Υλικά
4 αυγά (1 ολόκληρο και από τα άλλα μόνο το ασπράδι)
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φέτα γαλοπούλα καπνιστή ψιλοκομμένη
2 φέτες κίτρινο τυρί του τοστ χαμηλών λιπαρών
2 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι
1 μικρή πιπεριά ψιλοκομμένη σε κυβάκια
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μικρή πατάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά τα αυγά, προσθέτουμε το baking powder και χτυπάμε και πάλι για 1-2 λεπτά.
Μέσα στα αυγά ρίχνουμε το καλαμπόκι, τη γαλοπούλα, το τυρί, την πιπεριά, το κρεμμύδι και την πατάτα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά. Ζεσταίνουμε στο φούρνο ένα ταψάκι στους 200 βαθμούς, στο οποίο έχουμε προηγουμένως βάλλει το ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε το μίγμα της ομελέτας στο ταψάκι και ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Πηγή: Daily-News.GR