Υλικά
2 μοσχαρίσια φιλέτα (200 γρ το τεμάχιο) – Ζητάμε από τον κρεοπώλη να χτυπήσει τα φιλέτα, ώστε να γίνουν παγιάρ, δηλαδή να γίνουν δύο λεπτές φέτες
2 κ.σ. τριμμένη γραβιέρα Γλυκιά ή Ώριμη ή Μακράς Ωρίμανσης Χωριό, ή Ποικιλία τριμμένων τυριών με γραβιέρα
10 φύλλα ρόκας
Αλάτι-πιπέρι
Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία
Υλικά για τον πουρέ
3 μεγάλες πατάτες αποφλοιωμένες και κομμένες σε χοντρούς κύβους
1 κ.γ. pesto βασιλικού
1 κ.σ. Χωριό Βούτυρο αγελάδος
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε τον πουρέ: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τις πατάτες, σκεπάζουμε με κρύο νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τις σουρώνουμε, τις ξαναρίχνουμε στην ίδια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Με ένα σύρμα ή μπλέντερ χειρός χτυπάμε μέχρι να γίνει πουρές. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη. Λαδώνουμε και αλαποτιπερώνουμε τα φιλέτα. Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο και ψήνουμε τα φιλέτα για 2-2 ½ λεπτά και από τις δύο πλευρές. Τα στρώνουμε σε ένα ξύλο κοπής, πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα, μοιράζουμε από 5 φύλλα ρόκας σε κάθε παγιάρ και το ρολάρουμε. Κόβουμε το καθένα διαγώνια στη μέση. Σερβίρουμε σε πιάτα τα παγιάρ μαζί με τον πουρέ.
Πηγή: Daily-News.GR