Παπαδημητρίου: Υπό διαπραγμάτευση το αφορολόγητο








Υπό διαπραγμάτευση με τους δανειστές βρίσκεται το όριο του αφορολόγητου, παραδέχτηκε ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, από τα Τρίκαλα όπου κι έδωσε το «παρών» σε εκδήλωση.


Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο δημαρχείο της πόλης, ο κ. Παπαδημητρίου δήλωσε: «Το αφορολόγητο κι άλλα, διαπραγματεύονται. Όπως ξέρετε προσπαθούμε να κρατήσουμε αυτό που υπάρχει τώρα. Αν θα μπορέσουμε να το κρατήσουμε αυτό, δεν το ξέρω», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει για το καλύτερο.


Καθώς η συζήτηση ήταν γύρω από την πρόοδο στην αξιολόγηση και τα ανοιχτά θέματα, ο υπουργός ρωτήθηκε για τον «κόφτη» δαπανών. «Υπάρχει αυτό το πρόγραμμα που το λέμε «κόφτη» δυστυχώς, μόνο για να ικανοποιήσει τους δανειστές», δήλωσε. Πάντως ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν θα χρειαστεί να τεθεί σε ισχύ: «Όπως ξέρετε και όπως έχουμε πει επανειλημμένος δεν πρόκειται να λειτουργήσει . Αυτή λοιπόν είναι μια κόκκινη γραμμή την οποία η κυβέρνηση δεν πρόκειται να περάσει».


Αναφερόμενος στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ο υπουργός εξήγησε πως «πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση, γιατί μετά την αξιολόγηση έρχεται η ποσοτική χαλάρωση, κάτι πολύ κρίσιμο για την ρευστότητα των επιχειρηματιών και των επιχειρήσεων».





Πηγή






Πηγή: Daily-News.GR