Αλμυρό κέικ με ζαμπόν, κινέζικο λάχανο και κρεμμύδι


Μια λαχταριστή και εύκολη λιχουδιά για τη λιγούρα




Υλικά για 6-8 άτομα


  • 2 αυγά

  • 50ml σησαμέλαιο

  • 80ml γάλα

  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • ½ μπουκετάκι Bok Choy (κινέζικο λάχανο)

  • 1 καρότο τριμμένο

  • 6 λωρίδες ζαμπόν ψιλοκομμένο

  • 70 γραμμάρια ένταμ τριμμένο

  • 70 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη

  • 100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ

  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση


  1. Σε ένα τηγανάκι σοτάρετε με λίγο λάδι το τριμμένο καρότο μαζί με το κρεμμύδι.

  2. Μόλις μαλακώσουν, χαμηλώνετε την φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν.

  3. Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε τα αυγά και χτυπάτε με το σησαμέλαιο, το γάλα και μετά προσθέτετε το ψιλοκομμένο choy bok.

  4. Στο τέλος συμπληρώνετε το μείγμα κρεμμυδιού και το τριμμένο τυρί, το ζαμπόν ψιλοκομμένο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλατοπίπερο.

  5. Ανακατεύετε άλλη μια φορά και ρίχνετε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα σιλικόνης ή σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα.

  6. Ψήνετε στη μέση του φούρνου, στις αντιστάσεις για 40 λεπτά στους 180 ℃.












Πηγή: Daily-News.GR