Η πίεση της δουλειάς είναι δεδομένη και τα λάθη είναι καθημερινό φαινόμενο. Στον κόσμο του ίντερνετ, όμως, τίποτα δεν περνά απαρατήρητο καθώς και το παραμικρό λάθος θα βρεθεί και θα επισημανθεί. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για το εξώφυλλο ενός τόσο μεγάλου περιοδικού όπως το Vanity Fair.


Το περιοδικό ετοίμαζε εξώφυλλο με τις πιο glamorous φωτογραφίσεις της χρονιάς που πέρασε, όμως το photoshop έκανε το θαύμα του και τα κατάστρεψε όλα.



Στόχος ήταν να φωτογραφίσει τις τρεις ηγετικές φιγούρες του κινήματος #MeToo, δηλαδή τις Όπρα Γουίνφρεϊ, Ρις Γουίδερσπουν και Νικόλ Κίντμαν. Στη φωτογραφία συμμετείχαν ακόμα και οι Τομ Χανκς, Χάρισον Φορντ και Ρόμπερντ Ντε Νίρο.


Η φωτογράφος Αν Λίμποβιτς ανέλαβε τη δουλειά και το αποτέλεσμα ήταν πάρα πολύ καλό. Ωστόσο, όπως μετέδωσε ο Guardian, η επεξεργασία μετά δεν πέτυχε και πάρα πολύ καθώς η Ρις Γουίδερσπουν εμφανίστηκε με… τρία πόδια ενώ στις backstage φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν η Όπρα φαίνεται να έχει τρία χέρια: Με το ένα αγκαλιάζει τη Γουίδερσπουν και τα άλλα δύο είναι απλά στο σώμα της.


iorgfruohei2


Το περιοδικό παραδέχτηκε ότι το τρίτο χέρι της Όπρα ήταν «ένα λάθος, αλλά αυτό που φαίνεται σαν τρίτο πόδι της Ρις Γουίδερσπουν είναι ένα οπτικό τρικ με τις γραμμές του φορέματός της». Φυσικά η εξήγηση δεν έπεισε τους χρήστες των social media, οι οποίοι έχουν ξεσαλώσει.


iorgfruohei3


localStorage.clear();




Πηγή





Πηγή: Daily-News.GR





Το Βρετανικό δημόσιο σύστημα Υγείας ξεκίνησε πρόσφατα εκστρατεία, προτρέποντας τους γονείς να περιορίσουν τα σνακ με ζάχαρη στα παιδιά σε δύο την ημέρα και στις 100 θερμίδες για το καθένα.





Στόχος είναι η μείωση της καταναλισκόμενης ζάχαρης από τα παιδιά, που σύμφωνα με επίσημα στοιχεία ανέρχονται σε 10 κιλά τον χρόνο, με τα μισά από αυτά να προέρχονται από ζαχαρούχα ροφήματα και σνακ.


Παρότι πρόκειται για σημαντική πρωτοβουλία, η αντικατάσταση των δημητριακών με στικς σέλινου ή καρότου δεν είναι εύκολη υπόθεση για τους γονείς.


Όσο και να εξηγείτε στα παιδιά ξανά και ξανά ότι οι τροφές με πολλή ζάχαρη μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα υγείας, όπως η παχυσαρκία και η καταστροφή των δοντιών, τα παιδιά δύσκολα το καταλαβαίνουν και το αποδέχονται.


Όσο δύσκολη πάντως και να είναι η ενθάρρυνσή τους για πιο υγιεινή διατροφή, δεν είναι ακατόρθωτη.


Δείτε απλούς τρόπους για να μειώσετε τη ζάχαρη:



Δημιουργικότητα


Υπάρχουν τόσα πολλά λαχανικά που αν κανείς καλύψει όλη την γκάμα δεν προλαβαίνει να τα βαρεθεί. Η προϋπόθεση βέβαια είναι να επιστρατεύσετε την φαντασία σας. Τα φωτεινά χρώματα και οι ενδιαφέρουσες υφές θα σας βοηθήσουν να το πετύχετε. Είναι επίσης σημαντικό να συνδυάζετε γεύσεις που γνωρίζετε ότι αγαπούν τα παιδιά με νέα υλικά.


Ποικιλία


Η ποικιλία είναι πολύ χρήσιμη σε αυτή τη διαδικασία. Αντί να δίνετε στο παιδί μόνο μία επιλογή, καλό είναι να έχετε διαθέσιμες 2-3 εναλλακτικές. Το παιδί πρέπει να έχει την αυτονομία να επιλέξει. Καλό είναι λοιπόν να υπάρχουν στο σπίτι τρόφιμα όπως το απλό γιαούρτι χωρίς ζάχαρη, ξηροί καρποί, σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα.


Αποφεύγετε τα ροφήματα με ζάχαρη


Ακόμη και τα φαινομενικά υγιεινά ροφήματα, συχνά περιέχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης. Παρότι τα αναψυκτικά θεωρούνται η πιο ανθυγιεινή επιλογή, οι χυμοί φρούτων και τα smoothies δεν είναι τόσο υγιεινά όσο φαίνονται. Το αρωματισμένο νερό μπορεί επίσης να περιέχει ζάχαρη.


Αν και πολλά παιδιά μπορεί να δυσαρεστηθούν με τη γεύση, προσθέτοντας μία φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού ή φτιάχνοντας ένα smoothie με νερό, φράουλες και λίγη μέντα, βοηθάτε να παιδιά να απομακρυνθούν από τα αναψυκτικά.


Όχι στις απαγορεύσεις, ναι στον έλεγχο


Έρευνες έχουν δείξει ότι οι απαγορεύσεις καθιστούν ακόμη πιο ελκυστικές κάποιες τροφές για τα παιδιά. Μάλιστα, η δύναμη της απαγόρευσης είναι τόσο ισχυρή, που έχει αποδειχθεί ότι λειτουργεί ακόμη και με υγιεινές τροφές, όπως τα φρούτα!


Η περιστασιακή κατανάλωση μπισκότων ή σοκολάτας δεν θέτει σε κίνδυνο τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες των παιδιών, αρκεί να μη ξεπερνά τις 1-2 φορές την εβδομάδα.


Ο βασικός κανόνας είναι να μην έχετε σνακ με ζάχαρη στο σπίτι και να μην τα προσφέρετε στα παιδιά αν δεν σας τα ζητήσουν.Όταν το κάνουν, δώστε τους μία μικρή ποσότητα


Εξηγήστε τους γιατί είναι σημαντικό να περιορίσουν αυτές τις τροφές, καθώς και τα οφέλη που θα έχει μακροπρόθεσμα για την υγεία τους μια υγιεινή διατροφή, αντί να τους απαγορεύσετε απλά να φάνε γλυκό.


Ο ρόλος των άλλων γευμάτων


Παρότι είναι πιο εύκολο να ελέγξετε τα σνακ που τρώει το παιδί, η μείωση της κατανάλωσης ζάχαρης πρέπει να αποτελεί γενικό στόχο.


Εάν η μισή ζάχαρη προέρχεται από σνακ και αναψυκτικά ή χυμούς, η άλλη μισή βρίσκεται στα βασικά γεύματα. Είναι λοιπόν σημαντικό τα παιδιά να μην θεωρούν δεδομένο το επιδόρπιο μετά το γεύμα και να αποφεύγουν τη ζάχαρη στο πρωινό, όπως π.χ. στα δημητριακά.


Υιοθετήστε υγιεινές διατροφικές συνήθειες ως οικογένεια


Τα παιδιά μαθαίνουν από τις συνήθειες των γονιών τους. Είναι λοιπόν σημαντικό να κάνετε υγιεινές επιλογές. Έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά που τρώνε μαζί με τα άλλα μέλη της οικογένειας, είναι πιο πιθανό να τρώνε φρούτα και λαχανικά και να έχουν περισσότερες υγιεινές διατροφικές συνήθειες τις οποίες θα συνεχίσουν και στην ενήλικη ζωή τους. Εφαρμόστε τους ίδιους κανόνες σε όλα τα μέλη της οικογένειας και θα διαπιστώσετε ότι δεν παίρνουν πολύτιμα μαθήματα μόνο τα παιδιά, αλλά και εσείς!


Πηγή: Mail Online


Διαβάστε επίσης:


Ζάχαρη, καρδιακή νόσος & καρκίνος: Τι αποκαλύπτει έρευνα που έμεινε κρυμμένη για 40 χρόνια


Ποια φρούτα έχουν την περισσότερη και ποια τη λιγότερη ζάχαρη


Θέλετε να κόψετε τη ζάχαρη; Οι 4 κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε





Πηγή





Πηγή: Daily-News.GR





Η Anllela Sagra στα 23 της μόλις χρόνια έχει 9,7 εκατομμύρια followers στο Instagram.


Το fitness model από την Κολομβία με τα ανάρπαστα σωματικά προσόντα φοράει ό,τι πιο στενό και σέξι μπορεί και ποζάρει για αντρικά μάτια και μόνο.


ankglgsa3ankglgsa2ankglgsa5ankglgsa6ankglgsa7ankglgsa8ankglgsa9ankglgsa10ankglgsa11ankglgsa12ankglgsa13ankglgsa001


localStorage.clear();




Πηγή





Πηγή: Daily-News.GR





Αναγκαία χαρακτήρισε την ολοκλήρωση των συνομιλιών Ελλάδας-Σκοπίων για την ονομασία ο διαμεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών για την ονομασία των Σκοπίων, Μάθιου Νίμιτς, τονίζοντας ότι οι πολίτες των δύο χωρών πρέπει να επικεντρωθούν στη λύση.


Επισημαίνει ότι τώρα υπάρχει μία θετική δυναμική, χάρη στο εποικοδομητικό κλίμα που δημιούργησαν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και στην απουσία προκλητικής ρητορικής από τη νέα κυβέρνηση των Σκοπίων. Επίσης αναφέρεται και στο ενδιαφέρον για επίλυση του ονοματολογικού από τις δύο πλευρές, ενώ κρίνει ότι θα είναι σημαντικότερος ο ηγετικός ρόλος της Ελλάδας στην περιοχή μετά τη λύση.


«Πάντα έλεγα ότι τίποτα δεν θα μου δώσει μεγαλύτερη ικανοποίηση από το να είμαι ασήμαντος στις συνομιλίες και οι δύο πλευρές να φτάσουν σε συμφωνία χωρίς μεσολαβητές» λέει, εξηγώντας ότι «υπήρξε αρκετή συζήτηση τα τελευταία χρόνια σχετικά με τις σχέσεις των δύο χωρών και τώρα, υπό την ηγεσία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, υπήρξε μία σειρά από ΜΟΕ, στα οποία η άλλη πλευρά ήταν πολύ εποικοδομητική. Επίσης, κάτι που δημιούργησε μια καλύτερη ατμόσφαιρα ήταν επίσης ότι η ρητορική ιστορικού χαρακτήρα που κάποιες φορές φαινόταν να είναι προκλητική έχει μειωθεί και σε μεγάλο βαθμό εξαφανιστεί και αυτό είναι σημαντικό και νομίζω και στις δύο χώρες υπάρχει μία προοπτική προσέγγισης στις διμερείς σχέσεις παρά εχθρική».


Και πρόσθεσε: «Και κάποιος είπε -όχι εγώ- έχουμε μία ευκαιρία να τρέξουμε γρήγορα στον 21ο αιώνα και έχουμε την ευκαιρία να τρέξουμε πίσω στον 19ο αιώνα. Και νομίζω ότι για τους νέους στις δύο χώρες είναι σημαντικό το να πάμε μπροστά, είναι πολύ καλύτερο από το κινηθούμε προς το παρελθόν. Εάν έχουμε την αίσθηση ότι κινούμαστε προς το μέλλον στην περιοχή, τότε θα συνεργαστούμε μαζί, θα είμαστε μαζί στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και θα λύσουμε τα θέματα μαζί. Τότε βλέπουμε με τρόπο που μπορούμε να το επιλύσουμε το θέμα».


Αναφέρει ότι θα προτείνει ιδέες που έχουν τεθεί στο τραπέζι στο παρελθόν, και επιβεβαιώνει ότι υπάρχει συζήτηση για κάποιου τύπου προσδιορισμό στο όνομα. Τέλος, εκφράζει την άποψη ότι, αν βρεθεί το όνομα, Αθήνα και Σκόπια μπορούν να επιλύσουν τα άλλα παράπλευρα ζητήματα γύρω από αυτό, ελπίζοντας ότι οι πολίτες θα δουν με σοβαρότητα τη λύση και θα την υποστηρίξουν σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.


Ειδικότερα, χαρτογραφώντας το έδαφος των διαπραγματεύσεων, ο κ. Νίμιτς τονίζει ότι «και στις δύο χώρες υπάρχει μία θετική δυναμική», καθώς η «νέα κυβέρνηση στα Σκόπια ενδιαφέρεται πολύ να επιλύσει αυτό το θέμα», αλλά και «η ελληνική κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι είναι καλό να επιλυθεί».


«Νομίζω ότι οι πολίτες και στις δύο χώρες ίσως να είναι έτοιμοι να ακούσουν για κάποιες λύσεις που είναι σύμφωνες με τα εθνικά τους συμφέροντα, αλλά έχουν και στοιχεία συμβιβασμού που θα επιλύσουν το θέμα» σημειώνει.


Εκτιμά δε ότι θα είναι πολύ θετικό βήμα για την ελληνική εξωτερική πολιτική και για την περιοχή να βρεθεί λύση σε αυτό το μακροχρόνιο ζήτημα με τον βόρειο γείτονα της» τονίζοντας, σχετικά με τις ανησυχίες που εγείρονται γενικότερα για την περιοχή των Βαλκανίων, ότι «η Ελλάδα θα μπορούσε να παίξει έναν αρκετά πιο σημαντικό ηγετικό ρόλο στην περιοχή, τώρα που έχει αναδυθεί μέσα από πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα και είναι σε πολύ περισσότερο θετικό στάδιο από οικονομκής πλευράς».


Αρνούμενος, λόγω της επικείμενης συνάντησης την προσεχή Τετάρτη με τους αντιπροσώπους των δύο χωρών, να αποκαλύψει τα χαρτιά του, ο κ. Νίμιτς αναφέρει ότι «δεν υπάρχει τίποτα εντελώς καινούριο, κάτι νέο μαγικό στο θέμα», ότι θα προτείνει ιδέες που ήταν στο τραπέζι στο παρελθόν.


«Πάντα υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για το πως βλέπει κανείς τα πράγματα.  Ελαφρώς διαφοροποιημένες διαστάσεις και για τον λόγο αυτό, πολλοί θα το δούν με μία κάπως διαφορετική ματιά» εξηγεί, επισημαίνοντας ότι «τώρα αυτό που θα κάνω είναι να πάρω στοιχεία που έχω ακούσει με απόψεις και από τις δύο πλευρές. Έχουμε ικανούς διαπραγματευτές».


Ερωτηθείς σχετικά με τον τύπο προσδιορισμού του ονόματος, ο κ. Νίμιτς απαντά ότι αυτό εξετάζεται, σημειώνοντας ότι «είναι προφανές ότι υπάρχει ενδιαφέρον για κάποιον τύπου προσδιορισμό» και αναδεικνύοντας ως «βασικό θέμα» την «ανάγκη να φτάσουμε σε μία ολοκλήρωση των συνομιλιών και οι πολίτες και στις δύο χώρες να επικεντρωθούν στην λύση».


Ερωτηθείς σχετικά με τα ευαίσθητα, παράπλευρα ζητήματα γύρω από το θέμα της ονομασίας, ο κ. Νίμιτς ανέφερε: «Το θέμα της χρήσης, θέματα ταυτότητας, κάτι για το οποίο υπάρχει ενδιαφέρον στους βόρειους γείτονες και έχουν ιδιαίτερη ευαισθησία για το ζήτημα αυτό. Υπάρχουν επίσης ανησυχίες στην Ελλάδα, για θέματα ιστορικού χαρακτήρα, για ιδιοποίηση της ιστορικής κληρονομιάς, σχολικά βιβλία, που πρέπει τελικά να απαντήσουμε. Υπάρχουν αυτά τα παράπλευρα θέματα, τα οποία γνωρίζουμε και είναι σημαντικά, αλλά υπάρχουν λύσεις και για αυτά. Δύο φιλικοί γείτονες μπορούν να τα επιλύσουν, εάν πρώτα λύσουμε το βασικό θέμα».


Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις διαφορετικές απόψεις που εκφράζονται στην Ελλάδα, σε επίπεδο κυβέρνησης, αντιπολίτευσης και κοινωνίας, αν θα υπάρξει πραγματική βούληση για επίλυση τη στιγμή των αποφάσεων, ο διαμεσολαβητής των ΗΕ σημείωσε: «Η Ελλάδα είναι τυχερή να έχει σοβαρούς πολιτικούς ηγέτες και είμαι πεπεισμένος πως αν η ελληνική κυβέρνηση βρει μία λύση στο θέμα που να την ικανοποιεί, ελπίζω ότι οι πολίτες θα το δουν με μεγάλη σοβαρότητα και ελπίζω να την υποστηρίξουν».





Πηγή






Πηγή: Daily-News.GR





Το πανέμορφο μοντέλο, Ντάρια Τουρόβνικ ετοιμάζεται να δώσει τη δική της μάχη στον Άγιο Δομίνικο, με σκοπό να φτάσει στον τελικό.


«Βρίσκομαι στο Survivor γιατί θέλω να δοκιμάσω τα όριά μου και να τα ξεπεράσω», είπε στο βίντεο της παρουσίασης των παικτών, που δόθηκε στη δημοσιότητα το Σάββατο.


Η 20χρονη Ντάρια Τουρόβνικ μεγάλωσε στην Κύπρο, ο πατέρας της είναι Ρώσος και η μητέρα της Ουκρανή. Ασχολείται με το μόντελινγκ κι έχει συνεργαστεί με σημαντικά ονόματα της μόδας.


Δείτε φωτογραφίες από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram:


daryaturovnik3daryaturovnik2daryaturovnik4daryaturovnik5daryaturovnik6daryaturovnik7daryaturovnik8daryaturovnik1





Πηγή






Πηγή: Daily-News.GR






Τα συμπτώματα της καρδιακής προσβολής στις γυναίκες μπορεί να διαφέρουν από τα συμπτώματα στους άνδρες.



Γενικά οι άνδρες εμφανίζουν περισσότερες καρδιακές προσβολές, αλλά κάτω από την ηλικία των 55 οι γυναίκες είναι περισσότερο πιθανό να πεθάνουν από την πάθηση.


Μάλιστα σύμφωνα με έρευνες, το ποσοστό θανάτων των γυναικών από καρδιακή προσβολή αυξάνεται. Μερικές φορές μεταμφιέζεται σε κόπωση, σε συνδυασμό με πόνο που είναι δύσκολο να εντοπιστεί.


Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές γυναίκες δεν εμφανίζουν τα συνήθη συμπτώματα πόνου στο στήθος της καρδιακής προσβολής.


Ξεχάστε την καθιερωμένη εικόνα ενός άνδρα που κρατάει το μπράτσο του ή πιάνει το στήθος του κατά τη διάρκεια μιας καρδιακής προσβολής. 


Οι γυναίκες μπορεί να έχουν συμπτώματα που δεν τραβούν πολύ την προσοχή και τα οποία δεν λαμβάνονται σοβαρά υπόψη.


Διαβάστε ποια είναι τα συμπτώματα της καρδιακής προσβολής για τις γυναίκες στο bovary.gr






Πηγή






Πηγή: Daily-News.GR





Σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Καλλιθέα εισέβαλαν στις 11:15 ένοπλοι ληστές.


Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο δράστες, που κρατούσαν όπλα, εισέβαλαν στο υποκατάστημα που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Χαροκόπου και Γρυπάρη και αφού ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες πήραν άγνωστο χρηματικό ποσό και διέφυγαν με μηχανή.


Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.





Πηγή






Πηγή: Daily-News.GR





Η Γκρέτα Γκάρμπο συχνά αναζητούσε καταφύγιο από τα λαμπερά φώτα του Χόλιγουντ σε μία απλή κατοικία στο νησί Ινγκαρό της Σουηδίας, κοντά στη γενέτειρά της, Στοκχόλμη.


Το σπίτι που ήταν κάποτε ιδιοκτησίας του αδερφού της πωλείται τώρα με τιμή εκκίνησης περίπου 3,3 εκατ. ευρώ (32 εκατ. σουηδικές κορώνες).


Οι υπεύθυνοι πώλησης της κατοικίας ελπίζουν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι «παράγοντας» Γκάρμπο θα βοηθήσει στην εκτόξευση της τιμής του ακινήτου, όπως συνέβη πρόσφατα και με διαμέρισμα της θρυλικής ηθοποιού του Χόλιγουντ στο Μανχάταν, το οποίο πωλήθηκε μέσα σε ένα μήνα από τη δημοσίευση της αγγελίας.


AP_3609190131Η παραθαλάσσια κατοικία στο νησί της Σουηδίας σε έκταση 2,6 στρεμμάτων, είναι περιτριγυρισμένη από δέντρα σε ένα απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο που πρόσφερε στην ηθοποιό την απομόνωση που επιζητούσε, κάθε φορά που την επισκεπτόταν.


Χτισμένη το 1929 στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού, η κίτρινου χρώματος κατοικία, επτά υπνοδωματίων και ευρύχωρων κοινόχρηστων χώρων έχει υποβληθεί πιθανότατα σε αρκετές αλλαγές, αλλά η κομψότητα έχει διατηρηθεί.


Αν και η κατοικία δεν είναι πλέον ιδιοκτησίας της οικογένειας της ηθοποιού σε ένδειξη τιμής φέρει το όνομα «Villa Garbo».


AP_460717055


Διαθέτει δάπεδα από σκληρό ξύλο, παράθυρα, μπαλκόνια και φωτεινούς εσωτερικούς χώρους και από τη μεγάλη εξωτερική βεράντα η θέα στη Βαλτική Θάλασσα είναι καταπληκτική.


Το υπόγειο, το οποίο ήταν αίθουσα παιχνιδιών, έχει ακόμα στοιχεία που σχεδίασε η ηθοποιός, σύμφωνα με το Mansion Global. Η κατοικία διαθέτει γκαράζ, εξοπλισμό παραγωγής μπύρας και δύο αποβάθρες και είναι ακριβώς δίπλα σε γήπεδο γκολφ.


Το Ινγκαρό (Ingaro) είναι το 16ο μεγαλύτερο νησί της Σουηδίας και εκτός από την Γκάρμπο με την πάροδο των χρόνων αναδείχθηκε σε δημοφιλή προορισμό για πολλούς διάσημους.


Στο νησί γυρίστηκαν σκηνές της ταινίας «Το Κορίτσι με το Τατουάζ» με τους Ντάνιελ Κρεγκ και Ρούνι Μάρα.





Πηγή






Πηγή: Daily-News.GR






Κλασικό πιάτο, με αρκετές θερμίδες, αλλά εξαιρετικά γευστικό.



Υλικά


  • 1 πακέτο ταλιατέλες

  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο

  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο

  • 1 κουταλιά πέστο βασιλικού

  • 1 κουτί σάλτσα ντομάτας κονκασέ

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι

  • 4 σκελίδες σκόρδο

  • Μισή πιπερίτσα τσίλι

  • 200 γραμμάρια φέτα

  • 200 γραμμάρια από 2 τυριά: έμενταλ, πεκορίνο

  • 170 γραμμάρια μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες

  • Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση


  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς

  • Βράστε τα μακαρόνια όπως λέει το πακέτο, al dente

  • Σε βαθύ τηγάνι ρίξτε το βούτυρο, το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι-σκόρδο και ροδίστε

  • Προσθέστε το πέστο, το τσίλι, τα 2 τυριά τριμμένα, τη φέτα, την σάλτσα ντομάτας + 1/3 ποτηράκι νερό

  • Η φέτα χαρίζει κρεμώδη σάλτσα, ώστε να αποφύγουμε την κρέμα γάλακτος

  • Αφήστε να σιγοβράσει για μισή ώρα, ρίξτε αλάτι και πιπέρι

  • Προσθέστε τις βρασμένες ταλιατέλες στο βαθύ τηγάνι, ανακατέψτε απαλά

  • Σε βουτυρωμένο ταψάκι ρίξτε το μείγμα και ψήστε στον φούρνο για 5 λεπτά

  • Βγάλτε και προσθέστε τις φέτες μοτσαρέλας στην επιφάνεια

  • Ξαναψήστε για 12-15 λεπτά, ώσπου να ροδίσει το τυρί

  • Τότε, γυρίστε τον φούρνο στην ένδειξη «γκριλ», και ροδίστε περισσότερο το φαγητό

  • Ετοιμο! Αφήστε 2-3 λεπτά να ηρεμήσει πριν σερβίρετε






Πηγή






Πηγή: Daily-News.GR





Δυσαρέσκεια, οργή και ενστάσεις εκφράζει ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, με αφορμή το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ.


Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ μίλησε στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr και υποστήριξε ότι το εν λόγω κρατίδιο στηρίζει το ιδεολόγημά του, σε ψευδή ιστορικά στοιχεία.


Επίσης ο Μητροπολίτης Πειραιώς κάνει λόγο για παραχάραξη της ιστορίας, και οποιαδήποτε συζήτηση περί ονομασίας είναι ανόητη και ανωφελής.


«Το θέμα της Μακεδονίας δεν είναι μόνο το όνομα, το θέμα της Μακεδονίας είναι ο αλυτρωτισμός των Σκοπιανών, είναι η εθνικότητα και βέβαια η γλώσσα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σεραφείμ.


Επίσης ο Σεβασμιώτατος πρόσθεσε: «Οι άνθρωποι αυτοί έχουν κατασκευάσει ένα ιδεολόγημα που στηρίζεται σε ψευδή ιστορικά στοιχεία, διότι είναι σλαβικό φύλο που ήρθε στην περιοχή των Βαλκανίων τον 6ο – 7ο μ.χ. αιώνα, δηλαδή χίλια χρόνια σχεδόν μετά τον Μέγα Αλέξανδρο».


«Έχουν κατασκευάσει μία ψευδή ιστορία, εμφανιζόμενοι ως δήθεν οι μόνοι διάδοχοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αλλά και ως οι μόνοι κληρονόμοι της μακεδονικής ιστορίας και του δήθεν ανύπαρκτου Μακεδονικού έθνους» υπογράμμισε στην Romfea.gr ο Μητροπολίτης Πειραιώς.


Σε άλλο σημείο ο κ. Σεραφείμ τόνισε: «Χωρίς την απεμπόληση του αλυτρωτισμού που περιέχεται στο σύνταγμα τους, στην ψευδή εθνικότητα τους και την κατασκευασμένη γλώσσα τους, οποιαδήποτε συζήτηση για την ονομασία του ψευδοκρατιδίου αυτού, είναι και ανόητη και ανωφελής για την επίλυση του μεγάλου αυτού ζητήματος, αλλά και παραχάραξη της ιστορίας μας και καταστρατήγηση των δικαιωμάτων του λαού μας»


Σε ερώτηση ποια η στάση της Εκκλησίας την επόμενη ημέρα, εάν η κυβέρνηση συμπεριλάβει τον όρο Μακεδονία στην ονομασία του κρατιδίου, ο Μητροπολίτης Πειραιώς ανέφερε: «Εάν η κυβέρνηση χωρίς την επίλυση του αλυτρωτισμού και χωρίς την αντιμετώπιση των πολλών προβλημάτων, που εμπεριέχει ο αλυτρωτισμός, διότι αυτοί πρέπει να αλλάξουν το σύνταγμα τους, ταυτόχρονα να πάψουν να εμφανίζουν χάρτες όπου εμφανίζουν την Ελληνική Μακεδονία ως δήθεν αλύτρωτη περιοχή την οποία κατέχουν οι Έλληνες κατακτητές, είναι η περίφημη Μακεδονία του Αιγαίου όπως την λένε. Επίσης να διδάσκουν στα παιδιά τους, στα σχολεία ότι η Ελλάδα κατέχει παράνομα δικό τους ζωτικό χώρο, του δήθεν ανύπαρκτου Μακεδονικού έθνους όπως το λένε, θα έχει διαπράξει δυστυχώς μία τεράστια Εθνική προδοσία».


Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Πειραιώς έριξε τα βέλη του κατά της κυβέρνησης, με αφορμή το πολυνομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση την Δευτέρα στην Βουλή.


«Η Πειραϊκή Εκκλησία από προχθές μεταδίδει ένα μήνυμα για την απαράδεκτη και φασιστίζουσα και σταλινικού περιεχομένου απόφαση της Κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. στο άρθρο 220 του πολυνομοσχεδίου που έχει κατατεθεί στη Βουλή, προς ψήφιση με την μορφή κατεπείγοντος και θα ψηφιστεί τη Δευτέρα»- τόνισε ο Μητροπολίτης Πειραιώς για το θέμα του ραδιοφωνικού σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως.


Επίσης ο Σεβασμιώτατος πρόσθεσε ότι «με τον τρόπο αυτό αποκλείουν από τις ραδιοφωνικές συχνότητες τα εκκλησιαστικά ραδιόφωνα, ώστε να μη δώσει πλέον άδεια λειτουργίας. Αυτό σημαίνει ότι θα σιγήσει η εκκλησιαστική ερτζιανή ενημέρωση, και αυτός ο πολύτιμος βοηθός της Εκκλησίας στο έργο του ευαγγελισμού του λαού μας, και δεν θα είναι πλέον πρόσφορο μέσον για την επιτέλεση του έργου μας».


«Αυτό αποτελεί μία καταστρατήγηση της θρησκευτικής ελευθερίας μας, είναι μία καταστρατήγηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βέβαια αυτό δεν μπορεί να μείνει στη διάθεση των κυβερνώντων. Η Εκκλησία πρέπει να αντιδράσει γιατί πλέον είναι η ώρα μηδέν…» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σεραφείμ.


«Εάν αυτό πραγματωθεί και υλοποιηθεί, η Εκκλησία οφείλει να κηρύξει Αυτήν εν διωγμώ και να πάψει οποιαδήποτε σχέση με την άθλια, αντίχριστη και πολέμια της πίστεως Πολιτεία» είπε κλείνοντας.





Πηγή






Πηγή: Daily-News.GR

MARI themes

Από το Blogger.