Η θερμοκρασία στο εσωτερικό του ψυγείου δεν είναι σταθερή σε όλα τα σημεία.
Αυτό σημαίνει ότι η τοποθέτηση των τροφίμων πρέπει να γίνεται προσεκτικά προκειμένου να αποφύγετε την ανάπτυξη βακτηρίων που ενδέχεται να τα αλλοιώσουν.
Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε, είναι να βάζουμε τη συσκευασία με το γάλα στο πάνω ράφι του ψυγείου.
Τα ψηλότερα ράφια τείνουν να είναι θερμότερα, γι’ αυτό οι ειδικοί συμβουλεύουν να αποθηκεύουμε όσες τροφές είναι γνωστές ως «υψηλού κινδύνου», όπως για παράδειγμα το γάλα και ωμό κρέας -τροφές που δεν θα αφήναμε εκτός ψυγείου για μεγάλο διάστημα- στις πιο δροσερές θέσεις.
Το γάλα και το κρέας θα πρέπει να διατηρούνται στα χαμηλότερα ράφια ή κοντά στο πίσω μέρος του ψυγείου, σύμφωνα με τους ειδικούς. Με αυτόν τον τρόπο υπάρχει μικρότερος κίνδυνος να αυξηθούν τα βακτήρια τα οποία θα μπορούσαν να είναι δυνητικά επιβλαβή, όταν καταναλώνει κανείς φαγητό ή ποτό.
Αυτή δεν είναι η μόνη προειδοποίηση για την αποθήκευση των τροφίμων στο ψυγείο.
Πρόσφατα οι ειδικοί προειδοποίησαν να μην αποθηκεύονται οι πατάτες μέσα στο ψυγείο.
Αν και οι περισσότεροι πιθανόν δεν το κάνουν, οι επιστήμονες ενημερώνουν όσους τυχόν επιλέγουν αυτόν τον τρόπο αποθήκευσης ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να μετατρέψουν το άμυλο της πατάτας σε ζάχαρη. Όταν ψήνονται ή τηγανίζονται αυτά τα σάκχαρα στη συνέχεια συνδυάζονται με αμινοξέα για να παραχθεί μια χημική ουσία που θεωρείται επιβλαβής.
Πηγή: onmed.gr
Πηγή: Daily-News.GR