Τραγανή και πικάντικη λιχουδιά
Υλικά για 2-4 άτομα
- αλάτι, πιπέρι
- 5 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
- 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού μπύρα
- 2 φλιτζάνια θρυμματισμένα δημητριακά
- 1 φύλλο λαδόκολλας ή σιλικόνης
Εκτέλεση
- Παίρνετε τα κρεμμύδια και καθαρίζετε εξωτερικά τις φλούδες τους, τα κόβετε σε ροδέλες και χωρίζετε τα δαχτυλίδια.
- Στη συνέχεια σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι και την μπύρα, το αλατοπίπερο και ανακατεύετε μέχρι να γίνει παχύρρευστο το κουρκούτι.
- Συγχρόνως αλέθετε τα δημητριακά στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Κατόπιν ρίχνετε μέσα τα δαχτυλίδια κρεμμυδιών και αμέσως μετά τα πασπαλίζετε με τα θρυμματισμένα δημητριακά.
- Στη συνέχεια τοποθετείτε τη λαδόκολλα μέσα σε ένα ταψί και ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Τέλος σερβίρετε με σάλτσα μπάρμπεκιου.
Πηγή: Daily-News.GR