«Σεφτέ» στα γκολ για Άλτμαν και νίκη 2-1 για τον Παναθηναϊκό επί της Κόρτράικ








Ο Άλτμαν άνοιξε λογαριασμό, ο Μολίνς βρήκε δίχτυα και ο βελτιωμένος (σε σχέση με το πρώτο φιλικό) Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-1 της Κορτράικ του Αναστασίου. Οι «πράσινοι» είχαν καλές στιγμές με δημιουργούς Χουλτ-Λουντ, δεν «έφαγαν» φάσεις κι έδειξαν ότι με ποιοτική προσθήκη (μεταγραφές) θα είναι καλύτεροι.


Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε το… κλασσικό για εκείνον 4-4-1-1. Ο Βλαχοδήμος ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Χουλτ αριστερό μπακ, Κουλιμπαλί δεξί και ο Κουτρουμπής με τον Κολοβέτσιο στο κέντρο της άμυνας. Ζέκα και Ρέις στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Αριστερό χαφ ο Λουντ, δεξί ο Χατζηγιοβάνης, ο Αλτμάν σε επιτελικό ρόλο και στην κορυφή της επίθεσης ο Μολίνς.


Αν στο πρώτο φιλικό κόντρα στην Ολεξάντρια ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να περάσει την βάση στο δημιουργικό κομμάτι, απέναντι στην σαφώς πιο επιθετική και ρισκαδόρικη Κορτράικ του Γιάννη Αναστασίου, παρουσίασε ένα θετικότατο πρόσωπο στην ανάπτυξη και την παραγωγή σημαντικών ευκαιριών. Εκτός αυτού, οι «πράσινοι» πίεσαν πιο ψηλά, για μεγαλύτερο διάστημα και σαφώς πιο αποτελεσματικά.


Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη λειτούργησε εξαιρετικά τις συνεργασίες από τα άκρα, ειδικά από αριστερά.Χουλτ-Λουντ και Κουλιμπαλί-Χατζηγιοβάνης δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στους Βέλγους και δεν είναι τυχαίο πως τα δύο «πράσινα» γκολ ήρθαν από τις πτέρυγες.


Το πρώτο στο 26′ μετά την σέντρα του Λουντ και την καταπληκτική τεχνική κεφαλιά του Άλτμαν(εξαιρετικός ο Ισραηλινός με κράτημα της μπάλας και σωστές επαφές) που έστειλε την μπάλα εκεί που δεν πιάνεται και το δεύτερο στο 42′ από το κερδισμένο πέναλτι του καταπληκτικού Κουλιμπαλί. Ο Μολίνς δεν λάθεψε και νίκησε από τα έντεκα μέτρα τον Ντουσέζ.


Δημιουργικά, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε σαφώς βελτιωμένος την ώρα που περιμένει τα βασικά «γρανάζια» για να ολοκληρώσει το παζλ αλλά ανασταλτικά είχε την νεκρή στιγμή στο κέντρο της άμυνας που έδωσε την ισοφάριση στην Κορτράικ με τον Σεβαλιέ! Πέρα από αυτό, όμως, δεν απειλήθηκαν καθόλου αλλά πάντα οι λεπτομέρειες είναι σημαντικές σε αυτά τα παιχνίδια. Στο δεύτερο ημίχρονο και με τις αλλαγές του Μαρίνου Ουζουνίδη ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε και το «τριφύλλι» θα ήταν αδύνατο να έχει την ίδια καλή εικόνα δημιουργικά αν και ανασταλτικά ήταν μια χαρά.


Μία στιγμή έφτιαξε ο Κορτράικ αλλά ο Στιλ έκανε την απόκρουση του αγώνα. Οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν το ματς με τον Στιλ στην εστία, τον Βέμερ αριστερό μπακ, τον Ευαγγέλου δεξί, τον Μολέδο που επέστρεψε και μάλιστα φόρεσε και το περιβραχιόνιο και τον Τελάντερ στα στόπερ. Δώνης και Σταίκος στον άξονα.


Στα «φτερά» ο Πίσπας με τον Εμμανουηλίδη και μπροστά ο Μπουζούκης που είχε ένα καλό σουτ προς το τέρμα και ο Ρινάλντι.


Πηγή: gazzetta.gr


localStorage.clear();




Πηγή






Πηγή: Daily-News.GR