Στη Σάντα Μόνικα βρίσκεται η Kelly Rohrbach, η οποία θα υποδυθεί την C.J. Parker στο κινηματογραφικό ριμέικ του «Baywatch» το οποίο αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 19 Μαΐου 2017.


Το μοντέλο και ηθοποιός επιστρέφοντας από τη θάλασσα ανακάλυψε πως ξέχασε τα κλειδιά του δωματίου της


Η ξανθιά Kelly και πρώην του Leonardo Di Caprio και να θέλει δεν μπορεί να γλυτώσει από τους παπαράτσι που την ακολουθούν σε κάθε της βήμα.


kelly4


Το μοντέλο και ηθοποιός επιστρέφοντας από τη θάλασσα, η Kelly,  έσκυψε να πάρει κάτι από την τσάντα της με αποτέλεσμα να φανούν τα οπίσθιά της. Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει η Sun, η όμορφη ηθοποιός δίνει την αίσθηση ότι δεν φοράει μαγιό όπως το δημοσίευμα ξεκαθαρίζει ότι απλά αυτό πρέπει να είναι… μικροσκοπικό.


kelly3


Ο… τυχερός υπάλληλος του ξενοδοχείου δεν μπορούσε να πάρει τα μάτια του από πάνω της και οι φωτογραφίες κάνουν το γύρο του διαδικτύου.


kelly2kelly1


 


 


 


 


 


Πηγή: newsbeast.gr






Πηγή: Daily-News.GR


Δείτε μερικά κόλπα για να απαλλαγείτε από την ενοχλητική παρουσία τους



Το καλοκαίρι, μαζί με τη ζέστη έχει φέρει μαζί του και μερικούς… επισκέπτες όπως είναι οι μύγες.




Αν το σπίτι μάλιστα δεν έχει σίτες και γεμίζει εύκολα έντομα, η κατάσταση γίνεται ανυπόφορη ενώ θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα τρόφιμα που αφήνετε ακάλυπτα. Δείτε μερικά κόλπα για να απαλλαγείτε από τις μύγες και την ενοχλητική παρουσία τους…


1. Γεμίστε κάποια βαζάκια με λίγο νερό και προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο σιτρονέλας. Βάλτε τα σε παράθυρα και στην κουζίνα σας.


2. Γεμίστε ένα μπολάκι με λευκό ξίδι και τοποθετήστε το δίπλα στη μπαλκονόπορτα ή στα παράθυρα. Θα αποτελέσει… εμπόδιο για τα έντομα και την είσοδό τους στο σπίτι.


3. Πάρτε μερικά φύλλα δάφνης και τυλίξτε τα μέσα σε τούλια. Κρεμάστε τα κοντά σε παράθυρα και πόρτες.


4. Αγοράστε μερικά αρωματικά φυτά. Λεβάντα, μέντα και βασιλικός δεν είναι από τις αγαπημένες μυρωδιές που έχουν οι μύγες και λειτουργούν ως φυσικά εντομοαπωθητικά.











Πηγή: baby.gr







Πηγή: Daily-News.GR


Δείτε τις φωτογραφίες της


Είναι όμορφη και σέξι και δεν το κρύβει. Ο λόγος για τη Βίκυ Κάβουρα που δε διστάζει να προβάλει τα δυνατά της σημεία όπου βρεθεί κι όπου σταθεί.


Η ηθοποιός διατηρεί ένα από τα πιο καλογυμνασμένα κορμιά της ελληνικής σόουμπιζ και επιλέγει να το αναδείξει με μικροσκοπικά φορέματα, ντεκολτέ και καυτά μπικίνι.


Η Βίκυ Κάβουρα εθεάθη σε ξαπλώστρα σε παραλία της Βούλας να λιάζει το κορμί της.


Δείτε τις φωτογραφίες της


kavoura2kavoura3kavoura1


 


 


 


 


 


Πηγή: newsbeast.gr






Πηγή: Daily-News.GR



Η μερική απώλεια μαλλιών είναι συνηθισμένο φαινόμενο, ειδικά όσο μεγαλώνει κάποιος, και μπορεί να οφείλεται σε διατροφικές διαταραχές, άγχος, χαμηλά επίπεδα σιδήρου, διαταραχές στο θυρεοειδή ή ορμονικές ανισορροπίες.




Η τριχόπτωση που συνδέεται με τέτοια προβλήματα, μπορεί να είναι προσωρινή, λένε οι ειδικοί, καθώς ο θύλακας της τρίχας δεν είναι κατεστραμμένος και η τρίχα μεγαλώνει ξανά όταν το πρόβλημα λυθεί.


Φυσιολογικά, η κάθε τρίχα μεγαλώνει περίπου 1,2 εκατοστά το μήνα και ολοκληρώνει τον κύκλο ζωής της κάθε 6 χρόνια. Όταν φτάσει στο μάκρος που είναι γενετικά προγραμματισμένη να φτάσει, μένει σταθερή (τελογενής φάση) για κάποιο διάστημα και μετά πέφτει. Το τριχοθυλάκιο όμως από όπου έπεσε, γρήγορα ξεκινά να βγάζει καινούργια τρίχα.


bigstock Woman Holding Comb While Looki 115271936


Διατροφή


Τα υγιή μαλλιά απαιτούν καλή διατροφή και καλή λειτουργία του ενδοκρινικού συστήματος.


Η απότομη απώλεια βάρους ή οι δίαιτες που αποκλείουν διάφορες ομάδες τροφίμων (π.χ. πρωτεΐνες) μπορεί να προκαλέσουν τριχόπτωση, επειδή ο οργανισμός στερείται βασικά θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν και στην υγεία της τρίχας.


Υιοθετήστε μια διατροφή πλούσια σε φρέσκα λαχανικά και φρούτα εποχής, ανάλατουςξηρούς καρπούς και σπόρους, ελαιόλαδο, λιπαρά ψάρια, πουλερικά, άπαχο κόκκινο κρέας και γαλακτοκομικά που εξασφαλίζει στον οργανισμό:


-Βιταμίνες Α, C και Ε, με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που προλαμβάνουν την τριχόπτωση και ευνοούν την παραγωγή νέων τριχών.


-Μέταλλα, όπως ο σίδηρος, του οποίου η χρόνια έλλειψη προκαλεί τριχόπτωση, ο χαλκός, που προλαμβάνει την τριχόπτωση, το θείο, που αποτελεί βασικό συστατικό της τρίχας, και τέλος ο ψευδάργυρος, η ανεπάρκεια του οποίου μπορεί να κάνει τα μαλλιά πολύ ξηρά ή πολύ λιπαρά και εύθραυστα και να οδηγήσει στην απώλειά τους.



 


 


 


 


 


 


Πηγή: onmed.gr






Πηγή: Daily-News.GR



Όσοι αγαπούν το αλκοόλ, τρώνε πολλά αλλαντικά και έχουν μερικά κιλά παραπάνω διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του στομάχου, όπως διαπιστώθηκε από πρόσφατη συστηματική ανασκόπηση της παγκόσμιας έρευνας, τα ευρήματα της οποίας δημοσιεύθηκαν από το American Institute for Cancer Research (AICR) και το World Cancer Research Fund (WCRF).




Η ανασκόπηση, με τίτλο «Diet, Nutrition, Physical Activity and Stomach Cancer», συγκέντρωσε και ανέλυσε τη διαθέσιμη επιστημονική βιβλιογραφία σε παγκόσμιο επίπεδο σχετικά με τον καρκίνο του στομάχου, τη διατροφή, τη σωματική άσκηση και το βάρος.


Συγκεκριμένα εξετάστηκαν 89 μελέτες, που περιελάμβαναν στοιχεία 17,5 εκατομμυρίων ενηλίκων, εκ των οποίων οι 77.000 είχαν διαγνωστεί με καρκίνο του στομάχου.


Τα αποτελέσματα της ανασκόπησης κατέδειξαν, ότι για κάθε 50 γρ. ημερήσιας κατανάλωσης επεξεργασμένου κρέατος, ο κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου του κατώτερου μέρους του στομάχου αυξάνεται κατά 18%, εύρημα, που συμπληρώνει τα υπάρχοντα στοιχεία μελετών που αφορούν τις αυξημένες πιθανότητες εμφάνισηςκαρκίνου του παχέος εντέρου, που έχουν όσοι αγαπούν τα λουκάνικα, τα σαλάμια, το μπέικον και άλλα επεξεργασμένα κρέατα.


Επιβεβαίωσε επίσης τις βλαβερές επιπτώσεις, που έχει στον οργανισμό η κατανάλωσηαλκοόλ, δίνοντας άλλον έναν λόγο στους λάτρεις να το διακόψουν ή να το μειώσουν στο ελάχιστο. Κι αυτό, γιατί οι ερευνητές βρήκαν ότι η συστηματική ημερήσια κατανάλωση τριών ή περισσότερων αλκοολούχων ποτών αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του στομάχου, ο οποίος είναι πιο εμφανής στους άνδρες, όπως και στους καπνιστές ή πρώην καπνιστές.


bigstock Assorted deli meats ham sau 109785017


Πέραν των ανωτέρω, όσοι καταναλώνουν καθημερινά αλκοόλ και επεξεργασμένα κρέατα είναι πιθανότερο να μην προσέχουν τη διατροφή τους, με συνέπεια να έχουν μερικά κιλά παραπάνω. Σύμφωνα με τα ευρήματα, το τελευταίο αποτελεί μια επιπλέον αιτία εμφάνισης καρκίνου του στομάχου, καθώς το πλεονάζον βάρος συνδέθηκε με την εμφάνιση της νόσου, ανεβάζοντας τον αριθμό των καρκίνων, που σχετίζονται με την παχυσαρκία στους έντεκα. Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, ο κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου του ανώτερου στομάχου αυξάνεται κατά 23% ανά 5 μονάδες αύξησης του Δείκτη Μάζας Σώματος.


Σύμφωνα με τον γενικό χειρουργό και εξειδικευμένο στη χειρουργική ογκολογία και προηγμένη λαπαροσκοπική χειρουργική Δρ. Εμμανουήλ Ζαχαράκη, Επ. Καθηγητή Πανεπιστημίου Imperial College London, «κάθε χρόνο 1 εκατομμύριο άνθρωποι διαγιγνώσκονται παγκοσμίως με γαστρικό καρκίνο, κατατάσσοντάς τον στην πέμπτη θέση της λίστας των συχνότερα εμφανιζόμενων καρκίνων. Η νόσος μπορεί να διακριθεί ανατομικά στον καρκίνο του ανώτερου, μέσου και του κατώτερου τριτημορίου του στομάχου και καθένας απ’ αυτούς έχει κάποιους ιδιαίτερους παράγοντες κινδύνου, ενώ πλήττουν με διαφορετική συχνότητα τους πληθυσμούς. Στατιστικά, στις δυτικές κοινωνίες η εμφάνιση καρκίνου στο ανώτερο τμήμα του στομάχου είναι συχνότερη και κύρια αιτία γι’ αυτό αποτελούν οι διαιτητικές συνήθειες και η παχυσαρκία, που μαστίζει τις χώρες υψηλού εισοδήματος. Αντίθετα, ο καρκίνος, που δεν σχετίζεται με το πλεονάζον βάρος αλλά με το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού και εμφανίζεται στο κατώτερο τμήμα του στομάχου ταλαιπωρεί περισσότερο τους ασιατικούς πληθυσμούς.


Η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της συγκεκριμένης έρευνας πρέπει να αποτελέσει το εφαλτήριο για την υιοθέτηση μιας πιο υγιεινής διατροφής, αλλά και εν γένει τρόπου ζωής, καθώς η νόσος συνδέεται και με το κάπνισμα.


Όλοι μας μπορούμε να κάνουμε μικρές αλλαγές προκειμένου να διατηρήσουμε το βάρος μας σ’ ένα φυσιολογικό επίπεδο και να βελτιώσουμε την υγεία μας προκειμένου να προλάβουμε τον καρκίνο του στομάχου.


Η ένταξη στο καθημερινό διαιτολόγιο περισσότερων φρούτων και λαχανικών μπορεί να λειτουργήσει σαν ασπίδα ενάντια στη συγκεκριμένη μορφή της νόσου. Με αυτά τα μικρά και απλά βήματα θα μπορούσε να αποφευχθεί τουλάχιστον το 10-15% των νέων περιστατικών καρκίνου του στομάχου», συμβουλεύει ο Δρ. Ζαχαράκης, και προειδοποιεί: «Ο γαστρικός καρκίνος έχει υψηλά ποσοστά θνησιμότητας. Για την ακρίβεια είναι ο τρίτος πιο θανατηφόρος καρκίνος και ο κύριος λόγος είναι η καθυστέρηση διάγνωσής του. Εφόσον εντοπιστεί έγκαιρα, η ριζική χειρουργική αφαίρεση μέρους ή ολόκληρου του στομάχου με εκτεταμένο λεμφαδενικό καθαρισμό (D2 γαστρεκτομή), σε συνδυασμό με προεγχειρητική ή και μετεγχειρητική θεραπεία σε πολλές περιπτώσεις, αποτελεί την ενδεδειγμένη θεραπευτική επιλογή. Συχνά όμως, διαγιγνώσκεται αφού έχει κάνει μεταστάσεις, οπότε χάνεται η δυνατότητα χειρουργικής αντιμετώπισης. Αυτό που αξίζει πάντως να υπογραμμιστεί είναι ότι η γαστρεκτομή από μόνη της δεν επαρκεί για την αντιμετώπιση της νόσου και πρέπει να συμπληρώνεται από εκτεταμένο λεμφαδενικό καθαρισμό, μετά από τον οποίο η 5ετής επιβίωση των ασθενών εκτινάσσεται σε ποσοστό πάνω από 50%. Βέβαια είναι απαραίτητη, προκειμένου να αναπαραχθούν αυτά τα αποτελέσματα, η ουσιαστική εκπαίδευση και εξειδίκευση του χειρουργού στις συγκεκριμένες επεμβάσεις με εκτεταμένο λεμφαδενικό καθαρισμό, καθώς στο εξωτερικό υπολογίζεται ότι ένας χειρουργός χρειάζεται να πραγματοποιήσει περίπου 40-50 τέτοιες επεμβάσεις πριν κριθεί επαρκής και να τις εφαρμόσει με αποτελεσματικότητα και κυρίως με ασφάλεια για τον ασθενή. Δεδομένης λοιπόν της πολυπλοκότητας και του υψηλού κόστους αντιμετώπισης της νόσου, η κατανόηση των παραγόντων που μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητες ανάπτυξής της, θα βοηθήσουν στην υιοθέτηση στρατηγικών πρόληψης ώστε να ανακοπεί η ανοδική τάση εμφάνισης του γαστρικού καρκίνου».



 


 


 


 


Πηγή: onmed.gr







Πηγή: Daily-News.GR



Οι σωματικά δραστήριοι άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, διατρέχουν χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου.




Η κα Ειρήνη Μίχου επίκουρη καθηγήτρια Ιατρικής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή «Johns Hopkins» της Βαλτιμόρης και οι συνεργάτες της εστίασαν στα καρδιοπροστατευτικά οφέλη της γυμναστικής για τις γυναίκες.


Μελετώντας στοιχεία που αφορούσαν περισσότερες από 97.000 γυναίκες, 27-44 ετών, που είχαν λάβει μέρος στη μελέτη Nurses’ Health Study 2, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες που ήταν περισσότερο σωματικά δραστήριες κατά τη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου τους είχαν τον χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου.


Συγκεκριμένα εστίασαν στη συχνότητα, ποσότητα χρόνου, ένταση και είδος της σωματικής άσκησης που ανέφεραν οι γυναίκες. Κατά τη διάρκεια της 20ετους μελέτης, 544 γυναίκες εκδήλωσαν καρδιακή νόσο.


bigstock Fit woman sitting on bench hol 69558772


Από την επεξεργασία των δεδομένων προέκυψε ότι οι νέες γυναίκες που γυμνάζονται μόλις 2,5 ώρες την εβδομάδα μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου έως και 25%.


Η γυμναστική δεν χρειαζόταν να είναι έντονη. Μάλιστα, η μέτριας έντασης άθληση, όπως το ζωηρό περπάτημα, σχετίστηκε με τον χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου.


Οι γυναίκες που ωφελούνταν περισσότερο ήταν αυτές που γυμνάζονταν πιο πολύ, δηλαδή τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα.


Σημειώνεται ότι δεν έπαιζε ρόλο το σωματικό βάρος της γυναίκας όταν άρχισε να γυμνάζεται για να μειωθεί ο κίνδυνος καρδιακής νόσου.


«Τα 150 λεπτά μπορούν να αφορούν μέτρια έως έντονη άθληση, κατανεμημένα σε όσα περισσότερα διαστήματα θέλει η γυναίκα, την εβδομάδα. Είτε πηγαίνει κανείς στο γυμναστήριο, είτε περπατά, κάνει ποδήλατο ή άλλη μέτρια σωματική δραστηριότητα, μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου» εξηγεί μέλος της επιστημονικής ομάδας.


Η Δρ Μίχου υπενθυμίζει ότι «η αυξημένη σωματική δραστηριότητα έχει ήδη αποδειχθεί από προηγούμενες μελέτες ότι μειώνει την εμφάνιση καρδιακής νόσου, εγκεφαλικού επεισοδίου, καρκίνων, διαβήτη και πολλών άλλων χρόνιων καταστάσεων υγείας».


Οι ερευνήτριες συμπληρώνουν ότι και οι άνδρες μπορούν να έχουν όμοια οφέλη με λίγες ώρες γυμναστική την εβδομάδα.


Η μελέτη δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Circulation.



 


 


 


 


 


 


Πηγή: onmed.gr






Πηγή: Daily-News.GR



Οι άνθρωποι που δεν κοιμούνται καλά αναπτύσσουν κυτταρικές βλάβες που οδηγούν στη βιολογική γήρανση του οργανισμού.




Προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει ότι μόλις μία εβδομάδα κακού ύπνου συνδέεται με βλάβες στην καρδιά λόγω αύξησης στα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης, ευρήματα που εξηγούν γιατί όσοι κοιμούνται λίγες ώρες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιαγγειακών επιπλοκών, όπως το έμφραγμα και το εγκεφαλικό επεισόδιο.


Σε νέα μελέτη που πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Λος Άντζελες σε 2.078 γυναίκες, διαπίστωσαν πως όσες είχαν συμπτώματα όπως ο ανήσυχος ύπνος, η συχνή αφύπνιση στη διάρκεια της νύχτας και το πολύ πρωινό ξύπνημα, ήταν βιολογικώς δύο χρόνια μεγαλύτερες απ’ ό,τι οι γυναίκες ίδιας χρονολογικής ηλικίας που κοιμόντουσαν καλά το βράδυ.


bigstock Long Sleeplessness Night 107669837


Το ίδιο συνέβαινε και σε όσες έπασχαν από αϋπνία και δυσκολεύονταν να αποκοιμηθούν με συνέπεια να στριφογυρίζουν στα κρεβάτια τους.0


«Τα στοιχεία μας υποδηλώνουν ότι οι γυναίκες με αυτά τα προβλήματα γερνούν πριν την ώρα τους από βιολογικής πλευράς και χάνουν σχεδόν δύο χρόνια από τη ζωή τους», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Τζούντιθ Κάρολ, επίκουρη καθηγήτρια Ψυχιατρικής στο Ινστιτούτου Νευροεπιστήμης & Ανθρώπινης Συμπεριφοράς Semel του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες (UCLA).


Η δρ Κάρολ και οι συνεργάτες της εξέτασαν το επιγενετικό βιολογικό ρολόι στα ανοσοποιητικά κύτταρα των εθελοντριών για να δουν πόσο επηρεαζόταν από την κακή ποιότητα του ύπνου τους.


Όπως διαπίστωσαν, η επιγενετική ηλικία των εθελοντριών με τα προβλήματα ύπνου ήταν μεγαλύτερη απ’ ό,τι των υπολοίπων.


Η Επιγενετική είναι η επιστήμη που μελετά τις αλλαγές που επιφέρει ο τρόπος ζωής στη λειτουργία των γονιδίων και μπορεί να επηρεάσουν την ενεργοποίηση και την αδρανοποίηση ενός γονιδίου, καθώς και τον τρόπο ερμηνείας και έκφρασης των πληροφοριών που περιέχει.


Και κατέληξε: «Ο ύπνος αποτελεί προϋπόθεση υγείας και γι’ αυτό όποιος αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα με αυτόν, πρέπει να απευθυνθεί σε έναν ειδικό για να υποβληθεί σε θεραπεία, όπως η γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία που είναι η πιο αποτελεσματική εναντίον της αϋπνίας».


Τα συμπεράσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση «Biological Psychiatry».



 


 


 


 


 


 


Πηγή: onmed.gr






Πηγή: Daily-News.GR



Η πνευμονική εμβολή είναι μία πολύ επικίνδυνη κατάσταση, που μπορεί να κοστίσει τη ζωή.




Συνήθως ξεκινά από ένα θρόμβο στις φλέβες των ποδιών ή της πυέλου, τμήμα του οποίου αποσπάται και φθάνει στον πνεύμονα όπου αποφράσσει κάποια αρτηρία.


Αυτό έχει ως συνέπεια να διακόπτεται η αιμάτωση του τμήματος του πνεύμονα που τροφοδοτείται από τη συγκεκριμένη αρτηρία και να σταματά η λειτουργία του, γεγονός που μειώνει την οξυγόνωση του οργανισμού.


Περίπου 10% των ασθενών χάνουν τη ζωή τους μέσα στην πρώτη ώρα από την εκδήλωση της πνευμονικής εμβολής. Η άμεση έναρξη αντιπηκτικής αγωγής μειώνει τη θνησιμότητα σε κάτω από 5% των ασθενών.


bigstock Man Watching Television 1520079


Νέα ιαπωνική έρευνα επιβεβαιώνει ευρήματα προηγούμενων μελετών που συνδέουν τον κίνδυνο πνευμονικής εμβολής με την καθιστική ζωή.


Η μελέτη διεξήχθη σε δεκάδες χιλιάδες εθελοντές και έδειξε πως η υπερβολική ακινησία μπροστά την τηλεόραση μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από θρόμβο αίματος στον πνεύμονα.

Μάλιστα, όσο περισσότερη τηλεόραση βλέπει κανείς, τόσο το χειρότερο.


Η αύξηση ξεκινά από το 40% για τις πρώτες δύο ώρες τηλεθέασης για να υπερδιπλασιαστεί μετά τις πέντε ώρες ημερησίως.


Η μελέτη πραγματοποιήθηκε πριν από την εισαγωγή των λάπτοπ και των υπηρεσιών απεριόριστης πρόσβασης σε κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, γι’ αυτό οι ερευνητές εκτιμούν πως ο κίνδυνος είναι ακόμα μεγαλύτερος.


Οι Ιάπωνες επιστήμονες παρακολούθησαν επί 19 χρόνια την πορεία της υγείας 86.024 συμπατριωτών τους, οι οποίοι είχαν ηλικία άνω των 40 ετών την περίοδο 1988-1990 που δήλωσαν συμμετοχή στη μελέτη.


Οι θάνατοι από πνευμονική εμβολή ήταν 2,8 ανά 100.000 ανθρωποέτη -μονάδα μέτρησης που περιγράφει τη συχνότητα ενός νοσήματος σε μία συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα και σε ορισμένο αριθμό ετών- στους εθελοντές που έβλεπαν κάτω από 2,5 ώρες τηλεόραση την ημέρα και 4,8 ανά 100.000 ανθρωποέτη σε όσους έβλεπαν 2,5 έως 4,9 ώρες τηλεόραση την ημέρα.


Αντίστοιχα, σε όσους υπερέβαιναν τις 5 ώρες τηλεόρασης ημερησίως, η αναλογία ήταν 8,2 θάνατοι ανά 100.000 ανθρωποέτη.


Όπως δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Χιρογιάσου Ίσο, καθηγητής Επιδημιολογίας & Δημοσίας Υγείας στο Πανεπιστήμιο της Οσάκα «η συχνότητα της πνευμονικής εμβολής αυξάνεται με την καθιστική ζωή, γι’ αυτό έχει ζωτική σημασία να λαμβάνουν οι τηλεθεατές μέτρα. Συνιστάται να σηκώνονται τουλάχιστον μία φορά την ώρα για να περπατήσουν λίγο και να τεντωθούν, καθώς και να τεντώνουν και να χαλαρώνουν τους μυς των ποδιών επί πέντε λεπτά ανά ώρα που βλέπουν τηλεόραση».


Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Circulation», την οποία εκδίδει η Αμερικανική Εταιρεία Καρδιάς (AHA).



 


 


 


 


 


Πηγή: onmed.gr






Πηγή: Daily-News.GR


Τι πρέπει και δεν πρέπει να κάνουμε


Η μπαταρία των κινητών και η ισχύς τους είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που ενδιαφέρει τους χρήστες.


Αυτό που μπερδεύει βέβαια πολλές φορές, είναι διάφοροι μύθοι σχετικά με τις μπαταρίες και πώς μπορεί να διατηρηθεί περισσότερο η ζωή τους. Δείτε μερικά πράγματα που ισχύουν ή δεν ισχύουν για την μπαταρία λιθίου του κινητού σας…


1. Φόρτιση όλη τη νύχτα


Ακόμη και αν έχεις ακούσει ότι όταν η φόρτιση φτάσει το 100% πρέπει το κινητό να βγει από την πρίζα αλλιώς η μπαταρία θα χαλάσει, αυτό δεν ισχύει. Οι μπαταρίες αυτές διαθέτουν «έξυπνα» κυκλώματα τα οποία διακόπτουν την τροφοδοσία της μπαταρία, μόλις αυτή έχει φορτίσει πλήρως. Αυτό σημαίνει ότι δεν τίθεται θέμα μείωσης του προσδόκιμου ζωής ή ακόμη και κίνδυνος έκρηξης.


2. Πρέπει να αφήνουμε την μπαταρία να εξαντλείται πριν τη φόρτιση


Πρόκειται ακόμη για ένα μύθο. Είναι καλύτερο να πραγματοποιείται μια φόρτιση την ημέρα όταν η μπαταρία είναι σε χαμηλά επίπεδα παρά να αφήνουμε την μπαταρία να εξαντληθεί. Οι μπαταρίες που χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές στις μέρες μας, συμπεριφέρονται καλύτερα όταν είναι φορτισμένες παρά όταν εξαντλήσουν την ενέργεια που έχουν αποθηκευμένη και φορτίσουν πάλι από την αρχή.


3. Απαγορεύεται η χρήση του κινητού κατά τη διάρκεια της φόρτισης


Αυτός ο μύθος αναφέρει επίσης συχνά ότι το κινητό μπορεί να… εκραγεί. Φυσικά και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη παράλληλη χρήση του κινητού κατά τη φόρτιση και σε περιστατικά με εκρήξεις που έχουν συμβεί, ο λόγος ήταν ο μη γνήσιος φορτιστής του κινητού.


 


 


 


 


 


 


Πηγή: newsbeast.gr






Πηγή: Daily-News.GR

MARI themes

Από το Blogger.