Τσίπρας για το νέο γραφείο στη Θεσσαλονίκη: Επέλεξα να μη γίνουν εγκαίνια φαντασμαγορικά







Επίσημη πρώτη σήμερα για το πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη «όχι με μια ακόμη δεξίωση» όπως ανέφερε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αλλά «με μια ουσιαστική σύσκεψη με τους εκπροσώπους των φορέων της Βόρειας Ελλάδας»


Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη


Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του κατα την έναρξη της λειτουργίας του γραφείου, το οποίο θα βρίσκεται στο ΥΜΑΘ, αυτό θα είναι καθημερινά ανοιχτό και όχι μόνο δεν θα υποβαθμίζει τη δουλειά που γίνεται στο Υφ. Μακεδονίας- Θράκης, αλλά θα την αναβαθμίζει. Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι θα βρίσκεται στην πόλη ανά 15 ημέρες για να συναντά από κοντά όσους επιθυμούν να του θέτουν ζητήματα προς επίλυση.


«Επέλεξα να μη γίνει σήμερα άλλη μια δεξίωση, εγκαίνια φαντασμαγορικά, αλλά μια σύσκεψη εργασίας. Να συζητήσουμε ότι χρειαστεί για να δώσουμε λύση στα μείζονα προβλήματα της περιοχής και να ψάξουμε λύσεις ρεαλιστικές και εφικτές. Όχι λόγια μεγάλα. Η παρουσία του γραφείου, αναβαθμίζει τον ρόλο του υφυπουργείου. Μας δίνει τη δυνατότητα σε καθημερινή βάση να προτεραιοποιούμε τις δραστηριότητες που απαιτούνται για να δοθούν λύσεις» είπε.


Σχετικά με την συνεργασία με τους φορείς της πόλης, ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Είμαστε συνεργάτες σε έναν κοινό σκοπό. Να παράξουμε έργο για την επίλυση των προγραμμάτων της καθημερινότητας, της περιφέρειας και της πόλης της Θεσσαλονίκης».


Ο πρωθυπουργός άρχισε την ομιλία του με αναφορές στη δημιουργική Ελλάδα «που παρά τις αντιξοότητες και πολλές φορές την αδιαφορία κρατικών υπηρεσιών και δομών, προσπαθεί και παράγει έργο. Υπάρχει μια άλλη Ελλάδα δημιουργική, μακριά από αυτή της γραφειοκρατίας και της μιζέριας, θα μου επιτρέψετε να πω, μια Ελλάδα που παράγει δημιουργικό έργο. Τη συναντώ παντού και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα. Πρέπει να βρούμε αυτούς τους ανθρώπους και να τους στηρίξουμε. τους συναντάμε στα πανεπιστήμια, στη νέα γενιά, στις πολιτιστικές δραστηριότητες, στις δραστηριότητες συλλογικοτήτων, στην κοινωνική οικονομία» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.


Μετά την τοποθέτηση του πρωθυπουργού άρχισε η σύσκεψη με τους εκπροσώπους των φορέων και των τοπικών αρχών που παρόστανται στην αίθουσα, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 15.00.


Περισσότερα νέα για τη Θεσσαλονίκη στο thestival.gr


184759184762184763184764





Πηγή






Πηγή: Daily-News.GR