Κέικ πορτοκάλι, με ελαιόλαδο






Πιστεύω πως είναι η καλύτερη συνταγή για ελαφρύ και νόστιμο κέηκ πορτοκαλιού.



Σχεδόν άγλυκο εσωτερικά, παίρνει λίγη ζάχαρη από το γλάσο που σας προτείνω για κάλυψη.


Λατρεμένο κέηκ, για fitness καταναλωτές: έχει λίγο αλεύρι, λίγη ζάχαρη και διαλεχτά υλικά!


Υλικά


  • 3/4 του φλυτζανιού ελαιόλαδο

  • 2 αυγά

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελάδας

  • 1/4 φλυτζανιού χυμό πορτοκάλι

  • 1 κουταλιά σούπας ξύσμα πορτοκάλι

  • 1 μερίδα βανίλια

  • 1 φλυτζάνι καστανή ζάχαρη

  • 2 φλυτζάνια αλεύρι

  • 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ

  • Αποξηραμένο πορτοκάλι, για διακόσμηση, προαιρετικά

  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη για το γλάσο


Εκτέλεση


  • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και αλείψτε με ελαιόλαδο ένα ταψάκι ή φόρμα

  • Σε μπολ βάλτε το ελαιόλαδο, τα αυγά, τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα, το γιούρτι, την βανίλια -Ανακατέψτε με αυγοδάρτη να αναμειχθούν

  • Προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν, χτυπήστε καλά να αναμειχθούν

  • Βάλτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 1 ώρα περίπου, ώσπου το μαχαίρι να είναι στεγνό

  • Βγάλτε το κέηκ σε σχάρα και αφήστε να κρυώσει

  • Για το γλάσο αναμείξτε την άχνη με μια κουταλιά νερό

  • Ρίξτε το στην επιφάνεια του κέηκ, αφήστε να σταθεροποιηθεί

  • Διακοσμήστε με πορτοκάλι αποξηραμένο, αν έχετε






Πηγή






Πηγή: Daily-News.GR