Φασόλια χάντρες πικάντικα


Υλικά για 2 άτομα

250γρ φασόλια χάντρες

1 ½ φλιτζάνι χυμό ντομάτας

1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας

1 μέτριο κρεμμύδι ξερό


4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Χυμό από 1 λεμόνι

Αλάτι, πιπέρι

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή

1 μικρή πιπεριά καυτερή

½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο


Εκτέλεση

Βράζουμε τα φασόλια σε ζεστό νερό ώστε να τα σκεπάζει κατά 2 δάχτυλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι πολτοποιημένο και βράζουμε για 5 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό και τον πελτέ ντομάτας, 1 κουταλιά λάδι, αλάτι, πιπέρι, την πιπεριά και την πάπρικα. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι τα φασόλια να μαλακώσουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε το λεμόνι και τον άνηθο και βράζουμε για ακόμη 2-3 λεπτά ώστε να χυλώσει το φαγητό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο ωμό.






Πηγή: Daily-News.GR