Δοκιμάστε το για το κυριακάτικο τραπέζι
Υλικά για 4-6 άτομα
- 800 γραμμάρια αγκινάρες
- 1½ κιλό κατσικάκι, κομμένο σε μερίδες
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
- ¼ φλιτζανιού κούπας ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- 2 λεμόνια
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι ή κορν φλάουρ
- ½ φλιτζανιού κούπας άνηθος ψιλοκομμένος
- λίγο αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Πλένετε καλά το κρέας μέσα και έξω και το στεγνώνετε καλά με χαρτί κουζίνας. Εν συνεχεία το αλατοπιπερώνετε καλά και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια.
- Στη συνέχεια ζεσταίνετε το λάδι και ροδίζετε το κρέας μαζί με τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο αφού ροδίσουν ρίχνετε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και σιγοβράζετε για 60 λεπτά.
- Κατόπιν προσθέτετε τις αγκινάρες κι άλλο 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και σιγοβράζετε για 50 λεπτά.
- Στύβετε τα λεμόνια για να πάρετε το χυμό τους. Στραγγίζετε το ζουμί του φαγητού.
- Φτιάχνετε το αυγολέμονο ως εξής: Δένετε το ζουμί του φαγητού με το αλεύρι ή το κορν φλάουρ σε μια μικρή κατσαρόλα.
- Έπειτα χτυπάτε σε μπολ τα αυγά με το χυμό του λεμονιού και αλατοπίπερο.
- Προσθέτετε λίγο από το δεμένο ζουμί σιγά σιγά στο μπολ με τα αυγά και το λεμόνι και αδειάζετε το νέο μείγμα στη μικρή κατσαρόλα.
- Ανακατεύετε το αυγολέμονο μέχρι να δέσει.
- Περιχύνετε με το αυγολέμονο το φαγητό, κουνάτε την κατσαρόλα για να πάει η σάλτσα παντού και σερβίρετε αμέσως.
Πηγή: newsbeast.gr
Πηγή: Daily-News.GR