Drones σε απόλυτα παλαβές χρήσεις


Πώς να ξεγελάς το Pokemon Go και άλλα τέτοια υπέροχα!



Η κουβέντα για τα drones περιστρέφεται συνήθως γύρω από τρομακτικές στρατιωτικές χρήσεις, παρά το γεγονός ότι εισβάλλουν ολοένα και περισσότερο στην καθημερινότητα των πολιτών.


Και στην πραγματικότητα οι ιπτάμενοι φίλοι υπηρετούν μια πλειάδα σκοπών, από στρατιωτικές φυσικά χρήσεις μέχρι εμπορικές, ψυχαγωγικές και φωτογραφικές, όταν δεν συμβάλλουν σε τόσους ακόμα τομείς της ζωής.


Κι αυτό γιατί γίνονται ολοένα και πιο προσιτά οικονομικά, κάνοντας πολλούς να θέλουν να πειραματιστούν μαζί τους.


Και βέβαια όσο γίνεται κάτι όλο και πιο κοινό, τόσο πιο δημιουργικές γίνονται οι χρήσεις του, καθώς ο ευφάνταστος ανθρώπινος νους όρια δεν γνωρίζει…


Το drone που ήρθε για να κλέβει στο Pokemon Go


dronnnsensee1


Η τρέλα του Pokemon Go δεν χρειάζεται συστάσεις, καθώς από τη στιγμή που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2016 όλοι τρέχουν παντού σαν μανιακοί να πιάσουν τα Pokemon. Ένας παίκτης ωστόσο αποφάσισε να κάνει τη διαφορά, αλλάζοντας άρδην τους κανόνες του παιχνιδιού.


Προσάρμοσε λοιπόν ένα smartphone σε ένα drone και μέσω εφαρμογής «κλωνοποίησε» την οθόνη του τηλεφώνου στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή. Το αποτέλεσμα ήταν δαιμόνιο: ο τύπος συνέχισε να κάθεται αναπαυτικά στον καναπέ του την ώρα που το drone του έτρεχε και έπιανε τα Pokemon σε όλη την πόλη!


Και σαν να μην έφτανε αυτό, ολλανδική εταιρία πουλά πια ένα αντίστοιχο μαραφέτι που σου επιτρέπει να κάνεις το ίδιο ακριβώς πράγμα. Εξαιρετικό, αν και σχετικά τεμπέλικο…


Τα σμήνη από μίνι drones


dronnnsensee2


Μικροσκοπικά drones μεταμφιεσμένα σε έντομα και πουλάκια δεν είναι φυσικά νέα ιστορία, καθώς κυκλοφορούν και κατασκοπεύουν εδώ και καιρό. Η κατασκευή τους είναι συνήθως έργο ημι-μυστικών εταιριών, όπως η διαβόητη DARPA του αμερικανικού Πενταγώνου, της οργάνωσης που ευθύνεται για όλα αυτά τα μαραφέτια που μοιάζουν να ξεπήδησαν από ταινία του Τζέιμς Μποντ.


Τα micro drones, όπως τα λένε, είναι συνήθως ακίνδυνα, καθώς υπηρετούν κατασκοπευτικούς και αναγνωριστικούς σκοπούς, αν και το πράγμα αναμένεται να γίνει σαφώς πιο τρομακτικό. Και φονικό! Η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία δημοσιοποίησε πρόσφατα το εικοσαετές πλάνο της για μικρά, εναέρια και μη επανδρωμένα σκάφη, τα οποία «αλλάζουν το παιχνίδι για τον πόλεμο του μέλλοντος».


Ολόκληρα σμήνη από τέτοια micro drones θα μπορούν να πλήττουν είτε έναν στόχο είτε να διασκορπίζονται ώστε να βάλουν κατά πολλών. Η υπεροχή τους είναι πασιφανής, καθώς είναι φτηνά και όσα να καταρρίψει ο εχθρός, θα συνεχίσουν να παραμένουν αρκετά εκεί πάνω ώστε να οργανωθούν εκ νέου και να πλήξουν ξανά τον στόχο τους. Ικανότητα που η αμερικανική Αεροπορία ονόμασε χαρακτηριστικά «αυτοθεραπεία»!


Την ώρα λοιπόν που τα μεγαλύτερα και ακριβότερα drones μπορούν να καταρριφθούν με μια καλή βολή, τα σμήνη από τους μικρούς αυτούς φτερωτούς διαβόλους θα σπέρνουν τον όλεθρο χωρίς αποτελεσματικό μέσο για την εξουδετέρωσή τους…


Ράλι με drones


dronnnsensee3


Το επόμενο μεγάλο σπορ θα είναι ακριβώς αυτό, αν και θα περάσουν χρόνια για να το δούμε σε κάποια Ολυμπιάδα. Πολύ πρόσφατα, τον Ιούλιο του 2016, διοργανώθηκε πού αλλού, στις ΗΠΑ, το παρθενικό Liberty Cup, όταν 100 μαθητές-πιλότοι drones τα έδωσαν όλα για να προκριθούν σε αυτό που θεσμοθετήθηκε ήδη ως Εθνικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας με Drones!


Κάθε συμμετέχοντας πρέπει να φτιάξει το δικό του drone, καθώς το πρωτάθλημα έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, μιας και είναι εδώ για να τονώσει την επιστημονική, κατασκευαστική και μαθηματική δεξιότητα των παιδιών. Οι πιλότοι του εδάφους φορούσαν ειδικά κιάλια για να ζήσουν σε πρώτο πρόσωπο την εμπειρία της τηλεκατευθυνόμενης μάχης στον αέρα…


Το φλογοβόλο drone


dronnnsensee4


Ήταν το 2015 όταν ένας έφηβος από το Κονέκτικατ των ΗΠΑ έδεσε ένα πιστόλι σε ένα drone, το οποίο πετούσε τριγύρω και πυροβολούσε. Κανείς δεν τραυματίστηκε φυσικά, μιας και ο πιτσιρικάς δεν ήταν ψυχοπαθής, αν και το project δεν ικανοποίησε την έφεσή του στις εφευρέσεις, κι έτσι πέρασε στο αμέσως επόμενο λογικό βήμα.


Ναι, να προσαρμόσει ένα φλογοβόλο στο drone του! Όχι βέβαια χωρίς σκοπό, καθώς ο στόχος ήταν τώρα να ψήσει μια γαλοπούλα στον αέρα. Με το ιπτάμενο και αυτοσχέδιο φλογοβόλο του. Θέλετε και το τρομακτικότερο της ιστορίας μας; Ο μικρός δεν παραβίασε λέει κανέναν νόμο! Αν και ποτέ δεν μάθαμε τελικά αν ροδοκοκκίνισε η γαλοπούλα…


Drone-τσομπανόσκυλο


dronnnsensee5


Η χρήση των drones στα κοπάδια αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, καθώς οι πιο τεχνολογικοί βοσκοί της Δύσης βασίζονται εδώ και καιρό στην ιπτάμενη μαγεία για να βρίσκουν τα χαμένα βοοειδή. Αν και πλέον ερευνητές καναδικού πανεπιστήμιου στη Βρετανική Κολούμπια χρησιμοποιούν τα drones ως «ιπτάμενα τσομπανόσκυλα» για να μαντρώνουν τα ζώα κατά τη βοσκή.


Τη μόδα μιμούνται τώρα πολλές φιλοζωικές οργανώσεις αλλά και κρατικοί φορείς κάνοντας το ίδιο για τη στεριανή και θαλάσσια άγρια ζωή. Παρακολουθούν, καταγράφουν, ερευνούν και προστατεύουν δηλαδή τα ζώα χωρίς την ενοχλητική γι’ αυτά ανθρώπινη παρουσία. Αλλά και για τους ίδιους τους ζωολόγους είναι πολύτιμα τα drones, καθώς πια έχουν τη δυνατότητα να μελετούν τα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον χωρίς καν να είναι εκεί…


Μπόνους: Πώς μπορείς να απαλλαγείς από τα drones


dronnnsensee6


Κι αν σας ζάλιζε όλη αυτή η συζήτηση για drones που πετούν πάνω από τα κεφάλια μας, η λύση υπάρχει και είναι δραστική. Το λένε αμυντικό σύστημα για drones και είναι μια ευγενική προσφορά της SkyWall. Και βέβαια μπορεί να μοιάζει με μπαζούκα, είναι ωστόσο εντελώς ακίνδυνο, καθώς δεν είναι παρά ένα υπερμέγεθες αεροβόλο που εκτοξεύει ένα δίχτυ σε αποστάσεις ακόμα και 100 μέτρων!


Κι αν δεν μπορεί να κάνει τίποτα κατά του διαβόητου drone Predator με τα πυραυλικά συστήματα, αποτελεί σοβαρή απειλή για όλα τα μικρά και ακίνδυνα drones του χομπίστα. Τα οποία δεν καταστρέφει εξάλλου, καθώς όπως μας λέει η εταιρία μόλις τα τσακώσει στο δίχτυ, ένα αλεξίπτωτο ανοίγει και τα οδηγεί με ασφάλεια στο έδαφος. Το πράγμα λειτουργεί βέβαια σε θολά νομικά νερά, θέλει λοιπόν τη δέουσα προσοχή…














Πηγή: Daily-News.GR