Σουβλάκια με μοσχαράκι και λαχανικά


Συνταγή για νόστιμα, ζουμερά σουβλάκια




Υλικά για 2 άτομα


  • 500 γραμμάρια φιλέτο μοσχαρίσιο γάλακτος

  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη στα τέσσερα

  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη στα τέσσερα

  • 1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο στα τέσσερα

  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρό

Για τη μαρινάδα


  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό

  • 1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο ξερό

  • 1 λεμόνι ακέρωτο (για το ξύσμα του)

  • 250 ml ελαιόλαδο

  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι


Εκτέλεση


  1. Πλένετε το φιλέτο και προθερμαίνετε το γκριλ του φούρνου.

  2. Κόβετε το φιλέτο γάλακτος σε 6 κομμάτια και το βάζετε μέσα στη μαρινάδα για 2-3 ώρες, τοποθετώντας το σκεύος στο ψυγείο.

  3. Αφού μείνει μέσα στη μαρινάδα, το βγάζετε από το ψυγείο και περνάτε ένα – ένα τα κομμάτια του κρέατος στη σούβλα.

  4. Βάζετε εναλλάξ ένα κομμάτι κρέας, ένα κομμάτι πράσινη πιπεριά, ένα κομμάτι κόκκινη πιπεριά, ένα κομμάτι κρεμμύδι και ξανά κρέας μέχρι να γεμίσει η σούβλα.

  5. Τοποθετείτε την σούβλα στην καυτή σχάρα, αφήνοντας την από κάθε πλευρά μόνο 3-4 λεπτά για να παραμείνει το κρέας μέτρια ψημένο.

  6. Όταν είναι έτοιμη, τη βγάζετε από το φούρνο και την πασπαλίζετε με χοντρό αλάτι. Μπορείτε να συνοδεύσετε με τηγανιτές πατάτες.
















Πηγή: Daily-News.GR