Ταλιατέλες με τυριά, στο φούρνο






Κλασικό πιάτο, με αρκετές θερμίδες, αλλά εξαιρετικά γευστικό.



Υλικά


  • 1 πακέτο ταλιατέλες

  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο

  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο

  • 1 κουταλιά πέστο βασιλικού

  • 1 κουτί σάλτσα ντομάτας κονκασέ

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι

  • 4 σκελίδες σκόρδο

  • Μισή πιπερίτσα τσίλι

  • 200 γραμμάρια φέτα

  • 200 γραμμάρια από 2 τυριά: έμενταλ, πεκορίνο

  • 170 γραμμάρια μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες

  • Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση


  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς

  • Βράστε τα μακαρόνια όπως λέει το πακέτο, al dente

  • Σε βαθύ τηγάνι ρίξτε το βούτυρο, το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι-σκόρδο και ροδίστε

  • Προσθέστε το πέστο, το τσίλι, τα 2 τυριά τριμμένα, τη φέτα, την σάλτσα ντομάτας + 1/3 ποτηράκι νερό

  • Η φέτα χαρίζει κρεμώδη σάλτσα, ώστε να αποφύγουμε την κρέμα γάλακτος

  • Αφήστε να σιγοβράσει για μισή ώρα, ρίξτε αλάτι και πιπέρι

  • Προσθέστε τις βρασμένες ταλιατέλες στο βαθύ τηγάνι, ανακατέψτε απαλά

  • Σε βουτυρωμένο ταψάκι ρίξτε το μείγμα και ψήστε στον φούρνο για 5 λεπτά

  • Βγάλτε και προσθέστε τις φέτες μοτσαρέλας στην επιφάνεια

  • Ξαναψήστε για 12-15 λεπτά, ώσπου να ροδίσει το τυρί

  • Τότε, γυρίστε τον φούρνο στην ένδειξη «γκριλ», και ροδίστε περισσότερο το φαγητό

  • Ετοιμο! Αφήστε 2-3 λεπτά να ηρεμήσει πριν σερβίρετε






Πηγή






Πηγή: Daily-News.GR