patriot, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις, ανακοίνωσε ο οικοδεσπότης του, ο πρωθυπουργός Γιούρι Ράτας.


«Μιλήσαμε για το θέμα σήμερα, όμως δεν αναφέραμε ούτε την ημερομηνία ούτε την ώρα» είπε ο Ράτας στο κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ERR όπως αναφέρει το Reuters.


«Συζητήσαμε για τα (ρωσικά) γυμνάσια κοντά στα σύνορα με την Εσθονία (…) Και τον τρόπο που η Εσθονία, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ πρέπει να τα παρακολουθούν και να ανταλλάσσουν πληροφορίες» τόνισε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Εσθονίας.


Από την πλευρά του ο Μάικ Πενς περιορίστηκε σε γενικόλογα:


«Ο πρόεδρος Τραμπ με έστειλε στην Ευρώπη με ένα πολύ απλό μήνυμα. Ότι το «πρώτα η Αμερική» δεν σημαίνει «μονάχα η Αμερική»», σημείωσε σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην ειδική απεσταλμένη του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου Fox News. «Το μήνυμά μας στις χώρες της Βαλτικής και το μήνυμά μου κατά τη διάρκεια των επισκέψεων στη Γεωργία και το Μαυροβούνιο θα είναι το ίδιο: προς τους συμμάχους μας εδώ στην ανατολική Ευρώπη, εμείς είμαστε μαζί σας, βρισκόμαστε στο πλευρό σας για τη διασφάλιση των ελευθεριών. Είναι μεγάλη μας τιμή να βρισκόμαστε στο πλευρό σας».


Επιπλέον, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επανέλαβε ενώπιον των δημοσιογράφων την προσήλωση της Ουάσιγκτον στο άρθρο 5 του συμφώνου του ΝΑΤΟ- μια επίθεση εναντίον ενός μέλος της Συμμαχίαςς θεωρείται μια επίθεση εναντίον όλων- και συνεχάρη την Εσθονία για την παρουσία των στρατιωτικών της στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, υπενθυμίζοντας ότι αυτή η χώρα είναι ένα από τα έξι μέλη του ΝΑΤΟ που εκπληρώνουν τον στόχο του 2% του ΑΕΠ για τις δαπάνες στην άμυνά τους.


Σε σχεδόν κάθε του απάντηση, ο Πενς αναφερόταν στον πρόεδρο Τραμπ. Ακόμα κι όταν αντήλλαξε χειραψίες με πολίτες σε πλατεία του ιστορικού κέντρου του Ταλίν, το έκανε. Όταν τον χαιρέτισε ένας Γάλλος τουρίστας, του θύμισε την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στο Παρίσι για τους εορτασμούς της 14ης Ιουλίου, ενώ όταν συνάντησε έναν Πολωνό, του επισήμανε την επίσκεψη Τραμπ στη Βαρσοβία.


Η Εσθονία είναι ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του Πενς στην περιοχή, με στόχο να καθησυχάσει τις τρεις χώρες της Βαλτικής, που συνορεύουν με τη Ρωσία κι ελπίζουν στην ενίσχυση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας.


Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή από την Εσθονία, η ανάπτυξη στην επικράτειά τους των αντιπυραυλικών συστοιχιών Πάτριοτ αποτελεί έναν από τους στόχους των τριών χωρών της Βαλτικής (Εσθονία, Λιθουανία, Λετονία).


localStorage.clear();




Πηγή






Πηγή: Daily-News.GR

MARI themes

Από το Blogger.