Η συνταγή της μάσκαρα που ακολουθεί, είναι ότι πρέπει για ευαίσθητα μάτια. Μπορείτε να την κρατήσετε για 6 μήνες.
Μετά δεν θα είναι τόσο καλή και θα σας κάνει κόμπους στις βλεφαρίδες.
Θα χρειαστείτε:
2 κουταλιές λάδι καρύδας
4 κουταλιές τζελ αλόε βέρα
½ κουτάλι τριμμένο κερί μέλισσας
1 καρβουνάκι που χρησιμοποιούμε στα θυμιατά
Μία θήκη από παλιά μάσκαρα
Πως να την φτιάξετε:
Καθαρίστε καλά την θήκη της μάσκαρας καθώς είναι χρησιμοποιημένη. Μην ξεχάσετε να πλύνετε και το βουρτσάκι. Μέσα σε μία μικρή κατσαρόλα βάλτε το κερί, το τζελ αλόε βέρα καθώς και το λάδι καρύδας. Ανάψτε χαμηλή φωτιά και ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει τελείως το κερί.
Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε το καρβουνάκι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Μέσα σε μία πλαστική σακούλα μικρή ρίχνουμε το μείγμα πιέζοντας προς μία γωνία ώστε να είναι συγκεντρωμένο σε ένα σημείο.
Στην άλλη άκρη της πλαστικής σακούλας κάντε ένα μικρό κόψιμο. Διπλώστε αυτό το σημείο και πιέστε το υγρό μέσα στο δοχείο για την μάσκαρα. Αυτή την ενέργεια να την κάνετε με προσοχή διότι όπως γνωρίζετε η μάσκαρα μπορεί να σας τα κάνει όλα χάλια.
Tip: Η μάσκαρα αυτή διαρκεί για μήνες…μπορείτε όμως πολύ εύκολα να φτιάξετε μια καινούρια!
Πηγή: neadiatrofis.gr
Πηγή: Daily-News.GR