Βελουτέ σούπα από γλυκιά κολοκύθα


Εύκολο ορεκτικό με πλούσια γεύση



Υλικά


  • Ένα κιλό κολοκύθα

  • Δύο καρότα

  • Ένα πράσο

  • Μία πατάτα

  • Ένα λίτρο ζωμός λαχανικών

  • 100 ml κρέμα γάλακτος

  • Ξύσμα και χυμός από ένα πορτοκάλι

  • Λευκό κρασί

  • 100 ml ελαιόλαδο

  • Μία κουταλιά της σούπας βιτάμ

  • Κάρδαμο

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

Εκτέλεση


  1. Κόβουμε σε κύβους τα λαχανικά και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι. Σβήνουμε με το λευκό κρασί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι  και κάρδαμο, καθώς και το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ζωμό.

  2. Σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30-40 λεπτά.

  3. Πολτοποιούμε τη σούπα και τη βάζουμε να πάρει μια βράση.

  4. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και μόλις ξαναπάρει βράση, προσθέτουμε το βούτυρο.















Πηγή: Daily-News.GR