Το φρέσκο ψάρι είναι προτιμότερο, αλλά και το ποιοτικό φιλέτο ψαριού είναι καλό να το έχουμε στον καταψύκτη μας. Σήμερα προτείνω κατεψυγμένο μπακαλιάρο, σε φιλέτο, με σάλτσα λεμόνι.
Υλικά
- 4 φιλέτα ψάρι
- 2 κεφάλια φινόκιο
- 4 καρότα
- Χυμό ενός λεμονιού
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά γλυκού σπόρους τσία
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Βγάλτε τα φιλέτα ψαριού από την κατάψυξη και βάλτε τα στις κάτω θήκες του ψυγείου για μια νύχτα
- Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Πλύντε προσεκτικά φινόκιο και καρότα, κόψτε τα σε λεπτές λωρίδες
- Σε τηγάνι ρίξτε το ελαιόλαδο και ροδίστε τα λαχανικά, ρίξτε αλάτι, πιπέρι, λίγο χυμό λεμόνι και ανακατέψτε για 10 λεπτά
- Βγάλτε τα στην άκρη
- Στο ίδιο τηγάνι ροδίστε για λίγο τα φιλέτα ψαριού, να θωρακιστούν, για 1 λεπτό κάθε πλευρά
- Σε πιρέξ τοποθετήστε τα λαχανικά στον πάτο και από πάνω τα φιλέτα ψαριού
- Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο παντού, τους σπόρους τσια και ψήστε στον φούρνο για 20 λεπτά
- Προτείνετε στο τραπέζι και την παρακάτω σάλτσα λεμονιού -Η απόλυτη γκουρμεδιά είναι αυτή η γαλλική σάλτσα!
Η σάλτσα λεμονιού
- 40 γραμμάρια βούτυρο
- Χυμός 1 λεμονιού
- Αλάτι και πιπέρι
Σε ένα κατσαρολάκι ζεστάνετε σε απαλή φωτιά τον χυμό λεμονιού
Ρίξτε το βούτυρο σε κομμάτια και ανακατέψτε καλά, με αυγοδάρτη
Αλάτι και πιπέρι
Πηγή: Daily-News.GR