Μπεκρή μεζέ


Υλικά

500γρ χοιρινό κρέας κομμένο σε μπουκίτσες

½ φλιτζ. Κόκκινο κρασί

1 μεγάλο κρεμμύδι πολτοποιημένο

1 κόκκινη πιπεριά


4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

2 κουταλάκια του γλυκού πελτέ ντομάτας

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το κρέας. Μόλις ροδίσει από όλες τις πλευρές προσθέτουμε και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τον πελτέ, την πιπεριά κομμένη σε κυβάκια, αλάτι, πιπέρι , ρίγανη και 1 ποτήρι νερό. Σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου και αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό έτσι ώστε να μαλακώσει αρκετά το κρέας μας και να δέσει η σάλτσα.






Πηγή: Daily-News.GR