Πρωτότυπο πιάτο με απαλή γεύση
Υλικά για 4-6 άτομα
- 1/2 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες προαιρετικά
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 130 γραμμάρια (περίπου 1 φλιτζάνι) μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσια
- 3 – 4 ντομάτες ψιλοκομμένες σε κύβους
- 1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
- 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
- 42 γραμμάρια (3 κουταλιές) ανάλατο βούτυρο
- 75 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα, τριμμένη
- μια χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 200 γραμμάρια προσούτο χοντροκομμένο
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια με άφθονο νερό για 7-8 λεπτά. Στη συνέχεια στραγγίστε τα βρασμένα μακαρόνια, αλλά έχετε εξοικονομήσει περίπου 1 φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών. Ραντίζετε την κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο μαζί με το κρεμμύδι σε μέτρια προς χαμηλή εστία περίπου 1 λεπτό.
- Αυξήστε τη φωτιά στο μέτριο και πάλι, προσθέστε τις ελιές, και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Ρίχνετε τις ντομάτες σε κύβους και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 1 έως 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κρασί και ανακατέψτε μέχρι εξατμιστεί, περίπου 2 έως 3 λεπτά. Ρίχνετε και τον πελτέ ντομάτας μαζί με το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί.
- Ρίχνετε τα ζυμαρικά πίσω στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν με την σάλτσα. Προσθέστε νερό, αν η σάλτσα φαίνεται πάρα πολύ ξηρή. Πασπαλίστε με τριμμένη παρμεζάνα μαζί με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρετε σε πιάτα και γαρνίρουμε με φέτες προσούτο.
Πηγή: Daily-News.GR