Έξι καλές πηγές σιδήρου εκτός από το κόκκινο κρέας



Ο οργανισμός μας χρειάζεται το σίδηρο ώστε τα ερυθρά αιμοσφαίρια να μπορούν να μεταφέρουν το οξυγόνο σε ολόκληρο το σώμα.




Επίσης, το πολύτιμο μέταλλο υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και τη λειτουργία του εγκεφάλου.


Πέρα από το κόκκινο κρέας, μπορείτε να πάρετε σίδηρο από αρκετά ακόμη προϊόντα, όπως αυτά που θα δείτε στην παρακάτω.



Στρείδια: Μερίδα 90 γραμμαρίων παρέχει 8 mg αιμικού σιδήρου. Τα στρείδια είναι επίσης καλή πηγή σεληνίου και ψευδαργύρου.




Λευκά φασόλια: Μισό φλιτζάνι παρέχει 4 mg μη αιμικού σιδήρου. Τα φασόλια παρέχουν σημαντική ποσότητα φυτικών ινών και πρωτεϊνών.


 






Τόφου: Μισό φλιτζάνι παρέχει 3 mg μη αιμικού σιδήρου. Το συγκεκριμένο προϊόν σόγιας παρέχει επίσης πλήρεις πρωτεΐνες.





 






Σπανάκι: Μισό φλιτζάνι βραστό σπανάκι παρέχει 3 mg μη αιμικού σιδήρου.





 






Σπόροι chia: 30 γραμμάρια παρέχουν περίπου 2 mg μη αιμικού σιδήρου, ενώ ο σπόρος είναι επίσης πλούσιος σε ωφέλιμα Ω-3 λιπαρά.





 






Κακάο: Περίπου 90 γραμμάρια κακάο (σοκολάτα ή σκόνη) παρέχουν 7 γραμμάρια σιδήρου.





 


 


 






Πηγή: Daily-News.GR