Λαχταριστές χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο
Υλικά
Για τις μπριζόλες
- 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στα 4
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- 2 χοιρινές μπριζόλες
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Για τις γλυκοπατάτες
- 1 κιλό γλυκοπατάτες σε ροδέλες
- 2 κρεμμύδια ξερά σε πολύ λεπτές φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
- 3 φλιτζάνια ζωµό κότας διαλυμένο σε μισό λίτρο ζεστό νερό
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 κ κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
- 1 πρέζα κανέλα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Για τις μπριζόλες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένουμε καλά το κρέας μας και το τοποθετούμε μέσα σε ρηχή γάστρα.
- Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού και απλώνουμε τη σάλτσα στο κρέας, ώστε να το καλύψει.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και αρκετό νερό για να σκεπάσει το κρέας.
- Σκορπάμε τα κομματάκια σκόρδου γύρω από το κρέας, σκεπάζουμε τη γάστρα και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς και αέρα για 20 λεπτά.
- Τέλος, για 5 λεπτά γυρνάμε το φούρνο στο γκρίλ για να ροδίσει περισσότερο το κρέας.
Για τις γλυκοπατάτες
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουµε σε μέτρια φωτιά τα κρεµµύδια µε το σκόρδο για 15 λεπτά, μέχρι να µαλακώσουν και να χρυσίσουν.
- Σε ένα µπολ ρίχνουµε τις πατάτες, τα κρεµµύδια µε το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλλα, το αλατοπίπερο και ανακατεύουµε καλά.
- Απλώνουµε τα υλικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος, περιχύνουµε µε το ζωµό, πασπαλίζουµε µε µπόλικο πιπέρι και ψήνουµε για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Πηγή: Daily-News.GR