Ο πόνος στον αυχένα ταλαιπωρεί πολύ συχνά τους υπαλλήλους γραφείου, καθώς παραμένουν καθηλωμένοι μπροστά στον υπολογιστή ή σκυμμένοι επάνω από έγγραφα για αρκετές ώρες την ημέρα.




Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές στην αντιμετώπιση του αυχενικού, καθώς ανακουφίζουν σημαντικά από τον πόνο. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Ερευνών για το Εργασιακό Περιβάλλον της Δανίας, στην οποία συμμετείχαν 42 γυναίκες ηλικίας 36 έως 52 ετών, έδειξε ότι τρεις συγκεκριμένες ασκήσεις μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση του πόνου έως και κατά 80%.


AdTech Ad

Για να δείτε αποτελέσματα, θα πρέπει να κάνετε τις ασκήσεις τρεις φορές την εβδομάδα και αναμένεται να δείτε βελτίωση εντός τριών μηνών. Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης βοηθούν στην αποκατάσταση των μυών και των τραυματισμένων ιστών.


Για να κάνετε σωστά τις ασκήσεις, τα γόνατα θα πρέπει να είναι λίγο λυγισμένα και να κρατάτε βαράκια. Επαναλαμβάνετε κάθε άσκηση κάνοντας τρία σετ των 8-12 επαναλήψεων.


1. Ανύψωση ώμων


1neck


Κρατάτε τα χέρια τεντωμένα πλάι στο σώμα, με τις παλάμες να κοιτάζουν τον κορμό. Ανεβάζετε τους ώμους μέχρι το ύψος των αυτιών, κρατάτε για λίγα δευτερόλεπτα και κατεβάζετε.


2. Ανοίγματα


3neck


Σκύβετε προς τα εμπρός και τεντώνετε τα χέρια, με τις παλάμες να κοιτάζουν η μία την άλλη. Με τους αγκώνες ελαφρώς λυγισμένους, σφίγγετε τους μύες της ωμοπλάτης και τεντώνετε τα χέρια στο πλάι, παράλληλα με το έδαφος. Κρατάτε για λίγα δευτερόλεπτα και κατεβάζετε.


3. Ανύψωση χεριών


2neck


Με τον κορμό τεντωμένο, κρατάτε τις παλάμες μπροστά από τους μηρούς. Ανοίγετε τους αγκώνες προς τα έξω και ανεβάζετε τις παλάμες έως το ύψος της κλείδας. Κρατάτε για λίγα δευτερόλεπτα και κατεβάζετε.


Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε επίσης τρεις ασκήσεις γιόγκα που ανακουφίζουν από τον πόνο στον αυχένα.




 


 


 


 


Πηγή: onmed.gr






Πηγή: Daily-News.GR



Οι γυναίκες που εκδηλώνουν υψηλή αρτηριακή πίεση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν κάποιες παθήσεις σε μεταγενέστερο στάδιο της ζωής τους.




Οι πιθανότητες αυτές είναι ακόμη μεγαλύτερες αν η έγκυος είχε προσβληθεί και από προεκλαμψία, ένα φαινόμενο κατά το οποίο η αρτηριακή πίεση της εγκύου αυξάνεται απότομα και μπορεί αν εξελιχθεί σε εκλαμψία, με ολέθρια αποτελέσματα για τη μητέρα ή το έμβρυο.


AdTech Ad

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Αμπερντίν στη Σκοτία, το ιστορικό υπέρτασης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (υπέρταση κύησης) ενδέχεται να οδηγήσει στην εμφάνιση υψηλής αρτηριακής πίεσης και σε μεγαλύτερη ηλικία ή ακόμη και σε εγκεφαλικό επεισόδιο.


Τα συμπεράσματα των Σκοτσέζων ερευνητών βασίστηκαν σε μελέτη των ιατρικών ιστορικών 3.593 γυναικών, μέσης ηλικίας 60 ετών, οι οποίες γέννησαν το πρώτου τους παιδί μεταξύ της χρονικής περιόδου 1951-1970.


Αυτό που διαπιστώθηκε ήταν ότι οι γυναίκες που είχαν εκδηλώσει υπέρταση κύησης ή προεκλαμψία είχαν μεγαλύτερη τάση να εκδηλώσουν μετέπειτα συμπτώματα υπέρτασης ή να προσβληθούν από εγκεφαλικό επεισόδιο.


bigstock Blood pressure measuring Doct 537455172


Στην πλειονότητά τους, μάλιστα, οι γυναίκες έπαιρναν φαρμακευτική αγωγή κατά της υψηλής αρτηριακής πίεσης, ενώ από τη μελέτη του ιστορικού ανακαλύφθηκε ότι υπήρξαν περιπτώσεις όπου κρίθηκε απαραίτητη και η διακομιδή τους σε κάποιο νοσοκομείο.


Επιπλέον, οι γυναίκες που είχαν εκδηλώσει προεκλαμψία, είχαν σχεδόν τετραπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν υπέρταση ή να αποβιώσουν από εγκεφαλικό επεισόδιο, συγκριτικά με τις γυναίκες που δεν διέθεταν αντίστοιχο ιστορικό.


Οι ερευνητές επισήμαναν ότι τα αίτια του φαινομένου δεν κατέστησαν σαφή. Ωστόσο, τόνισαν ότι ενδέχεται το αποτέλεσμα της έρευνας να αποτελεί την αιτία του προβλήματος. Δηλαδή ενδέχεται η τάση πολλών γυναικών να εκδηλώσουν υπέρταση σε μεγαλύτερη ηλικία, να επηρεάζει και την περίοδο της εγκυμοσύνης.



 


 


 


 


 


Πηγή: onmed.gr






Πηγή: Daily-News.GR


Ο ρόλος του περιβάλλοντος, της παχυσαρκίας, του stress και της τεχνολογίας


Η απορρύθμιση του ανοσολογικού συστήματος, λόγω πολλών αιτιών που ερευνώνται τα τελευταία χρόνια, προκαλεί σε όλο και περισσότερους ανθρώπους, επίμονες αλλεργίες κάθε τύπου, καθ´ όλη τη διάρκεια του χρόνου.


Αυτό επισημαίνει η αλλεργιολόγος Τζένη Καψάλη, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και αναφέρει ότι οι αλλεργίες καταγράφουν αύξηση 50% τα τελευταία 30 χρόνια, καθώς εκτιμάται πλέον ότι ένας στους τέσσερις Ευρωπαίους έχει κάποιο αλλεργικό νόσημα.


«Η αλλαγή στη «συμβίωση» με τα μικρόβια και η μείωση της έκθεσης σε μικρόβια στην παιδική ηλικία, οδηγεί σε ένα ανοσολογικό σύστημα που δεν έχει εκπαιδευτεί σωστά», επισημαίνει η κ. Καψάλη και αναφέρεται σε δύο πολύ πρόσφατες διεθνείς μελέτες που δείχνουν ότι «είναι πιο συχνές αλλεργίες σε παιδιά που έχουν πλυντήριο πιάτων στο σπίτι τους, σε σύγκριση με αυτά που τα πιάτα πλένονται στο χέρι, ενώ μικρότερα ποσοστά αλλεργίας καταγράφονται σε βρέφη που οι γονείς τους καθαρίζουν την πιπίλα των παιδιών τους, πιπιλώντας την οι ίδιοι».


Την αύξηση των περιστατικών αλλεργίας θα πρέπει να αναζητήσουμε και στο «οξειδωτικό» περιβάλλον που ζούμε λένε οι ειδικοί και αναφέρουν μεταξύ άλλων τη ρύπανση, τα καυσαέρια, τις βιομηχανίες και το φαινόμενο τους θερμοκηπίου.


Το σωματικό βάρος και οι αλλεργίες


«Μελέτη που έγινε το 2013, έδειξε ότι το 8% του παιδικού άσθματος, οφείλεται σε διαβίωση των παιδιών σε απόσταση μικρότερη από 100 μέτρα από δρόμους ταχείας κυκλοφορίας» εξηγεί η κα Καψάλη και συνεχίζει αναφερόμενη στον σύγχρονο τρόπο ζωής, όπως η δίαιτα, η καθιστική ζωή και το κάπνισμα, και «η παχυσαρκία στα παιδιά, αυξάνει τον κίνδυνο για άσθμα καθώς για κάθε αύξηση κατά 1% στο BMI ( δείκτη μάζας σώματος ) καταγράφεται αύξηση κινδύνου για άσθμα κατά 55%».


Πάντως και άλλες μελέτες έχουν συσχετίσει το αυξημένο βάρος με την εκδήλωση αλλεργίας, καθώς έχει φανεί ότι η παχυσαρκία στους ενήλικες, κυρίως άνδρες, αυξάνει τον κίνδυνο μη αλλεργικής ρινίτιδας και ότι η κατανάλωση fast food 3 φορές την εβδομάδα αυξάνει τον κίνδυνο σοβαρού άσθματος στα παιδιά.


Σημαντικός και ο ρόλος του stress


Όσον αφορά το stress φαίνεται ότι επιδεινώνει τα συμπτώματα των αλλεργιών και του άσθματος και υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι μπορεί και να τα προκαλεί.


Η κα Καψάλη αναφέρεται σε δύο πρόσφατες μελέτες που αφορούν το stress τονίζοντας ότι το «έντονο stress στο 2ο μισό της κύησης σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο για αλλεργίες στα παιδιά στην ηλικία των 14χρόνων και το επίμονο stress συνδέεται με αυξημένη συχνότητα συμπτωμάτων σε ασθματικούς φοιτητές με αλλεργικό άσθμα». Όπως εξηγεί, όταν οι φοιτητές εκτίθενται στα αλλεργιογόνα που είναι αλλεργικοί, κατά την περίοδο των εξετάσεων, εμφανίζουν βαρύτερα συμπτώματα άσθματος από ότι όταν εκτίθενται σε περιόδους χωρίς άγχος.


Αλλεργικοί στην τεχνολογία


Ενδιαφέρον παρουσιάζει και μία άλλη αιτία πρόκλησης αλλεργιών τα τελευταία χρόνια, η οποία σχετίζεται με την τεχνολογία και αντικείμενα τα οποία χρησιμοποιούμε συνεχώς με τα χέρια μας.


«Έχουμε την αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής λόγω κυρίως νικελίου, η οποία ήταν συχνότερη με τα παλιότερα μοντέλα, ιδίως αυτά με φθαρμένα πλήκτρα οπότε απελευθερώνεται νικέλιο. Ευτυχώς, τα περισσότερα smartphones είναι από αλουμίνιο οπότε ασφαλή», καταλήγει η κ. Καψάλη, που επισημαίνει ότι σε κάθε περίπτωση η χρήση θήκης ή ακουστικών προστατεύει χρήστη και κινητό.


 


 


 


 


 


Πηγή: newsbeast.gr






Πηγή: Daily-News.GR


Απαιτεί τα ID και passwords που είχαν δημιουργήσει οι χρήστες κατά την πρώτη εκκίνηση



Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κατόχους των iPhone και iPad ένα πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Apple και εξαιτίας του οποίου οι χρήστες «κλειδώνονται» έξω από το κινητό ή το tablet τους.


Συγκεκριμένα, η ενημέρωση iOS 9.3 προκάλεσε σε παλαιότερες εκδόσεις των iPhone και iPad να κλειδώσουν αφού αυτή απαιτεί τα ID και passwords που είχαν δημιουργήσει οι χρήστες κατά την πρώτη εκκίνηση των φορητών τους συσκευών. Πολλοί άνθρωποι εξέφρασαν τα παράπονά τους ότι τα κινητά τηλέφωνα και τα tablets τους είχαν καταστεί άχρηστα αφού οι ίδιοι δεν θυμούνταν ή δεν γνώριζαν τις πληροφορίες που απαιτούνταν.


Οι συσκευές που αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι τα iPhone 5S ή παλαιότερες εκδόσεις καθώς και τα iPad Air.


Προκειμένου να διορθώσει το σφάλμα που προέκυψε, η Apple θα ξεκινήσει σύντομα τη διάθεση νέων εκδόσεων του λειτουργικού της συστήματος στις οποίες οι χρήστες μπορούν να παρακάμψουν το βήμα για εισαγωγή του ID και του password.


«Σε ορισμένες περιπτώσεις, εάν οι χρήστες δεν θυμούνται το password τους, η συσκευή παραμένει σε απενεργοποιημένη κατάσταση έως ότου αυτοί μπορούν να ανακτήσουν ή να επαναφέρουν τον κωδικό πρόσβασής τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Apple.


«Για αυτές τις παλαιότερες συσκευές έχουμε αποσύρει προσωρινά τη συγκεκριμένη ενημέρωση και μέσα στις επόμενες ημέρες θα διαθέσουμε μια νέα έκδοση του iOS 9.3 η οποία δεν θα απαιτεί αυτό το βήμα».














Πηγή: Daily-News.GR




Για να μπορέσει ένα παιδί να αποκτήσει γερά οστά θα πρέπει να τρέφεται σωστά και να γυμνάζεται.Όπως είναι γνωστό, ποσοστό μεγαλύτερο από το 90% της μέγιστης οστικής μάζας επιτυγχάνεται στα κορίτσια μέχρι την ηλικία των 18 ετών και στα αγόρια μέχρι τα 20.




Εκείνο που πρέπει λοιπόν να φροντίσουν οι γονείς είναι να παρέχουν στο παιδί τους μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε γαλακτοκομικά προιόντα ( γάλα, γιαούρτι και τυρί), ψάρια και ειδικότερα τα λιπαρά όπως σαρδέλα και σολομό, όσπρια, αυγά και φρούτα.


AdTech Ad

Παράλληλα, τα παιδιά πρέπει να έχουν καθημερινό πρόγραμμα άσκησης. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το παιδί, ήδη από μικρή ηλικία, θα πρέπει να περπατά όσο γίνεται περισσότερο.


Όσο μεγαλώνει, οι γονείς θα πρέπει να αυξήσουν την ώρα της αθλητικής δραστηριότητας του παιδιού. Ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, καράτε χορός κ.ά,  είναι μερικές από τις δραστηριότητες που μπορούν να ασχοληθούν τα παιδιά και οι οποίες προκαλούν αφενώς σημαντική αύξηση της οστικής πυκνότητας στη σπονδυλική στήλη και στη λεκάνη, και αφετέρου ενισχύουν το μυϊκό σύστημα.


Ακόμα κι αν ένα παιδί δεν θέλει να ασχοληθεί με μια αθλητική δραστηριότητα, οι γονείς καλό είναι να φροντίσουν να το ενθαρρύνουν  να βγει από το σπίτι και να παίξει έξω, να περπατήσει ή να πάει μία βόλτα.






 


 


 


 


 


Πηγή: mothersblog.gr


 






Πηγή: Daily-News.GR


Το τσιρότο δοκιμάστηκε με επιτυχία σε διαβητικά πειραματόζωα



Ερευνητές από τη Νότια Κορέα δημιούργησαν το πρώτο τσιρότο από το «θαυματουργό» υλικό γραφένιο, το οποίο προσκολλάται στο δέρμα και παρακολουθεί συνεχώς και με ακρίβεια το επίπεδο της γλυκόζης μέσω του ιδρώτα. Όταν χρειάζεται, το τσιρότο προχωρά στο δεύτερο στάδιο, στη μείωση του σακχάρου, απελευθερώνοντας αυτόματα μέσω του δέρματος το φάρμακο μετφορμίνη που περιέχει.


Το τσιρότο δοκιμάστηκε με επιτυχία σε διαβητικά πειραματόζωα (ποντίκια) και σε δύο υγιείς άνδρες. Η ανίχνευση της γλυκόζης στον ιδρώτα του δέρματος προβάλλει ως μια εναλλακτική λύση σε σχέση με την πιο επώδυνη ανίχνευση του σακχάρου στο αίμα, με τρύπημα του δακτύλου. Στόχος των επιστημόνων είναι ένα ελάχιστα επεμβατικό σύστημα, που αφενός θα παρακουλοθεί και αφετέρου θα ρυθμίζει το σάκχαρο.


Οι επιστήμονες του Κέντρου Έρευνας Νανοσωματιδίων του Ινστιτούτου Βασικής Επιστήμης στη Σεούλ, με επικεφαλής τον Ντάε-Χιεόνγκ Κιμ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό νανοτεχνολογίας «Nature Nanotechnology», πρόσθεσαν νανοσωματίδια χρυσού στο γραφένιο και το συνδύασαν με ένα πλέγμα από χρυσό, για να δημιουργήσουν ένα εύκαμπτο ημιδιαφανές τσιρότο.


Το τσιρότο περιέχει μια σειρά από μικροσκοπικούς αισθητήρες, που ανιχνεύουν στο δέρμα την υγρασία, τη γλυκόζη, την οξύτητα (pH) και τη θερμοκρασία του οργανισμού. Ο αισθητήρας της γλυκόζης «πιάνει» τις μεταβολές του pH στον ιδρώτα, ενώ στη συνέχεια οι αισθητήρες του pH και της θερμοκρασίας διορθώνουν την πρώτη μέτρηση της γλυκόζης, ώστε να είναι ακριβής σε πραγματικό χρόνο. Όταν από κοινού οι αισθητήρες του τσιρότου ανιχνεύσουν υψηλό επίπδο γλυκόζης στον ιδρώτα, τότε το τσιρότο πυροδοτεί μικροβελόνες, που απελευθερώνουν το φάρμακο μετφορμίνη μέσα στο δέρμα.


Το γραφένιο, ένα δισδιάστατο υλικό από άτομα άνθρακα, είναι πολλά υποσχόμενο σε εφαρμογές φορετών ή φορέσιμων (wearable) ηλεκτρονικών, καθώς είναι εύκαμπτο, καλός αγωγός του ηλεκτρισμού, μαλακό και πολύ λεπτό. Όμως από μόνο του είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθεί σε ηλεκτροχημικές συσκευές που ανιχνεύουν βιοδείκτες, γι’ αυτό οι κορεάτες επιστήμονες το συνδύασαν με χρυσό.


Και ένα «έξυπνο» τσιρότο ινσουλίνης


Σε μια παρεμφερή εξέλιξη, ερευνητές στις ΗΠΑ δημιούργησαν ένα άλλο πειραματικό «έξυπνο» συνθετικό τσιρότο, που είναι γεμάτο με βήτα-κύτταρα του παγκρέατος που παράγουν ινσουλίνη. Το τσιρότο απελευθερώνει δόσεις ινσουλίνης για να ελέγξουν το σάκχαρο στο αίμα, χωρίς κανένα κίνδυνο πρόκλησης υπογλυκαιμίας.


Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Β.Καρολίνα, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Ζεν Γκου του τμήμαστος βιοϊατρικής μηχανικής, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για νέα υλικά «Advanced Matierials».


Η μεταμόσχευση των βήτα-κυττάρων εμπεριέχει τον κίνδυνο της απόρριψής τους από τον οργανισμό του διαβητικού ή της εμφάνισης παρενεργειών. Το τσιρότο με βήτα-κύταρα αποτελεί μια εναλλακτική μη επεμβατική λύση.


Πέρυσι, στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά το «έξυπνο τσιρότο ινσουλίνης». Αλλά ενώ το αρχικό τσιρότο περιείχε μικροβελόνες με ινσουλίνη, το νέο τσιρότο -και αυτό από πολυμερές υλικό- περιέχει μικροβελόνες με ζωντανά βήτα-κύτταρα. Τα πειράματα σε πειραματόζωα με διαβήτη τύπου-1 έδειξαν ότι το τσιρότο ανιχνεύει γρήγορα την αύξηση του σακχάρου και ανταποκρίνεται άμεσα απελευθερώνοντας το φορτίο του.


Από διαβήτη πάσχουν περίπου 390 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως, οι οποίοι αναμένεται να φθάσουν τα 500 εκατομμύρια έως το 2030. Η ινσουλίνη είναι ορμόνη που παράγεται στο πάγκρεας και ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα. Εξαιτίας του διαβήτη, παράγεται ανεπαρκής ποσότητα ινσουλίνης, με συνέπεια να ανεβαίνει το σάκχαρο (υπεργλυκαιμία).


Οι ασθενείς με διαβήτη τύπου-1 («παιδικό») και εκείνοι με προχωρημένο διαβήτη τύπου-2 πρέπει να ελέγχουν τακτικά το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα τους και να κάνουν ενέσεις ινσουλίνης. Τυχόν λάθη στην ποσότητα του φαρμάκου μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες, όπως τύφλωση, ακρωτηριασμό άκρων, κώμα ή και θάνατο.


Το 1990 έγινε η πρώτη επιτυχής μεταμόσχευση ανθρώπινων βήτα-κυττάρων παραγωγής ινσουλίνης, όμως μέχρι σήμερα πάρα πολλοί ασθενείς απορρίπτουν το μόσχευμα και υποχρεώνονται σε μακρά ανοσοκατασταλτική θεραπεία, με όλες τις συνέπειες.


Θα πρέπει να προηγηθούν προκλινικές και κλινικές μελέτες, προτού το πειραματικό τσιρότο χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ασθενών. Όταν όμως αυτό συμβεί, σύμφωνα με τους επιστήμονες, θα αποτελέσει μια ασφαλέστερη επιλογή σε σχέση με τις υπάρχουσες.















Πηγή: Daily-News.GR


«Η ακρίβεια της δόσης είναι κρίσιμος δείκτης αποτελεσματικότητας»


«Η ακρίβεια της δόσης αναλγητικού αντιπυρετικού είναι κρίσιμος δείκτης αποτελεσματικότητας και ασφάλειας» τόνισε ο κος Ανδρέας Φρετζάγιας, Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής , σε σχετική ομιλία του στο 10o Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικού Κολλεγίου Παιδιάτρων, καθώς η  δόση θα πρέπει να  προσαρμοστεί τόσο με την ηλικία όσο και το σωματικό βάρος του παιδιού για να εξασφαλιστεί η καλύτερη κλινική αποτελεσματικότητα αλλά και  η ελαχιστοποίηση των όποιων παρενεργειών.


Ένα πολύ συχνό λάθος που κάνουν οι γονείς όταν χορηγούν στα παιδιά τους υγρές φαρμακευτικές  μορφές (σιρόπια- εναιωρήματα ) είναι να χρησιμοποιούν  κοινά κουτάλια κουζίνας, τα οποία ποικίλουν  σημαντικά σε όγκο. Αυτό  έχει σαν  αποτέλεσμα  είτε να υπερδοσολογούν αυξάνοντας τον κίνδυνο παρενεργειών  είτε να υποδοσολογούν  μειώνοντας  την αποτελεσματικότητα  του φαρμάκου.


Τα αποτελέσματα  πρόσφατης  μελέτης του Ινστιτούτου Βιοϊατρικών Επιστημών «Άλφα» (Falagas et al., 2010) που έγινε στη χώρα μας και συγκεκριμένα στη Αττική είναι εντυπωσιακά. Εξετάζοντας 71 διαφορετικά μικρά κουτάλια που συλλέχθηκαν από 25 νοικοκυριά βρέθηκαν να έχουν όγκο από 2,5 έως 7,3 ml.


Η σημαντική ετερογένεια στο τρόπο χορήγησης υγρών φαρμακευτικών μορφών οδήγησε τον Απρίλιο του 2015, την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιάτρων να εκδώσει  κατευθυντήριες  οδηγίες. Η Ακαδημία προτείνει ως αποκλειστικό  τρόπο χορήγησης  των υγρών φαρμακευτικών μορφών στα παιδιά τη δοσομετρική σύριγγα σε ml για την αποφυγή σύγχυσης και δοσομετρικών λαθών που συνδέονται με τα κουτάλια κουζίνας.


Οι γονείς λοιπόν για να αποφύγουν δοσολογικά σφάλματα θα πρέπει να χορηγούν στα παιδιά  σιρόπια και εναιωρήματα με την κατάλληλη και ειδικά σχεδιασμένη δοσομετρική σύριγγα σε ml που συμπεριλαμβάνεται στην συσκευασία των φαρμάκων. Οι κοινές σύριγγες δεν εξυπηρετούν καθώς δεν είναι σχεδιασμένες για τον σκοπό αυτό.


Είναι πολύ σημαντικό, επεσήμανε ο καθηγητής,  οι γονείς να επιλέγουν το σωστό αναλγητικό με βάση την αιτία του πόνου, να λαμβάνουν υπόψη τα τυχόν συγχορηχούμενα φάρμακα που δίνουν στα παιδιά, να έχουν διαβάσει  εξονυχιστικά το ένθετο φυλλάδιο oδηγιών και να έχουν κατανοήσει τις οδηγίες χορήγησής του ενώ ταυτόχρονα,  οι παιδίατροι θα πρέπει να δίνουν γραπτώς στους γονείς  τις οδηγίες χορήγησης του φαρμάκου στα παιδιά.


Τις περισσότερες φορές ο πυρετός οφείλεται σε λοιμώξεις που δεν είναι σοβαρές και δεν διαρκούν μεγάλα χρονικά διαστήματα. Ωστόσο, εάν το παιδί εξακολουθεί κα έχει πυρετό που δεν υποχωρεί εύκολα ή εμφανίσει κάποιο ανησυχητικό σύμπτωμα θα πρέπει να υπάρχει συμβουλή από τον παιδίατρο.


 


 


 


 


 


Πηγή: newsbeast.gr






Πηγή: Daily-News.GR


Η Ταρώ Λένορμαν ( Lenormand) του Μεσαιωνικού Ωροσκοπίου, προβλέπει για το Απρίλιο 2016 και αποκαλύπτει πως θα εξελιχθεί ο μήνας και για τα 12 ζώδια στην ερωτική τους ζωή…



Κριός Απρίλιος 2016 Κάρτα Ταρώ : Ο Κύριος

Αν είσαι γυναίκα, ο άνδρας που σε ενδιαφέρει θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον σου με πληθώρα γεγονότων και εξελίξεων που θα καθορίσουν κατά πολύ το κοινό σας μέλλον. Αν είσαι άνδρας, εκμεταλλεύσου την γοητεία και την δυναμική προσωπικότητα σου αυτό το μήνα για να κερδίσεις ότι επιθυμείς στην ερωτική σου ζωή.


Τυχερή μέρα: Κυριακή

Ιδανικά ταιριάσματα Απριλίου : Λέων, Κριός

Ακατάλληλα ταιριάσματα Απριλίου: Υδροχόος, Ζυγός


Ταύρος Απρίλιος 2016 Κάρτα Ταρώ : Ο Πελαργός

Η ερωτικός τομέας αλλάζει ριζικά! Ακόμα κι αν σε αποσυντονίσουν αρχικά οι αλλαγές, το αποτέλεσμα θα είναι μία νέα θετική ερωτική ζωή που σε περιμένει να την απολαύσεις, είτε είσαι δεσμευμένος, είτε όχι! Αν αυτό που επιθυμείς είναι η δημιουργία  οικογένειας, το ενδεχόμενο μίας εγκυμοσύνης είναι πολύ πιθανό.


Τυχερή μέρα: Πέμπτη

Ιδανικά ταιριάσματα Απριλίου : Τοξότης, Καρκίνος

Ακατάλληλα ταιριάσματα Απριλίου: Δίδυμος, Αιγόκερως


Δίδυμος Απρίλιος 2016 Κάρτα Ταρώ : Το Δρεπάνι

Η ερωτική σου ζωή περνάει μία επικίνδυνη και απειλητική περίοδο. Τα λάθη που κάνεις τώρα δεν συγχωρούνται αλλά ούτε και τα παρελθοντικά μένουν ατιμώρητα. Πρόκειται για μία περίοδο που κάποιες καταστάσεις θα τελειώσουν επίπονα και καλά θα κάνεις να είσαι προετοιμασμένος. Μην ξεχνάς ότι αφήνοντας το παρελθόν πίσω, η ζωή θα στο ανταποδώσει με μία νέα αρχή.


Τυχερή μέρα: Σάββατο

Ιδανικά ταιριάσματα Απριλίου : Σκορπιός, Καρκίνος

Ακατάλληλα ταιριάσματα Απριλίου: Ταύρος, Αιγόκερως


Καρκίνος Απρίλιος 2016 Κάρτα Ταρώ : Ο Δρόμος

Η ερωτική σου ζωή αυτό το μήνα, θα σε τοποθετήσει απέναντι σε αβεβαιότητες, διλήμματα αλλά και πολλές επιλογές στα συναισθηματικά σου ζητήματα. Σκέψου πολύ πριν πάρεις οποιαδήποτε απόφαση, επιστράτευσε λογική και διαίσθηση και ζύγισε προσεχτικά τα υπέρ και τα κατά κάθε επιλογής. Να περιμένεις πολλά σκαμπανεβάσματα ερωτικά τα όποια θα σε μπερδέψουν, είτε είσαι ελεύθερος, είτε όχι.


Τυχερή μέρα: Παρασκευή

Ιδανικά ταιριάσματα Απριλίου : Ταύρος, Ζυγός, Ιχθύς

Ακατάλληλα ταιριάσματα Απριλίου: Κριός, Παρθένος


Λέων Απρίλιος 2016 Κάρτα Ταρώ : Το Κλειδί

Πολλά υπάρχοντα αισθηματικά προβλήματα θα λυθούν αυτή τη περίοδο και αρκετές ευκαιρίες για νέα ξεκινήματα θα σου δοθούν από το πουθενά. Πολλές επιθυμίες σου θα πραγματοποιηθούν και οι κατακτήσεις σου θα είναι αμέτρητες. Μην σταματάς τώρα τις προσπάθειες σου για επιτυχία, γιατί τώρα είναι η στιγμή που θα πάρεις την επιβράβευση που αξίζεις.


Τυχερή μέρα: Πέμπτη

Ιδανικά ταιριάσματα Απριλίου : Υδροχόος, Σκορπιός

Ακατάλληλα ταιριάσματα Απριλίου: Λέων, Ταύρος


Παρθένος Απρίλιος 2016 Κάρτα Ταρώ : Ο Σκύλος

Αν είσαι δεσμευμένος δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς όσον αφορά την πίστη και την αφοσίωση του συντρόφου σου. Αν είσαι ελεύθερος  μέσα από τον φιλικό σου κύκλο, θα σου δοθεί η ευκαιρία για ένα μεγάλο έρωτα. Γενικά, είναι μία ιδιαίτερα ευνοϊκή, ήρεμη και ευχάριστη περίοδος στα ερωτικά σου, χωρίς ιδιαίτερα εντυπωσιακές εξελίξεις και αλλαγές.


Τυχερή μέρα: Παρασκευή

Ιδανικά ταιριάσματα Απριλίου : Ταύρος, Ζυγός, Ιχθύς

Ακατάλληλα ταιριάσματα Απριλίου: Κριός, Παρθένος


Ζυγός Απρίλιος 2016 Κάρτα Ταρώ : Ο Πύργος

Η ερωτική σου ζωή θα εξελιχθεί θετικά αλλά αργά και σταθερά, αυτό το μήνα. Επιστράτευσε λογική και ωριμότητα και περίμενε τις ευχάριστες εξελίξεις που θα έρθουν, χωρίς να ανυπομονείς. Αν έχεις σχέση πολύ πιθανόν να υπάρξει ένα είδος επισημοποίησης και αν είσαι ελεύθερος ίσως κάνεις μία πολύ σημαντική γνωριμία που θα οδηγήσει σε σχέση.


Τυχερή μέρα: Πέμπτη

Ιδανικά ταιριάσματα Απριλίου : Τοξότης, Καρκίνος

Ακατάλληλα ταιριάσματα Απριλίου: Δίδυμος, Αιγόκερως


Σκορπιός Απρίλιος 2016 Κάρτα Ταρώ : Ο Καβαλάρης

Ερωτικές ειδήσεις, μηνύματα ή τηλεφωνήματα θα σε ξαφνιάσουν ευχάριστα. Αν είσαι δεσμευμένος η επικοινωνία με το σύντροφο θα βελτιωθεί και θα σας βοηθήσει στην επίλυση των όποιων προβλημάτων της σχέσης σας. Αν είσαι ελεύθερος το φλερτ και οι ερωτικές επικοινωνίες δεν θα σταματούν καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα.


Τυχερή μέρα: Τετάρτη

Ιδανικά ταιριάσματα Απριλίου : Δίδυμος, Παρθένος

Ακατάλληλα ταιριάσματα Απριλίου: Τοξότης, Ιχθύς


Τοξότης Απρίλιος 2016 Κάρτα Ταρώ : Η Αλεπού

Είτε είσαι δεσμευμένος, είτε ελεύθερος, δεν θα αντιμετωπίσεις την συμπεριφορά που θα ήθελες από το άτομο που σε ενδιαφέρει. Πολλές απογοητεύσεις, σκληρότητα, εγωισμό και ίσως και εξαπάτηση είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της ερωτικής σου ζωής αυτό το μήνα, αν δεν σταματήσεις να εμπιστεύεσαι τους άλλους τυφλά.


Τυχερή μέρα: Τετάρτη

Ιδανικά ταιριάσματα Απριλίου : Δίδυμος, Παρθένος

Ακατάλληλα ταιριάσματα Απριλίου: Τοξότης, Ιχθύς


Αιγόκερως Απρίλιος 2016 Κάρτα Ταρώ : Το Πλοίο

Μέσα από ταξίδια, μετακινήσεις και επαφές, θα έρθουν πολλές μόνιμες χαρές στην αισθηματική σου ζωή είτε είσαι δεσμευμένος, είτε ελεύθερος. Πιθανός έρωτας από απόσταση ή μέσα από την επαγγελματική ζωή.


Τυχερή μέρα: Πέμπτη

Ιδανικά ταιριάσματα Απριλίου : Τοξότης, Καρκίνος

Ακατάλληλα ταιριάσματα Απριλίου: Δίδυμος, Αιγόκερως


Υδροχόος Απρίλιος 2016 Κάρτα Ταρώ : Η Κυρία

Αν είσαι γυναίκα η ερωτική ζωή θα σε ανταμείψει αυτό το μήνα με κάθε τρόπο, χωρίς καν να προσπαθήσεις, αφού θα λάμπεις εμφανισιακά, θα εκπέμπεις ερωτισμό και θα σφύζεις από αυτοπεποίθηση! Αν είσαι άνδρας, τα θέματα που σε απασχολούν σχετικά με τη γυναίκα που σε ενδιαφέρει, θα έχουν μόνο θετική έκβαση.


Τυχερή μέρα: Δευτέρα

Ιδανικά ταιριάσματα Απριλίου : Καρκίνος, Ταύρος

Ακατάλληλα ταιριάσματα Απριλίου: Αιγόκερως, Σκορπιός


Ιχθύς Απρίλιος 2016 Κάρτα Ταρώ : Τα Πουλιά

Απρόσμενη τύχη στον έρωτα, ξαφνικά ερωτικά μηνύματα και ερωτικές ευχάριστες στιγμές επιφυλάσσει αυτός ο μήνας. Φρόντισε να ξεπεράσεις μικροδυσκολίες που σε απασχολούν και σε ρίχνουν ψυχολογικά και απόλαυσε τα δώρα που θα σου δοθούν.


Τυχερή μέρα: Κυριακή

Ιδανικά ταιριάσματα Απριλίου : Ιχθύς, Λέων

Ακατάλληλα ταιριάσματα Απριλίου: Παρθένος, Υδροχόος


Πηγή:boro 









Πηγή: Daily-News.GR

MARI themes

Από το Blogger.